ΛΙΣΤΕΣ

5 εκρηκτικά γεγονότα που θα απογείωναν το prequel του ‘Game of Thrones’

Επικές μάχες, προδοσίες, και δράκοι. ΠΟΛΛΟΙ ΔΡΑΚΟΙ. Το 'House of the Dragon' δεν μπορεί να παραλείψει αυτά που θέλουμε να δούμε περισσότερο.

Το ‘House of Dragons’ έχει ξεκινήσει το casting του και οι βασικές πληροφορίες που έχουμε ως τώρα μαρτυρούν πως το spin-off του ‘Game of Thrones’ θα καλύψει μία από τις πιο συναρπαστικές σελίδες στην ιστορία του Westeros – τον Χορό των Δράκων.

Το casting του Paddy Constantine στον ρόλο του Viserys Targaryen, εγγονού του καλύτερου βασιλιά που είδε ποτέ το Westeros, Jaehaerys I, σημαίνει την έναρξη του ‘Χορού’, του εμφυλίου δηλαδή που δίχασε τον οίκο των Targaryen και τα βασίλεια γενικώς. Οι σπόροι του εμφυλίου που θα θέριζε αργότερα το Westeros εντοπίζονται στη διάρκεια της δικής του ηγεμονίας, μιας που ο Viserys ήταν μεν ένας καλός άνθρωπος, όχι όμως και ένας καλός βασιλιάς. Αυτό μονάχα ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει για το ‘Game of Thrones’ όπως ήδη έχεις καταλάβει – την καταστροφή.

Σύμφωνα με το Recapped, ένα NSFW κινηματογραφικό blog που εστιάζει κυρίως στις ερωτικές σκηνές του Hollywood αλλά πέφτει πολύ συχνά μέσα στα casting νέα που μοιράζεται, η παραγωγή έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο να ψάχνει τις ιδανικές ηθοποιούς για τους ρόλους της Rhaenyra Targaryen και της Alicent Hightower. Των δύο γυναικών που βρίσκονται στο κέντρο της διαμάχης γύρω από τη βασιλική διαδοχή. Ας δούμε όμως εν συντομία πώς έφτασαν ως εκεί πριν αναφέρουμε τα αγαπημένα μας κομμάτια της ιστορίας τους.

Όταν ο Viserys I Targaryen δεν απέκτησε γιο από την πρώτη του γυναίκα, τότε έχρισε ως διάδοχο τη μεγαλύτερη κόρη του, Rhaenyra. Η κίνηση αυτή παρέκκλινε από την πατριαρχική παράδοση που ήθελε τους γιους να παίρνουν τη διαδοχή, δεν ερχόταν ωστόσο ενάντια σε κάποιον νόμο. Όχι ακριβώς τουλάχιστον. Αφού όμως η δεύτερη γυναίκα του Viserys, η Alicent, απέκτησε γιο μαζί του, φρόντισε μετά τον θάνατό του να δώσει στο δικό τους παιδί τον θρόνο, στον Aegon II (ή αλλιώς τον Aegon τον Σφετεριστή όπως θα τον αποκαλούσαν συχνά στο Westeros). Ο Viserys I θα ήταν σίγουρα ενάντιος με αυτή την εξέλιξη, αφού είχε χρίσει τη Rhaenyra ως επίσημο διάδοχο από τα 8 της χρόνια και είχε ορκίσει τους συμμάχους του να σεβαστούν την επιθυμία του.

Μετά τη στέψη του Aegon στο King’s Landing λοιπόν, η Rhaenyra ανακηρύχθηκε κι η ίδια βασίλισσα στο Dragonston, μάζεψε όλους όσους υποστήριζαν το δικό της δικαίωμα στον θρόνο και ορκίστηκε εκδίκηση εναντίον της Alicent και του Aegon.

Έτσι ξεκίνησε ένα καινούριο Game of Thrones που θα έπαιρνε μαζί του όλο το Westeros τελικά, με τους υποστηρικτές των δύο αντιπάλων να χωρίζονται σε μαύρους και τους πράσινους – οι πρώτοι υπέρ της Rhaenyra, οι δεύτεροι με τον Aegon.

