ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Homelander είναι έξαλλος με τις κριτικές του ‘The Boys’

Ο Homelander είναι έτοιμος να εκραγεί με τις κριτικές του 'The Boys' και δεν το θέλουμε.

Το ‘The Boys’ έσκασε στο περσινό καλοκαίρι σαν αντίδοτο στους καλοπροαίρετους ήρωες που έχουμε συνηθίσει την τελευταία δεκαετία στη μεγάλη οθόνη. Το πνευματικό παιδί των ‘Watchmen’ είναι αυθάδες, ωμό και συχνά αποτρόπαιο. Λιγότερο από τα κόμικ του Garth Ennis στα οποία βασίζεται, πολύ περισσότερο και από την πιο σκοτεινή υπερηρωική σειρά που μπορεί να έχεις δει.

Μετά από έναν πολύ επιτυχημένο Αύγουστο για το Amazon το 2019, η παραγωγή αποφάσισε να απομακρυνθεί από τη λογική της κυκλοφορίας όλων των επεισοδίων μαζί για τη 2η σεζόν της σειράς. Προσωπικά βρίσκω σωστή την απόφαση γιατί το ‘The Boys’ έχει τα κατάλληλα cliffhangers ώστε να κρατά το ενδιαφέρον των θεατών που θα επιστρέφουν βδομάδα με τη βδομάδα στο show, δίνοντάς του έτσι hype για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον 1 μήνα το πολύ που κρατάει συνήθως η έντονη δημόσια συζήτηση μετά το streaming της εκάστοτε σειράς.

Από όταν κυκλοφόρησαν πακέτο όμως τα τρία επεισόδια της σειράς στις 4 Σεπτεμβρίου, πολλοί εξαγριωμένοι από τον νέο προγραμματισμό φαν άρχισαν να κάνουν αξιολογήσεις με 1 αστεράκι στο Amazon, ρίχνοντας έτσι το σκορ της σειράς που αντίθετα έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές ως τώρα από τους κριτικούς. Οι συγκεκριμένες αξιολογήσεις μάλιστα συνοδεύονται με σχόλια που αφορούν καθαρά τον προγραμματισμό της σειράς και όχι κάποιο παράπονο για την εξέλιξη της πλοκής.

the boys

Ο δημιουργός της σειράς, Eric Kipke, δεν άφησε το γεγονός ασχολίαστο. «Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος απογοητεύτηκε», σχολίασε στο Wrap, «αλλά ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβουν είναι πως αυτή δεν ήταν κάποια εταιρική απόφαση του Amazon για να βγάλει χρήματα – ήρθε από τους παραγωγούς. Εμείς το θέλαμε έτσι. Ήταν δημιουργική απόφαση. Οπότε μπορεί να τους αρέσει ή μπορεί και όχι, αλλά πρέπει τουλάχιστον να σεβαστούν ότι οι άνθρωποι που φτιάχνουν τη σειρά ήθελα να την κυκλοφορήσουν έτσι γιατί θέλαμε να έχουμε τον χρόνο να κόψουμε λίγο ταχύτητες και να συζητάμε για τα πάντα».

Ο Kipke βρήκε έναν ακόμη τρόπο να περάσει το μήνυμά του, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας τον αντι-Superman, Homelander, και τις πολλαπλές διαταραχές του. Δες το βίντεο που έφτιαξε με τις αντιδράσεις του φρικαλέου Supe:

Παιδιά, μην τσαντίζετε τον Homelander.

Το ‘The Boys’ προβάλλεται κάθε Παρασκευή στο Amazon Prime Video.

Με αφορμή τη νέα live-action ‘Mulan’, μία ταινία του στούντιο-κολοσσού που κατέληξε αμφιλεγόμενη, το POP για τις Δύσκολες Ώρες κάνει ένα flashback στην Αναγέννηση της Disney. Ποια ήταν τα Σκοτεινά Χρόνια του στούντιο και τι ορίζουμε ως Αναγέννηση; Ποιο το σημαντικότερο τραγούδι της Disney; Πώς άλλαξε την πορεία του animation η φιγούρα του Howard Ashman και πώς εκείνη του Robin Williams; Πώς τιμά σήμερα η Disney έναν εκ των δημιουργών της ‘Mulan’ που ‘έφυγε’ νωρίς;

Αυτά και άλλα πολλά σε ένα χορταστικό, δίωρο flashback γεμάτο αναμνήσεις και αναλύσεις!