ΜΕΝΟΥΜΕ SPOTIFY

Μια λίστα με τραγούδια για να την παλέψεις από το σπίτι, από την Ιωσηφίνα Γριβέα

Η Dua Lipa έφτιαξε το σάουντρακ της καραντίνας, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα (jk, αυτό ακριβώς θα κάνουμε). Μαζί της, από Kendrick Lamar μέχρι Young Fathers.

Η Dua Lipa έφτιαξε το σάουντρακ της κοινωνικής απομόνωσης. “Don’t show up, don’t come out”, μας είπε στο ‘Don’t Start Now’. “Let’s get physical”, πρότεινε στη συνέχεια φτιάχνοντας το τέλειο τραγούδι για γυμναστική στο σπίτι. Τώρα με το ‘Break My Heart’ τα βάζει με τον εαυτό της γιατί έσπασε την καραντίνα, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι “should ‘ve stayed at home”.

Η Κυρία και Σωτήρας μας, Dua, δεν προσπάθησε να επαναλάβει την επιτυχία του ‘New Rules’ στο πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ της και έκανε την καλύτερη δουλειά. Το ‘Future Nostalgia’ είναι 43’ αγνή pop-funk-disco διασκέδασης και το μόνο κακό του είναι ότι τελειώνει νωρίς. Προτιμότερο αυτό από μια άποψη. Δεν στο προτείνω αν δουλεύεις από το σπίτι ας πούμε, γιατί μέχρι το τέλος του δεν θα έχεις σταυρώσει e-mail για e-mail.

(Η φάση μου όταν προσπαθώ να γράψω άρθρο με το ‘Future Nostalgia’ στα decks):

Για να προστατεύσω εσένα και τον μισθό σου λοιπόν, συμπεριέλαβα μόλις 2 από τα νέα κομμάτια της Dua στην παρακάτω Spotify λίστα μου.

Η τελευταία είχε αρχίσει να διαμορφώνεται πριν κυκλοφορήσει ολόκληρο το άλμπουμ της Lipa και πριν μου τη ζητήσει το Oneman (και ναι, ονομαζόταν εξαρχής ‘My my my my my my Corona’, συγνώμη).

Από χιτ των ημερών (ο Weeknd είναι στο #1 του Billboard 100 και η Cardi B διαθέτει τα έσοδα του ‘Coronavirus’ στη μάχη εναντίον του κορονοϊού οπότε κάνεις και μια καλή πράξη εάν το ακούσεις) μέχρι παλιά αγαπημένα όπως το ‘Graves’ και την ασώματη ηχώ του ‘In My View’, η λίστα έχει κομμάτια και για να ανέβεις και για το απαραίτητο comedown (που επίσης γράφει ιδανικά η Dua).