Παρότι δεν είναι σαφές εάν η σειρά θα αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στον Χορό των Δράκων ή αν θα αποτελέσει απλώς ένα μεγάλο μέρος της, εμείς έχουμε ήδη προσδοκίες για το πρότζεκτ βάσει των πηγών όπου θα βασιστεί η σειρά: Τις ανθολογίες ‘Dangerous Women’ και ‘Rogues’ αρχικά, και στο ‘Fire & Blood’ στη συνέχεια, το βιβλίο όπου ο George R. R. Martin καταγράφει την ιστορία των Targaryen στο Westeros.

Τι περιμένουμε να δούμε από το spin-off του ‘Game of Thrones’;

Το Συμβούλιο των Πράσινων

Το ‘House of Dragons’ (ευτυχώς) δεν θα φτιαχτεί από τον David Benioff και τον D.B. Weiss, τους showrunners του ‘Game of Thrones’, σίγουρα όμως θα ακολουθήσει την πεπατημένη του παλιού, καλού build-up που καθιέρωσε τα βιβλία ‘A Song of Ice and Fire’ και στην πορεία τη σειρά. Δεν περιμένω δηλαδή να μας πετάξει κατευθείαν στη μάχη μεταξύ των δύο στρατοπέδων, σίγουρα όχι χωρίς να έχει πρώτα τοποθετήσει σωστά τα πιόνια στις θέσεις τους και να χτίσει τις σχέσεις μεταξύ τους.

Τυπικά πάντως ο ‘Χορός’ ξεκινάει με το Συμβούλιο των Πράσινων, της ομάδας των συνομοτών που συγκέντρωσε δηλαδή η Alicent Hightower μετά τον θάνατο του Viserys I. Το ‘Πράσινο Συμβούλιο’ όπως ονομάστηκε έγινε κρυφά από την Rhaenyra, τη στιγμή κιόλας μάλιστα που έλειπε από το King’s Landing για να γεννήσει το παιδί της στο Dragonstone, και σημαδεύτηκε από τη θανάσιμη τιμωρία ενός εκ των μελών του.

Την πρώτη μάχη

game of thrones

Ακούσαμε πολλά για το Storm’s End στο ‘Game of Thrones’, την έδρα των Baratheon, αλλά είδαμε πολύ λιγότερα. Ο ‘Χορός των Δράκων’ όμως είχε εκεί την πρώτη μάχη του, μεταξύ του δεύτερου γιου της Alicent, Aemond, και του επίσης δεύτερου γιου της Rhaenyra, Lucerys. Οι δυο τους έφτασαν καβάλα στους δράκους τους στο Storm’s End για να διεκδικήσουν τη συμμαχία των Baratheon, ένας από τους δύο έφτασε νωρίτερα όμως και κατάφερε να την εξασφαλίσει.

Η συνάντησή τους αποδείχθηκε μοιραία. Παρότι η Rhaenyra είχε δώσει την εντολή να μη χυθεί αίμα, οι δύο άνδρες που έτρεφαν ήδη μίσος ο ένας για τον άλλον ενέδωσαν σε αυτό και η μάχη που θα ακολουθούσε κατέληξε στην πρώτη τραγωδία του εμφυλίου. Η αντιπαράθεσή τους στο Storm’s End θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Miguel Sapochnik, τον βετεράνο σκηνοθέτη των μαχών του ‘Game of Thrones’ που εδώ εκτελεί χρέη showrunner, να μπει ξανά πίσω από την κάμερα για να απογειώσει το γεγονός. Είχε μία σύντομη σχετικά ευκαιρία να μας δείξει μάχη με δράκους στο αμφιλεγόμενο ‘The Long Night’, εδώ θα έχει τη δυνατότητα αν το θελήσει να σκηνοθετήσει τη σύγκρουση μεταξύ του Arrax και του Vhagar, του μεγαλύτερου σε ηλικία και μέγεθος εν ζωή δράκου εκείνη την περίοδο.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπήρχαν 20 ζωντανοί δράκοι και όχι μόνο 3 όπως στο ‘GoT’, οπότε ετοιμάσου για εναέριο χάος.

Τον Daemon Targaryen

Ο Daemon Targaryen ήταν ο σύζυγος της Rhaenyra (και θείος της, duh!) κατά τη διάρκεια του ‘Χορού’ και υποστήριζε θερμά το αίτημα της γυναίκας του. Άλλωστε ο ίδιος θεωρούσε πως ήταν ο σωστός διάδοχος του αδερφού του, Viserys I, και μέσω της βασιλείας της Rhaenyra ήταν κοινώς αποδεκτό πως θα έκανε κι αυτός κουμάντο.

