ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: 7 tips για να καθαρίζεις τις έξυπνες συσκευές σου

Αυτές είναι οι 7 πιο χρήσιμες οδηγίες για να μην το βρεις από το κινητό σου.

Τις προάλλες σου γράφαμε ότι ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει σε συγκεκριμένες επιφάνειες (όπως είναι το γυαλί ή το σίδερο ή το πλαστικό) για πολλές ώρες. Μέχρι και για 9 μέρες, συγκεκριμένα.

Τώρα, σύμφωνα με έρευνα που μοιράστηκε μαζί μας η HONOR Greece, γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των χρηστών κινητής τηλεφωνίας αγγίζει το κινητό 2,617 φορές, ενώ ένας χρήστης που κάνει έντονη και βαριά χρήση το αγγίζει έως 5,427 φορές(!) την ημέρα. Επειδή δεν σου μάθαμε πώς να φτιάχνεις αντισηπτικό στο σπίτι για να σε βρει ο κορονοϊός από το κινητό σου, καλό είναι να φροντίζουμε όλοι να κρατάμε καθαρές όλες τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο μας.

«Καλό θα ήταν οποιαδήποτε προσωπική ηλεκτρονική φορητή συσκευή μας να παραμένει κοντά μας να μην αλλάζεται ή να δίνεται σε άλλους χρήστες», εξήγησε στην HONOR ο καρδιολόγος/γιατρός εργασίας κος Ιωάννης Γκαμάζ σχετικά με τον κίνδυνο του κορονοϊού.

«Πάντα θα πρέπει όταν την καθαρίζουμε να έχουμε καθαρά χέρια, αλλά και να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις επιφάνειες στις οποίες αφήνουμε τις ηλεκτρονικές μας συσκευές (laptop/κινητά/tablets), ή οποιεσδήποτε συσκευές έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο μας».

Ακολουθούν τα χρήσιμα tips που μοιράστηκε μαζί μας η HONOR για την καταπολέμηση του κορονοϊού:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ:

1. Αξίζει να καθαρίζουμε συχνά όλες τις έξυπνες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των smartwatches. Ακόμα και τα ακουστικά, καθώς τα αγγίζουμε συχνά.
2. Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό οθόνης που ΔΕΝ ψεκάζεται απευθείας πάνω στην επιφάνεια, αλλά πρώτα σε μια πετσέτα χαρτιού ή σε κάποια πολύ απαλή καθαριστική επιφάνεια.
3. Αποφεύγουμε τη χρήση οικιακών προϊόντων καθαρισμού κατά τον καθαρισμό των έξυπνων συσκευών μας.
4. Προσέχουμε να μην χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα, καθώς το υγρό μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία αν εισέλθει στον εξοπλισμό.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ:

1. O καθαρισμός για τις θήκες μπορεί να γίνει με κανονικά οικιακά καθαριστικά.
2. Η θήκη θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από την συσκευή.
3. Βεβαιωθείτε ότι η θήκη είναι στεγνή πριν την τοποθετήσετε ξανά στη συσκευή σας.