ΣΙΝΕΜΑ

Η Disney κάλυψε τα οπίσθια της Daryl Hannah με τρίχες, γιατί δεν ζούσαμε αρκετή παράνοια

Το Disney+ ανέβασε το cult classic και έκανε τα οπίσθια της Daryl Hannah ίδια με το χαλάκι στο μπάνιο σου.

Και εκεί που θρηνούσαμε το ναυαγισμένο απ’ ότι φαίνεται ‘Splash’ με τον Channing Tatum, η Disney+ ανεβάζει το ορίτζιναλ ‘Splash’ με τον Tom Hanks και τη Daryl Hannah. Και εκεί που είπαμε ok, τουλάχιστον θα δούμε το ορίτζιναλ ‘Splash’ με τον Tom Hanks και τη Daryl Hannah, η Disney αποφάσισε να καλύψει τα οπίσθια της πρωταγωνίστριας με τρίχες.

Το ‘Splash’ είχε οδηγήσει σε μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της ζωής μου, όταν διαπίστωσα ως παιδί πως όσο και να βυθιζόμουν στη μπανιέρα γοργόνα δεν θα γινόμουν, όμως μιλάμε για ένα classic με ένα από τα πιο απροσδόκητα κινηματογραφικά ζευγάρια των ‘90s. Η Disney, ωστόσο, που σωστά αποφάσισε ότι η ταινία θα ήταν ό,τι πρέπει επιλογή για την καραντίνα, αποφάσισε επίσης να ‘πειράξει’ το ελάχιστο – και εξόχως αθώο θα πω – γυμνό της για να μη σκανδαλιστούν τα μάτια των μικρών παιδιών που θα τη δουν.

Στην επίμαχη σκηνή, ο χαρακτήρας της Hannah πέφτει στη θάλασσα μετά από το φιλί της με τον Hanks, γιατί είναι γοργόνα και οι γοργόνες όταν δεν σαγηνεύουν τον Hanks, τον Eric ή τους πειρατές, γενικά πέφτουν στη θάλασσα. Στο original cut του ‘Splash’, η κάμερα δείχνει για λίγα δευτερόλεπτα τα οπίσθια της Hannah πριν μπει στο νερό, γιατί ως γοργόνα δεν έχει ως εκείνη τη στιγμή στο μυαλό της το κόνσεπτ του ρούχου. Στο νέο cut της ταινίας όμως, η Disney αντικατέστησε ψηφιακά τα οπίσθιά της με τρίχες και το αποτέλεσμα κινείται μεταξύ του Chewbacca και του χαλακίου που καλωσορίζει τους επισκέπτες στην πόρτα σου.

Κανονικά στη συνέχεια της σκηνής ο Hanks την κοιτά σαστισμένος και τη ρωτάει ουρλιάζοντας το όνομά της, αλλά σκέψου να τη ρωτούσε επειδή πρέπει να ξέρει γιατί έχει γούνα στα οπίσθιά της και πουθενά αλλού. Είναι πολλές οι ερμηνείες που θα μπορούσαν να δοθούν για τη νέα εκδοχή της επίμαχης σκηνής και δεν αμφιβάλλω ότι το ίντερνετ θα της δώσει, αλλά είναι απορίας άξιο γιατί δεν διάλεξαν να της μακρύνουν απλώς τα μαλλιά ή να κάνουν τελοσπάντων κάτι που να ταιριάζει περισσότερο σε μια γοργόνα και όχι στον Bigfoot.

Να θυμίσουμε επίσης ότι αργότερα στο ‘Splash’, ο Hanks και η Hannah υπονοούν ότι έκαναν σεξ «στο ταξί, στο ασανσέρ και πάνω στο ψυγείο(!)». Δεν είμαι απαραίτητα φαν του αναίτιου γυμνού των γυναικών στην οθόνη, αλλά αυτό είναι πιο αθώο από κάποια λίγα δευτερόλεπτα ενός ανθρώπινου σώματος;

Όσο βυθιζόμαστε στην παράνοια, ας βυθιστούμε και στη μπανιέρα. Μπορεί κάτι να έχει αλλάξει από το 1984 και να γίνουμε όλοι γοργόνες.