Ο Daemon είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στον Οίκο των Targaryen. Είχε μια εξαιρετικά περίπλοκη σχέση με τον αδερφό του, με τη Rhaenyra επίσης, ήταν αισχρός και ηθικός ταυτόχρονα, ‘σπουδαίος’ και ‘τέρας’ την ίδια στιγμή για το Westeros αναλόγως με το ποιον θα ρωτούσες. Ήταν ένα κάθαρμα όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος ο GRRM, που όμως μπορούσε να γίνει τόσο ηρωικός όσο και ο χειρότερος όλων.

Highlight και κορύφωση του χαρακτήρα του ήταν η μάχη με τον ανιψιό του Aemond που αναφέραμε νωρίτερα στην αντιπαράθεση του Storm’s End, και ελπίζουμε το ‘House of Dragons’ να μη μας το στερήσει.

Τη λεηλασία του Tumbleton

game of thrones

Θυμάσαι τους 20 δράκους που αναφέραμε πιο πριν; Κάποιοι από αυτούς ήταν άγριοι, χωρίς καβαλάρηδες. Ένας από τους τρόπους που η Rhaenyra είχε καταφέρει να κερδίζει μάχη μετά από μάχη ως μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ήταν η αποστολή νόθων Targaryens για να τους δαμάσουν και σε δεύτερη φάση να κερδίζουν με αυτούς εδάφη και μάχες που μπορεί να είχαν χάσει νωρίτερα. Η προδοσία στην εμπορική πόλη του Tumbleton όμως ήταν μια μαύρη σελίδα αυτού του σχεδίου.

Κάποιοι από τους καβαλάρηδες πρόδωσαν τη Rhaenyra για λόγους που δεν γίνονται σαφείς στο ‘Fire & Blood’ – άρα αφήνουν δραματουργικό έδαφος στο show – και ισοπέδωσαν το Tumbleton σε σημείο που είχε σχεδόν εξαλειφθεί από τον χάρτη. Μιλάμε για την πιο βίαιη λεηλασία πόλης στην ιστορία του Westeros.

Στην πορεία των ετών έγινε μια προσπάθεια αποκατάστασης του Tumbleton από τη Λαίδη Sharis Footly, τη χήρα του Λόρδου Footly που αντιβασίλευε στην πόλη, όμως οι πολίτες του Westeros θεωρούσαν τα εδάφη στοιχειωμένα και έτσι η τοποθεσία δεν ανέκτησε ποτέ ξανά το μέγεθος και τη φήμη της.

Τις εξεγέρσεις του King’s Landing

Illustration της Rhaenyra Targaryen

Όπως θα μάθαιναν εξαιρετικά ωμά οι περισσότεροι από τους εκκολαπτόμενους βασιλείς στο ‘Game of Thrones’, ο κίνδυνος δεν βρίσκεται μονάχα έξω από τα τείχη και δεν έρχεται πάντα με τη μορφή στρατευμάτων. Η Rhaenyra θα το διαπίστωνε κι αυτή με τη σειρά της όταν θα επέβαλε σκληρούς φόρους στους πολίτες του King’s Landing.

Οι φόροι επέφεραν εκτεταμένες εξεγέρσεις που ηγείτο μία φιγούρα ονόματι Ποιμένας, ένας ηλικιωμένος άνδρας που αποκαλούσε τους δράκους ‘ανίερα τέρατα’ και καταριόταν τους Targaryen εξαιτίας των αιμομικτικών τους σχέσεων. Μετά από μία παθιασμένη ομιλία του, χιλιάδες πολίτες όρμησαν στο Dragonpit για να αντιμετωπίσουν τους αλυσοδεμένους δράκους που βρίσκονταν εκεί. H έκβαση του γεγονότος δεν οδήγησε μόνο στην αρχή του τέλους του ‘Χορού’, αλλά και στο κύκνειο άσμα του ίδιου του Οίκου των Targaryen.

Αυτή τη φορά μας βρίσκει έτοιμους! Από το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της σεζόν και έναν ολότρελο Ethan Hawke, μέχρι οσκαρικών βλέψεων φιλμ και τη Νο.1 κωμωδία που θα σε ανακουφίσει, το POP για τις Δύσκολες Ώρες διαλέγει τις ταινίες και τις σειρές που θα μας σώσουν στο lockdown.