AP Photo
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: Ο πατέρας όλων, Tom Hanks, στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο παγκόσμιος θησαυρός, Tom Hanks, μάς στέλνει τα φιλιά και νουθεσίες από την Αυστραλία.

Είχα γράψει κάποτε ότι δεν ξέρω τι έχουμε κάνει ως ανθρώπινο είδος για να αξίζουμε τον Tom Hanks. Αυτό, και ότι πρέπει να γίνουμε οι άνθρωποι που τα σκυλιά μας πιστεύουν ότι είμαστε. Οι δύο αυτές διαπιστώσεις δεν έχουν σχέση φαινομενικά. Αν όμως σου έλεγα να γίνεις ο άνθρωπος που ο Tom Hanks πιστεύει ότι μπορείς να γίνεις, θα καταλάβαινες αμέσως τι εννοώ. Καλώς ή κακώς για τον ίδιο και το βάρος που έχει αποκτήσει στο βάθρο της συλλογικής μας συνείδηση, ο Hanks εκτός από άνθρωπος είναι πια και ιδέα.

Όταν, λοιπόν, μοιράστηκε μέσα από το Instagram του ότι αυτός και η επίσης υπέροχη ηθοποιός και σύζυγός του, Rita Wilson, κόλλησαν κορονοϊό στην Αυστραλία, η αντίδραση του Ίντερνετ ήταν εκρηκτική. Ενώ τα περισσότερα posts του παίρνουν κάπου μεταξύ 150 με 600 χιλιάδες likes, το post για τον κορονοϊό κοντεύει αυτή τη στιγμή τα 3 εκατομμύρια. ΟΧΙ ΤΟΝ TOM HANKS, ΡΕ ΤΟΜΑΡΙ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

Ο ηθοποιός μας καθησύχασε όμως με νέο του post, όπου διαβεβαιώνει ότι εκείνος και η Wilson αισθάνονται καλά και έχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στην καραντίνα τους. Οι δυο τους βρίσκονται στην Αυστραλία με αφορμή τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Baz Luhrmann, με θέμα τον Elvis Presley. Ο Hanks θα υποδυθεί τον σκιώδη του μάνατζερ.

«Γεια σας, φίλοι. Η @ritawilson και εγώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας περιποιούνται τόσο πολύ εδώ στην Αυστραλία. Έχουμε Covid-16 και έχουμε απομονωθεί ώστε να μην το εξαπλώσουμε σε κανέναν άλλον. Υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολύ σοβαρή ασθένεια. Το παίρνουμε μία μέρα τη φορά. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε όλοι να κάνουμε για να το ξεπεράσουμε όλο αυτό, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών και φροντίζοντας για τον εαυτό μας και τους άλλους, όχι; Θυμηθείτε, παρά τα τωρινά δεδομένα, δεν υπάρχει κλάμα στο baseball».

Η τελευταία του ατάκα είναι χαρακτηριστική και έγινε διάσημη από την ταινία ‘A League of Their Own’, σε μία από τις καλύτερες σκηνές που μας έχει δώσει στην καριέρα του:

Εκτός από τους ειδικούς, στο λέει τώρα και ο Tom Hanks. Ακόμα και αν ανήκεις στις χαμηλού κινδύνου ομάδες, κάνε ό,τι μπορείς για να μην επιβαρύνεις εκείνους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Περιόρισε τις κοινωνικές σου επαφές, απόφυγε μέρη με συνωστισμό, πλένε τα χέρια σου συχνά, προσπάθησε να μην αγγίζεις το πρόσωπό σου, μάθε εδώ πώς να φτιάχνεις αντισηπτικό στο σπίτι σου αν το βρίσκεις σε έλλειψη, διάβασε αυτά τα χρήσιμα tips για να καθαρίζεις τις έξυπνες συσκευές σου και, φυσικά, μίλα με τον γιατρό σου εάν νιώσεις τα συμπτώματα του κορονοϊού και μείνε σπίτι μέχρι να λάβεις διαφορετικές οδηγίες.

***

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του ‘Lost’, η ομάδα του POP για τις Δύσκολες Ώρες επιστρέφει στο Νησί. Με καλεσμένο τον υπερφανατικό Lostάκια και υπάλληλο της Dharma Initiative, Θέμη Καίσαρη, αναλύουμε τα κυριότερα σημεία της 5ης σεζόν και εξετάζουμε τη σοβαρή πιθανότητα να είναι κρυφά η καλύτερη σεζόν της σειράς-φαινόμενο.