Photograph by Courtesy HBO
HOUSE OF THE DRAGON

House of the Dragon: Τα πάντα για τον Vermithor, τον δράκο που ξύπνησε ο Daemon

Ο Vermithor μπαίνει στο παιχνίδι στο House of the Dragon. Το καλό τώρα αρχίζει.

Να και τα τραγούδια στο House of the Dragon. Ο Daemon ξύπνησε τον δράκο Vermithor σιγοτραγουδώντας μία μελωδία στα βαλυριανά, αλλά έχει έντιμους σκοπούς.

Δες περισσότερα για τον νέο δράκο του House of the Dragon παρακάτω:

Ποιος είναι ο Vermithor

house of the dragon Photograph by Courtesy HBO

Όπως επιβεβαίωσε ο συν-δημιουργός του House of the Dragon, Ryan Condal, ο δράκος που προσέγγισε ο Daemon είναι ο Vermithor. Ο δράκος δηλαδή που μόνο ο βασιλιάς Jaehaerys I Targaryen έχει ιππεύσει, που αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 100 χρονών και μεταξύ των μεγαλύτερων σε μέγεθος δράκων στο Westeros – ο μόνος που σχεδόν φτάνει το μέγεθος της Vhagar.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο Vermithor σε μάχη όμως, θα πρέπει πρώτα να κοινωνικοποιηθεί ξανά και να βρει νέο αναβάτη. Μην ξεχνάς, ένας δράκος από μόνος του δεν σημαίνει τίποτα χωρίς ιππέα, σε όποια πλευρά και αν θεωρείται ότι ανήκει, και τα αυγά που λέει σωστά ο Daemon ότι έχουν οι Blacks, δεν μπορούν να κερδίσουν κανένα πόλεμο.

Γιατί του τραγουδούσε ο Daemon

Photograph by Courtesy HBO

Υπάρχουν κάποια πιθανά κίνητρα για το τραγούδι του Daemon.

Καθαρά ως προς την ανάπτυξη χαρακτήρα, η κίνηση αυτή καθιερώνει ακόμα περισσότερο την πιο ασταθή φύση του Daemon. Από τον δεσμό του με τον Caraxes, ως το μάζεμα των αυγών της Syrax και τώρα το τραγούδι του στον Vermithor, ο πρίγκιπας εμφανίζεται ουσιαστικά σαν ένα με τους δράκους. Το πνεύμα του είναι περισσότερο συγγενικό με αυτούς από οποιονδήποτε άλλον. Η ιδέα κάποιου μέλους του Οίκου Targaryen ως “δράκο” άλλωστε έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, με αφορμή κυρίως τη Daenerys σε σχέση με τον Viserys.

Ας δούμε όμως και τη μετάφραση των στίχων όπως μοιράστηκε από τον δημιουργό γλώσσας του House of the Dragon, David J. Peterson:

Φωτιά ανάσα/Φτερωτός αρχηγός/Μα δύο κεφάλια /Σε ένα τρίτο τραγουδήστε

Από τη φωνή μου/ Μίλησαν οι φωτιές/Και το τίμημα πληρώθηκε/Με αίμα μαγείας

Με λόγια από φωτιά /Με μάτια καθαρά/Για να δέσω τα τρία/Σε σένα τραγουδώ

Σαν ένα μαζευόμαστε/Και με τρία κεφάλια/Θα πετάξουμε όπως ήταν προορισμένο/ Όμορφα, ελεύθερα

Πολλοί από τους στίχους σχετίζονται με την ιστορία των Targaryen, φαινομενικά αναφερόμενοι στο Doom of Valyria (αίμα μαγείας) και στο Aegon’s Conquest (φτερωτός ηγέτης). Ο Daemon, λοιπόν, κάνει αναφορές στην ιστορία που κρύβεται στο DNA του δράκου.

Το τραγούδι στα High Valyrian εξυπηρετεί επίσης έναν διπλό σκοπό για τον Vermithor.

Ο ένας είναι να κοινωνικοποιηθεί ξανά, αφού δεν έχει αναβάτη εδώ και περίπου 30 χρόνια. Ο Daemon επίσης πιστεύει ότι οι δράκοι είναι που θα κερδίσουν τον επικείμενο πόλεμο, άρα είναι λογικό να ψάχνει νέους αναβάτες για τους δράκους που αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανέναν.

Τι ρόλο θα παίξει στο House of the Dragon

Spoilers προφανώς!

spoiler tag

Σύμφωνα με το Fire & Blood, το βιβλίο όπου βασίζεται το House of the Dragon, κατά τη διάρκεια του Χορού των Δράκων, ο Vermithor αποκτά έναν νέο αναβάτη ονόματι Hugh, έναν μπάσταρδο σιδερά της περιοχής του Dragonstone. Αυτό ήταν μέρος ενός γεγονότος γνωστού ως The Sowing, The Red Sowing ή The Sowing of the Seeds, αναλόγως με το ποιος θα στο αναφέρει στο Westeros.

Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου λοιπόν, ο πρίγκιπας Jacaerys Velaryon είχε απευθύνει έκκληση σε μπάσταρδους Targaryen (αλλιώς «δρακόσπορους») ώστε να διεκδικήσουν έναν δράκο και να ενωθούν μαζί τους στη μάχη. Ως αντάλλαγμα είχαν προσφερθεί τίτλοι, γη και χρήματα στους πιθανούς αναβάτες δράκων (ε, και προφανώς το να έχεις τον δικό σας δράκο είναι ένα άλφα προνόμιο).

Πολλοί προσπάθησαν να δεθούν με τους δράκους, πολλοί πέθαναν ή/και υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και μόνο λίγοι τυχεροί τα κατάφεραν. Ο Hugh πρέπει να είχε κάπου μέσα του αίμα Targaryen γιατί ο γέρος δράκος τού επέτρεψε να τον καβαλήσει και να τον πάρει στη μάχη. Ο Hugh όμως διψούσε για εξουσία, άρχισε να αποκαλεί τον εαυτό του Hugh Hammer ή «Λόρδο Hammer» και επιχείρησε να κάνει πραξικόπημα και να στεφθεί ο ίδιος βασιλιάς. Τόσο αυτός όσο και ο Vermithor σκοτώνονται τελικά στη μάχη.