Big Brother
ΡΙΑΛΙΤΙ

Μπήκαμε στο παράλληλο σύμπαν αυτών που τσακώνονται ακόμα για το Big Brother

Την ώρα που ηφαίστεια εκρήγνυνται, ο κόσμος είναι στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου και η ενεργειακή κρίση μας χτυπάει την πόρτα, στο ελληνικό Twitter συμβαίνει το παρακάτω.

Όταν ακούς για reality και Big Brother, τουλάχιστον στην Ελλάδα, σκέφτεσαι άμεσα κάτι που κάνει τρομακτικά νούμερα τηλεθέασης και αφορά τελικά όλον τον ελληνικό πληθυσμό: Oι μισοί το βρίζουν και οι άλλοι μισοί το παρακολουθούν φανατισμένα. Φέτος, όπως θα έχετε καταλάβει και εσείς, είναι η χρονιά της μυθοπλασίας. Πώς λέγαμε άλλοτε ότι είναι η χρονιά της μπαλάντας στη Eurovision. Τα reality γίνονται λίγο πιο niche. Σαν να τσακώνεσαι για τον αυθεντικό Ντελέζ σε συνέδριο. Aπλά εδώ τσακώνεσαι για την κλίκα του Μιχάλη.

Με το GNTM να είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, όλα τα υπόλοιπα reality της ελληνικής τηλεόρασης έχουν πάρει την κατηφόρα σε τηλεθέαση. Το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα του είδους, το Big Brother που παλεύει γύρω στο 10% με πτωτικές τάσεις. Για παράδειγμα, χθες έκανε 8,5% στο δυναμικό και 9,3% στο γενικό.

Το φανταστικό όμως είναι ότι αυτό το ολοένα και μικρότερο κοινό είναι ταυτόχρονα και πάρα πολύ engaged σε αυτό που βλέπει. Δεν το γνωρίζω από προσωπική πείρα. Αρκεί όμως μία ματιά στο Twitter για να δεις κάθε μέρα γύρω στις 11, και ενώ κυριολεκτικά καίγεται ο κόσμος και ηφαίστεια εκρήγνυνται, κάπου κάτω-κάτω στα trends υπάρχουν άνθρωποι που τσακώνονται και πετάνε αμένσιωτα ο ένας στον άλλο για το τι γίνεται στα επεισόδια του Big Brother.

Στο χθεσινό επεισόδιο για παράδειγμα πρέπει να έπαιξε κάποιος τσακωμός και πολλοί ήταν όσοι εξοργίστηκαν με την παίκτρια Ανχελίτα για όσα είπε ή για όσα έχει κάνει. Μιλάμε όμως για πραγματική οργή.

Κάποιοι μάλιστα έχουν προχωρήσει και σε ψηφιακό ακτιβισμό κρατώντας δάδες, τσουγκράνες και dislikes και κινούμενοι προς τα τραγούδια της Ανχελίτας. Επισκεφτήκαμε ένα τραγούδι από αυτά ονόματι Karma και είδαμε μερικά έξαλλα σχόλια τύπου «Ευδοκία κράτα γερά.Τα φίδια δεν ”επιβιωνουν” για πολύ.Η κακία και η χειραγώγηση δεν καλύπτονται με make up». Παρόλο που τα σχόλια είναι πολύ έντονα, στα dislikes επικρατεί μία μετριότητα. Με 1700 δεν λες και ότι θα γεμίσει το Σύνταγμα με ελληνικές σημαίες.

Πάντως, παραδοσιακά τα αγαπημένα μου σχόλια δεν είναι τόσο αυτά τα έξαλλα όσο τα πιο ψύχραιμα. Τα σχόλια αυτών που δηλώνουν φίλαθλοι του Big Brother και όχι οπαδοί της Ευδοκίας. Παίρνουν μία απόσταση από τα πράγματα, ακούν και τις δύο απόψεις και βγάζουν τα συμπεράσματά τους έχοντας πάντα ως στόχο την αλήθεια. Με άλλα λόγια, δεν έχετε επίπεδο κυρία Ανχελίτα μου.

Υπάρχουν μετά και σχόλια που βλέπουν το ζήτημα στην ιστορική του πορεία και αναδεικνύουν τις αντιφάσεις της Ανχελίτα. Εκεί παίζει μία απάντηση που δεν έχω καταλάβει αν είναι υπερασπιστικό ή ειρωνικό.

Αν ψάχνετε την ιστορία που γέννησε αυτό το μίσος, δεν θα καταλάβετε τίποτα από το παρακάτω tweet. Παίζει ένα love story ή δύο love story ή τρία love story. Πολλές άγνωστες λέξεις, πολλά άγνωστα ονόματα. Δεν κατάλαβα τίποτα. Συνεχίζουμε.

Κλείνουμε με το παρακάτω για το σουρεάλ της υπόθεσης Big Brother. Εκεί στον κόσμο υπάρχει μία πρόταση που έχει συνδυάσει τις λέξεις ντολμαδάκια, αγέλη, Big Brother και Ανχελίτα. Αυτό από μόνο του αξίζει Νόμπελ.

Γενικά, ψυχραιμία. Όλα τα παιδιά καλά είναι και βρίσκονται εκεί που βρίσκονται για το καλό της πατρίδας, την ώρα που εμείς τους απολαμβάνουμε από την άνεση των καναπέδων μας. Ή και όχι.