GNTM

GNTM: Γιατί ήταν λάθος η φωτογράφιση στην Ελαφόνησο

Τα γυρίσματα του GNTM στη διάσημη παραλία του Σίμου, που ανήκει στο δίκτυο NATURA, προκάλεσαν διαδικτυακή κατακραυγή.

Το φετινό GNTM έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Το concept αγόρια-κορίτσια, αν και στην αρχή μας έβαλε σε σκέψεις σχετικά με την επιτυχία του, τελικά δικαιώθηκε από τα νούμερα τηλεθέασης.

Βέβαια, φέτος έχουμε δει διάφορα σκηνικά στα επεισόδια. Από τσακωμούς και ερωτικές ίντριγκες, μέχρι φωτογραφίσεις που ίσως θα έπρεπε να έχουν διακοπεί επί τόπου. Μια τέτοια παρακολουθήσαμε και στο πιο πρόσφατο επεισόδιο του GNTM, τα γυρίσματα του οποίου πραγματοποιήθηκαν στην υπέροχη παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο.

Όποιος έχει επισκεφτεί την περιοχή για διακοπές (αλλά κι όποιος απλά την έχει δει σε φωτογραφίες) αποκλείεται να μην έμεινε για μερικά δευτερόλεπτα ακίνητος χαζεύοντας την απέραντη και γαλήνια ομορφιά αυτού του τοπίου, με την πλούσια πανίδα και τα καταγάλανα νερά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως το αρμόδιο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευμένων Περιοχών έχει εντάξει την Ελαφόνησο στις περιοχές ΝΑΤURA 2000.

Έπειτα από αξιολόγηση του φυσικού πλούτου της περιοχής από τους αρμόδιους περιβαλλοντολόγους, ο υγρότοπος της Στρογγυλής, οι αμμοθίνες και τα ενδημικά είδη που συναντήθηκαν, βρέθηκαν μόνο στην Ελαφόνησο και στην παραλία του Σίμου. Γιατί κάνουμε όλο αυτό το μάθημα γεωγραφίας και βιολογίας; Ίσως επειδή θα έπρεπε να το είχαν κάνει και οι άνθρωποι του GNTM, οι οποίοι επέλεξαν να κάνουν μια φωτογράφιση σε αυτή την παραλία με τζιπ και μηχανές να την «οργώνουν».

Στην αρχή του επεισοδίου, όπως γίνεται κάθε φορά, κριτές και coach ενημέρωσαν τους παίκτες για το concept της φωτογράφισης, αλλά και για το μέρος στο οποίο βρίσκονταν. «Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Δήμο Ελαφονήσου που μας φιλοξενεί», δήλωσε ο Γιώργος Καράβας, ενώ από την πλευρά της η Βίκυ Καγιά πρόσθεσε: «Βέβαια, γιατί πολύ σπάνια γίνονται εδώ γυρίσματα και παραγωγές, γιατί έχει αυτή την ιδιαιτερότητα ο τόπος, είναι προστατευόμενος από το NATURA και είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ».

Αφού ολοκλήρωσαν τον λόγο τους στη συνέχεια μπήκαν στο τεραστίων διαστάσεων 4Χ4 που είχαν μπροστά τους και η Βίκυ Καγιά το έκανε βόλτες πάνω κάτω στην αμμουδιά, δείχνοντας τα skills της στην οδήγηση. «Βίκυ ξέρεις να κάνεις και πατιλίκια;», ακούγεται να της λέει η Ζενεβιέβ.

Όσον αφορά το concept της συγκεκριμένης φωτογράφισης και δοκιμασίας αποχώρησης είχε να κάνει με μια καμπάνια αυτοκινήτου εμπνευσμένη από την ταινία Mad Max. Σε ένα κινηματογραφικό σετ τα μοντέλα κλήθηκαν να ποζάρουν ως συμμορία ερήμου που ψάχνει για καύσιμα και πρώτες ύλες. Όλα αυτά μαζί με ένα τεράστιο αμάξι, αλλά και δύο μηχανές στο σετ. Πάνω στην παραλία του Σίμου.

Την ίδια ώρα στον ιστότοπο του Δήμου Ελαφονήσου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως: «Οι αμμοθίνες έχουν διεθνώς χαρακτηριστεί ως δασικές προστατευόμενες παραλίες. Πρόκειται για δυναμικά και ευαίσθητα οικοσυστήματα. (…) Οι φυτοκοινωνίες με αυτά τα χαρακτηριστικά (αμμοφύλλια, κρίνα, κλπ), είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. Όταν περνούν ή διέρχονται πάνω τους τροχοφόρα, καταστρέφονται και δεν ξαναφύονται». Προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση το γεγονός πως ο ίδιος Δήμος αποφάσισε να χορηγήσει ειδική άδεια για μια τέτοια φωτογράφιση με τροχοφόρα.

Όπως είναι λογικό όλο αυτό το σκηνικό δεν ξέφυγε από τα μάτια των χρηστών του διαδικτύου που ξέσπασαν με δεκάδες σχόλια σε Facebook και Twitter, θεωρώντας εντελώς λάθος μια τέτοια φωτογράφιση.

Μένει να δούμε πλέον αν τόσο η παραγωγή, όσο και ο Δήμος Ελαφονήσου πάρουν θέση σχετικά με το συγκεκριμένο γύρισμα.

Τι παρασκήνιο οδήγησε στο Home Alone; Ποια stunts κοψοχόλιασαν τους συντελεστές και τι διάγνωση έκανε πραγματικός γιατρός στα τραύματα των ληστών; Ποια θεωρία για τους γονείς του Kevin θα σου αλλάξει για πάντα την ταινία; Το POP για τις Δύσκολες Ώρες γιορτάζει την επέτειο της ταινίας!