ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Θα σώσει το ‘Έτερος Εγώ’ την ελληνική τηλεόραση;

Βρεθήκαμε στα τελευταία γυρίσματα του 'Eτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές' και καταγράφουμε εντυπώσεις.

Το ‘Eτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές’ πρόκειται για τη πρώτη, πρωτότυπη, ελληνική σειρά της Cosmote TV, η οποία αποτελεί συνέχεια της πολύ επιτυχημένης ταινίας του Σωτήρη Τσαφούλια ‘Έτερος Εγώ’. Η ταίνια βγήκε στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2017. Αποσύρθηκε όμως γρήγορα από τις αίθουσες, γιατί υπήρχε η υποψία ότι ο δολοφόνος των οδηγών ταξί, που δρούσε εκείνη την περίοδο, επηρεάστηκε από την ταινία και μάλιστα παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου και απήυθυνε ερώτηση στον Σωτήρη Τσαφούλια.

Ένα χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2018, η ταινία ανέβηκε στο Youtube στο προσωπικό κανάλι του Σωτήρη Τσαφούλια και πλέον μετρά 1,6 εκατομμύρια views.

“Η απόσυρση της ταινίας δεν έγινε, γιατί πιστέψαμε ότι όντως ένας άνθρωπος επηρεάστηκε από την ταινία. Έγινε γιατί κάποιοι είπαν ότι η σύνδεση της ταινίας με τη δολοφονία του ταξιτζή έγινε για εμπορικούς λόγους. Και ανέβηκε στο Youtube σε ένα κανάλι, που δεν παίρνει έσοδα από τα views”, μας είπε ο σκηνοθέτης.

Στην ταινία ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης, που υποδύεται ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ακολουθούσε τα ίχνη του δολοφόνου μέσα από ρητά του Πυθαγόρα που άφηνε στον τόπο του εγκλήματος. Οι ‘Χαμένες Ψυχές’ είναι μια καινούρια τελείως ιστορία μυστηρίου, που έρχεται να λύσει ο Λαϊνης σε συνεργασία με την Αστυνομία, και πάλι θα συναντήσει την ελληνική μυθολογία. Πρόκειται για έναν δολοφόνο, που σκοτώνει μόνο δολοφόνους, ακολουθώντας τους άθλους του Θησέα. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μας είπε για την αγάπη του στη μυθολογία:

Με ιντριγκάρει συγγραφικά πάρα πολύ το πεδίο της ελληνικής μυθολογίας. Ειδικά όταν μπαίνεις στη διαδικασία να αποσυμβολίσεις τους μύθους, γιατί τα πάντα στην ελληνική μυθολογία είναι συμβολικά

Αν όμως υπάρξει τρίτος μέρος του ‘Ετερος Εγώ’, όπως μας είπε, που είναι αρκετά πιθανό, είναι επίσης πιθανότερο να μην συναντήσουμε ξανά τη μυθολογία.

Ο Πέτρος Λαγούτης είναι καινούρια προσθήκη στο καστ. Ο χαρακτήρας του, ο Παντελής, έρχεται στην υπηρεσία 1 χρόνο μετά την υπόθεση του ‘Έτερος Εγώ’ και έχει αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση με τον διοικητή, που υποδύεται ο Μάνος Βακούσης.

Ρωτήσαμε ακόμα τον Σωτήρη Τσαφούλια, γιατί πιστεύει πως δεν γίνονται προσπάθειες για ελληνικές ταινίες δράσης, αφού το ελληνικό κοινό δείχνει την προτίμησή του στο αστυνομικό θρίλερ μέσα από τις ξένες ταινίες και σειρές.

“Τα μέτρα σύγκρισής μας είναι ο αμερικάνικος ή ο γαλλικός ή ο ισπανικός κινηματογράφος και έχουμε την εντύπωση ότι πρέπει να έχουμε ένα μπάτζετ 20 εκατομμυρίων για να επιχειρήσουμε αυτό το είδος”.

Δεν πιστεύω πως εμείς είμαστε οι καλύτεροι. Καμιά φορά οι άνθρωποι που πετυχαίνουν δεν είναι πιο ικανοί από τους άλλους. Απλώς τολμούν να φανταστούν ως εφικτό, κάτι που ο άλλος φαντάζεται ως ανέφικτο και δεν το δοκιμάζει καν

“Άμα αυτό ανοίξει λίγο και ο κόσμος ξεκινά να πειραματίζεται χωρίς να έχει στον νου του τα φεστιβάλ και τις κριτικές. Αν σταθείς με αγάπη και πίστη στην ιστορία που πας να μοιραστείς, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα σε σχέση με ξένα έργα, αν υπάρχει αγάπη και αλήθεια μέσα της αυτό θα περάσει στον κόσμο”.

Βρεθήκαμε λοιπόν στην τελευταία εβδομάδα γυρισμάτων της σειράς. Το post production έτρεχε βέβαια παράλληλα με τα γυρίσματα, έτσι δεν θα αργήσει πολύ να γίνει διαθέσιμη, ενώ και τα 8 επεισόδια θα ανέβουν ταυτόχρονα στην Cosmote TV.

Είναι σίγουρο ότι θα τη δούμε μέσα στο 2019 και αρκετά πιθανό αυτό να γίνει πριν από το καλοκαίρι.

Είμαστε σε μία τηλεοπτική φάση που θέλουμε πολύ μια σειρά σαν αυτή που υποψιαζόμαστε ότι θα είναι το ‘Έτερος Εγώ’. Όπως έχω γράψει και εδώ, το έδαφος είναι πρόσφορο και το κοινό το ζητά. Καιρός γαρ εγγύς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί η επόμενη τηλεοπτική μας εμμονή θα είναι μια ελληνική σειρά
Πού πας ρε Πυγμαλίωνα με αυτό το όνομα;