ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Γιατί να ανυπομονείς για την τρίτη σεζόν Game of Thrones (χωρίς spoiler)

Λίγες ώρες έμειναν για την έναρξη της σεζόν και ένας συντάκτης που έχει διαβάσει τα βιβλία γράφει για το δράμα του να μην μπορεί να συζητήσει με κανέναν την εξέλιξη. Και δίνει μερικές υποσχέσεις για αυτά που θα δούμε στην οθόνη.

Μπορεί ο Χι-Μαν να έλεγε ότι η «γνώση είναι δύναμη», ωστόσο στην πραγματικότητα η γνώση είναι ευθύνη, ειδικά όταν το σύμπαν γύρω σου ουρλιάζει «ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ SPOILER».

Όταν τελείωσε ο πρώτος κύκλος του Game of Thrones, αναρωτήθηκα «γιατί να περιμένω ένα χρόνο, όταν τα βιβλία -10 φορές πιο απολαυστικά από τη σειρά- είναι εκεί και με περιμένουν»;

 

Ο σοφός των ταινιών και των σειρών, Θοδωρής Δημητρόπουλος επέμενε ότι η στάση «μια φορά το χρόνο και μετά βλέπω άλλα» είναι ευεργετική, καθώς ακόμα και αν διαβάσεις τα βιβλία στο τέλος πάλι θα περιμένεις για χρόνια (Οι 7 να κόβουν χρόνια από τους Λάνιστερ και να τα δίνουν στον Martin, μπας και γράψει το επόμενο).

Δεν τον άκουσα. Κακώς. Το παραδέχομαι. Θοδωρή είχες δίκιο.

H σιωπή δεν μιλάει ποτέ λάθος

Έτσι λοιπόν, τα καταβρόχθισα και τα 7 βιβλία (κανονικά 5, αλλά τα δύο έχουν σπάσει σε δύο μέρη το καθένα), τα απόλαυσα, αλλά όταν προβλήθηκε ο 2ος κύκλος και οι συζητήσεις στο γραφείο φούντωναν, κατάλαβα τι είχα κάνει.

 

Μόνο τον Πάνο Κοκκίνη ξέρω, ο οποίος επίσης τα έχει διαβάσει όλα, αλλά αφενός δεν γνωριζόμαστε καλά, αφετέρου να τον πάρω τηλέφωνο, παντρεμένο άνθρωπο και να τον ρωτάω αν είχε να επιλέξει μεταξύ Θήον Γκρέιτζοϋ και Τζόφρι, ποιον θα σκότωνε πρώτο και αν παρατηρεί σκοτεινά κενά στην ιστορία της Λυάννας Σταρκ (Κανένα Spoiler, δεν βγαίνει άκρη στα βιβλία), δεν νομίζω ότι θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχει σωτηρία. Τους άκουγα γύρω μου να αραδιάζουν σενάρια και ερμηνείες για το τι θα γίνει και το τι έγινε και δεν έπρεπε να μιλήσω, να στραβοκοιτάξω, να χαμογελάσω.

 

«Εσύ μη μιλήσεις» ήταν η μόνιμη επωδός, κάθε ανάλυσης για μάχες, μαγικά, ραδιουργίες ή για το πόσο βασανιστικά πρέπει να πεθάνει ο Τζόφρι Μπαράθεον (Ο Θεός να τον κάνει).

Ακόμα και αν με ρωτούσαν για κάποιο θέμα σχετικά με το Game of Thrones, η φράση άρχιζε “ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ SPOILER” και μετά έπρεπε να μιλάω, σαν να απευθύνομαι στον Πάπα, προσέχοντας κάθε μου λέξη για να μη… να το βρήκες, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ SPOILER.

Γιατί να δεις τον τρίτο κύκλο με μανία

Αν ο τρίτος κύκλος αντιστοιχεί πράγματι στο τρίτο βιβλίο της σειράς, με τις όποιες διαφορές ως προς τις λεπτομέρειες της εξέλιξης της ιστορίας, λόγω διαφορετικού μέσου, τότε θα πρέπει να ετοιμαστείτε για πολύ μεγάλες συγκινήσεις κάθε Τρίτη βράδυ.

Έχοντας διαβάσει όλα τα βιβλία, πιστεύω ότι το 1ο και το 3ο είναι τα καλύτερα και ίσως το τρίτο το πιο δυνατό απ’ όλα μέχρι ο G.R.R. Martin, φιλοτιμηθεί να γράψει τα επόμενα δύο και τελευταία (;) του GOT.

Είχα πει άλλωστε στον Μάνο Μίχαλο και τον Χρήστο Χατζηιωάννου ότι μπορεί να μη καίγομαι να δω τον τρίτο κύκλο (εννοείται ότι θα τον δω), αλλά σίγουρα θέλω να δω τους άλλους να τον βλέπουν.

Δεν ακολουθούν spoilers. Ακολουθούν γενικότητες για το τι σε περιμένει την τρίτη σεζόν. Διαβάζεις με δική σου ευθύνη.

Τι σε περιμένει:

*Σεξ, βία, ποτό και πλούσια γεύματα. Οι μόνες σταθερές στον χαοτικό κόσμο του Martin

*Μάχες, εκτελέσεις και συνωμοσίες

*Αισχρές προδοσίες

*Θα μάθεις τι σημαίνει “Valar Morghulis” και “Valar Dohaeris”. Δεν εννοώ πώς μεταφράζονται, εννοώ τι πραγματικά σημαίνουν.

*Θα μάθεις τη σημασία του να κρατάς το λόγο σου, ειδικά όταν τον δίνεις σε άθλια υποκείμενα

*Για κάποιους ήρωες θα αλλάξεις γνώμη, ειδικά αν, όπως στο βιβλίο, υπάρξουν αναφορές στο παρελθόν τους και στο πώς έγιναν αυτοί που είναι

*Θα πάρεις τη μεγαλύτερη ικανοποίηση και τη μεγαλύτερη απογοήτευση, μέσα στα επεισόδια του τρίτου κύκλου

*Θα αντιληφθείς ποια είναι η πιο επικίνδυνη γυναίκα του Γουέστερος.

*Θα γνωρίσεις τον πιο επικίνδυνο στρατό

*Θα δώσεις προσοχή σε Οίκους, πέρα από τους βασικούς, που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας

 

Οκ, θα με έσφαζαν σαν κοτόπουλο σε 10 δευτερόλεπτα, δεν είμαι και Το Σπαθί Του Πρωινού, ούτε μαθητής του Σερ Ρόντρικ, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Ένα «ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ 7» θα προλάβαινα να το φωνάξω, πριν πέσω ηρωικά (σε 10΄΄). Όταν έρθει η ώρα θα καταλάβεις καλά τι εννοώ. Ευχή και κατάρα σου δίνω, μακριά από αιχμηρά αντικείμενα.

Ο πιο συγκλονιστικός κύκλος της σειράς ξεκινά. Ο Χειμώνας έρχεται και η νύχτα είναι σκοτεινή και γεμάτη τρόμο.

Αν δεν θυμάσαι απόλυτα τι έχει συμβεί στις 2 προηγούμενες σεζόν του Game of Thrones, ρίξε μια ματιά στο δικό μας recap.

*Η 3η σεζόν του “Game of Thrones” θα προβάλλεται κάθε Τρίτη στο Novacinema. Δες περισσότερ εδώ.