ΣΙΝΕΜΑ

Νονός ΙΙΙ: Ο ‘Θάνατος του Michael Corleone’ έρχεται αυτό τον Δεκέμβριο

Μια νέα εκδοχή για τον “Νονό ΙΙΙ” θα είναι έτοιμη πριν το τέλος του 2020, επειδή ο Francis Ford Coppola περνάει δημιουργικά την καραντίνα του κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

UPDATE! Έχουμε επίσημα στοιχεία κυκλοφορίας. Το blu-ray του Director’s Cut θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου, θα περιλαμβάνει την νέα εκδοχή του φιλμ και μια αποκλειστική εισαγωγή από τον ίδιο τον Coppola, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ η διάρκεια του φιλμ θα είναι στην πραγματικότητα μικρότερη από την ορίτζιναλ, στις 2 ώρες και 37 λεπτά αντί για 2 ώρες και 42 που ήταν.

Να και μια ματιά στο cover art της έκδοσης, με περήφανα απλωμένο τον εντυπωσιακότατο νέο τίτλο:

Ακολουθεί η αρχική είδηση:

***

Ο Francis Ford Coppola έχει περάσει τους τελευταίους μήνες δουλεύοντας ξανά πάνω σε εκδοχές ταινιών του επειδή υποθέτω καθένας πρέπει να βρίσκει δημιουργικούς τρόπους να περνά το χρόνο του αυτές τις δύσκολες μέρες. Όμως ένα τέτοιο επαναμοντάρισμα φαίνεται πως αποδεικνύεται πολύ σημαντικό.

Παίζοντας με το υλικό από τον “Νονό ΙΙΙ”, ο Coppola έφτασε σε μια εκδοχή που κατά τον ίδιο εκπροσωπεί καλύτερα το αρχικό όραμα του ίδιου αλλά και του συγγραφέα Mario Puzo για αυτό το κλείσιμο της τριλογίας. Το αποτέλεσμα είναι πως η Paramount ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει μια νέα εκδοχή του “Νονού ΙΙΙ” με νέο μοντάζ και αποκατεστημένες κόπιες. Τι διαφορετικό όμως θα συμβαίνει σε αυτή την εκδοχή της ταινίας;

«Για αυτή την εκδοχή του φινάλε, δημιούργησα νέα αρχή και νέο τέλος και άλλαξα θέση σε κάποιες σκηνές, πλάνα και μουσικές», εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Με αυτές τις αλλαγές και με αυτό το αποκατεστημένο υλικό, αυτή είναι για μένα μια πιο ταιριαστή κατακλείδα στον ‘Νονό’ και τον ‘Νονό ΙΙ’», λέει. 30 χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του φιλμ, το οποίο προτάθηκε για 7 Όσκαρ ανάμεσα στα οποία Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, το αρχικό όραμα φαίνεται να εκπληρώνεται.

Η νέα εκδοχή του φιλμ εκτός από νέο φινάλε και νέο μοντάζ, έρχεται και με νέο, εκπληκτικά anime αισθητικής, τίτλο: “Mario Puzo’s THE GODFATHER, Coda: The Death of Michael Corleone”. «Πρόκειται για μια αναγνώριση του τίτλου που προτιμούμε κι εγώ κι ο Mario, καθώς για τις αρχικές μας προθέσεις για αυτό που ήταν ο ‘Νονός ΙΙΙ’,» προσθέτει ο Coppola. Ναι, καταπληκτικό, δώστε Codaς στον λαό!

Για τις ανάγκες αυτής της νέας εκδοχής, ο Coppola δούλεψε πάνω σε ένα 4Κ αντίτυπο των αρχικών αρνητικών, αποκαθιστώντας καρέ προς καρέ το φιλμ, ψάχνοντας μάλιστα ανάμεσα στις δεκάδες αρχικές λήψεις προκειμένου να αντικαταστήσει τυχόν χαμηλής ανάλυσης καρέ του αρχικού υλικού. Η διαδικασία πήρε πάνω από 6 μήνες, όμως παρουσιάζει σήμερα μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι είναι αυτό που οραματίζονταν διαφορετικά για το τρίτο αυτό κεφάλαιο της επικής σάγκα, οι άνθρωποι πίσω από την εμβληματική τριλογία.

Η νέα εκδοχή, “Mario Puzo’s THE GODFATHER, Coda: The Death of Michael Corleone”, που για συντομία θα αναφέρουμε στο εξής ως “Coda: The Death of Michael Corleone”, θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αίθουσες στην Αμερική τον Δεκέμβριο και αμέσως μετά σε home media, οπότε περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς και πού και πότε θα το δούμε κι εμείς.