GAME OF THRONES

Game of Thrones: Το prequel βρήκε τους Targaryen που περιμέναμε περισσότερο

Ο Χορός των Δράκων έχει τρεις από τους βασικότερους παίκτες στη θέση τους και τα πρόσωπα στο "House of the Dragon" είναι οικεία.

Το prequel του Game of Thrones, House of the Dragon, συνεχίζει το casting του και αυτή τη φορά φαίνεται πως η παραγωγή θα κινηθεί και σε πιο υψηλού προφίλ ονόματα από αυτά που είχαμε ακούσει όταν φτιαχνόταν η ορίτζιναλ σειρά.

Μετά τον φανταστικό Paddy Considine στον ρόλο του Βασιλιά Viserys Targaryen, το HBO προχώρησε στο casting τριών χαρακτήρων που θα μας οδηγήσουν αναμφισβήτητα στο μεγάλο γεγονός που είχε αναφερθεί στο Game of Thrones, τον Χορό των Δράκων – τον εμφύλιο πόλεμο που είχε σημάνει την αρχή του τέλους για τη δυναστεία των Targaryen.

Τρεις, λοιπόν, από τους μεγαλύτερους παίκτες του Χορού των Δράκων έχουν πλέον βρει τους ηθοποιούς που θα τους ενσαρκώσουν, με τον ένα ειδικά να προέρχεται από μεγάλα χιτ όπως το Doctor Who και το The Crown του Netflix.

Έχουμε και λέμε:

Η Emma D’Arcy είναι η Rhaenyra Targaryen

emma d'arcy Η D'Arcy στο Truth Seekers
Η D’Arcy στο Truth Seekers

Όταν ο Viserys I Targaryen δεν απέκτησε γιο από την πρώτη του γυναίκα, τότε έχρισε ως διάδοχο τη μεγαλύτερη κόρη του, Rhaenyra. Η κίνηση αυτή παρέκκλινε από την πατριαρχική παράδοση που ήθελε τους γιους να παίρνουν τη διαδοχή, δεν ερχόταν ωστόσο ενάντια σε κάποιον νόμο. Όχι ακριβώς τουλάχιστον. Αφού όμως η δεύτερη γυναίκα του Viserys, η Alicent, απέκτησε γιο μαζί του, φρόντισε μετά τον θάνατό του να δώσει στο δικό τους παιδί τον θρόνο, στον Aegon II (ή αλλιώς τον Aegon τον Σφετεριστή όπως θα τον αποκαλούσαν συχνά στο Westeros). Ο Viserys I θα ήταν σίγουρα ενάντιος με αυτή την εξέλιξη, αφού είχε χρίσει τη Rhaenyra ως επίσημο διάδοχο από τα 8 της χρόνια και είχε ορκίσει τους συμμάχους του να σεβαστούν την επιθυμία του.

Μετά τη στέψη του Aegon στο King’s Landing λοιπόν, η Rhaenyra ανακηρύχθηκε κι η ίδια βασίλισσα στο Dragonston, μάζεψε όλους όσους υποστήριζαν το δικό της δικαίωμα στον θρόνο και ορκίστηκε εκδίκηση εναντίον της Alicent και του Aegon.

Έτσι ξεκίνησε ένα καινούριο Game of Thrones που θα έπαιρνε μαζί του όλο το Westeros τελικά, με τους υποστηρικτές των δύο αντιπάλων να χωρίζονται σε μαύρους και τους πράσινους – οι πρώτοι υπέρ της Rhaenyra, οι δεύτεροι με τον Aegon.

Τη D’Arcy την έχουμε δει στο Truth Seekers του Amazon και το Wanderlust του Netflix, έχει υπάρξει όμως κυρίως θεατρική ηθοποιός ως τώρα.

Η Olivia Cooke είναι η Alicent Hightower

Η Cooke στα BAFTA Los Angeles Britannia Awards το 2017 / AP Images
Η Cooke στα BAFTA Los Angeles Britannia Awards το 2017

O Χορός που ακούσαμε να αναφέρεται στο Game of Thrones είχε τυπικά ξεκινήσει με το Συμβούλιο των Πράσινων, της ομάδας των συνομοτών που συγκέντρωσε δηλαδή η Alicent Hightower μετά τον θάνατο του Viserys I. Το Πράσινο Συμβούλιο όπως ονομάστηκε έγινε κρυφά από την Rhaenyra, τη στιγμή κιόλας μάλιστα που έλειπε από το King’s Landing για να γεννήσει το παιδί της στο Dragonstone, και σημαδεύτηκε από τη θανάσιμη τιμωρία ενός εκ των μελών του.

Όταν γνωρίσουμε την Alicent της Cooke, η μέλλουσα βασίλισσα θα είναι ακόμη η πανέμορφη κόρη του Χεριού του Βασιλιά, Otto Hightower. Η Cooke υπήρξε ένα από τα highlights του Bates Motel, ενώ ακολούθησαν πρότζεκτ όπως το Ready Player One του Steven Spielberg, το Thoroughbreds με την Anya Taylor-Joy, και πιο πρόσφατα το Sound of Metal με τον Riz Ahmed.

Ο Matt Smith είναι ο Daemon Targaryen

Matt Smith in Game of Thrones Ο Smith στα 70ά Primetime Emmy Awards / AP Images
Ο Smith στα 70ά Primetime Emmy Awards

Ο Daemon Targaryen ήταν ο σύζυγος της Rhaenyra (και θείος της, duh!) κατά τη διάρκεια του Χορού, και υποστήριζε θερμά το αίτημα της γυναίκας του. Άλλωστε ο ίδιος θεωρούσε πως ήταν ο σωστός διάδοχος του αδερφού του, Viserys I, και μέσω της βασιλείας της Rhaenyra ήταν κοινώς αποδεκτό πως θα έκανε κουμάντο και αυτός.

Ο Daemon είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στον Οίκο των Targaryen. Είχε μια εξαιρετικά περίπλοκη σχέση με τον αδερφό του, με τη Rhaenyra επίσης, ήταν αισχρός και ηθικός ταυτόχρονα, «σπουδαίος» και «τέρας» την ίδια στιγμή αναλόγως με το ποιον θα ρωτούσες στο Westeros. Ήταν ένα κάθαρμα όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος ο GRRM, που όμως μπορούσε να γίνει τόσο ηρωικός όσο και ο χειρότερος όλων.

Highlight και κορύφωση του χαρακτήρα του ήταν η μάχη με τον ανιψιό του Aemond στην αντιπαράθεση του Storm’s End, και ελπίζουμε το House of Dragons να μη μας το στερήσει. Οι δυο τους έφτασαν καβάλα στους δράκους τους στο Storm’s End για να διεκδικήσουν τη συμμαχία των Baratheon, ένας από τους δύο έφτασε νωρίτερα όμως και κατάφερε να την εξασφαλίσει. Η συνάντησή τους αποδείχθηκε μοιραία. Παρότι η Rhaenyra είχε δώσει την εντολή να μη χυθεί αίμα, οι δύο άνδρες που έτρεφαν ήδη μίσος ο ένας για τον άλλον ενέδωσαν σε αυτό και η μάχη που θα ακολουθούσε κατέληξε στην πρώτη τραγωδία του εμφυλίου. Η αντιπαράθεσή τους στο Storm’s End θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Miguel Sapochnik, τον βετεράνο σκηνοθέτη των μαχών του Game of Thrones που εδώ εκτελεί χρέη showrunner, να μπει ξανά πίσω από την κάμερα για να απογειώσει το γεγονός.

Ο Smith ήταν ο Ενδέκατος Γιατρός στο Doctor Who, μία από τις μακροβιότερες σειρές στη Μεγάλη Βρετανία, έπαιξε αργότερα τον Πρίγκιπα Φίλιππο στο The Crown, και μόλις τον είδαμε στο έξοχο θρίλερ His House στο Netflix.