Vianney Le Caer/Invision/AP)
BUZZ

Η αναγέννηση του Brendan Fraser ήταν δίκαιη και έγινε πράξη

Μετά την πρώτη προβολή του The Whale χθες το βράδυ στο Φεστιβάλ Βενετίας, το κοινό χειροκροτούσε τον Brendan Fraser για έξι συνεχόμενα λεπτά. Το άξιζε.

Μέχρι πέρυσι, αν γκούγκλαρες το όνομα του Brendan Fraser, τα πρώτα αποτελέσματα που θα σου έβγαιναν θα ήταν άρθρα με τον τίτλο «Πού χάθηκε ο Brendan Fraser». Ο  Brendan Fraser υπήρξε ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων, πρωταγωνιστώντας μεταξύ άλλων στο George of the Jungle, στο Bedazzled και φυσικά στην τριλογία της ΜούμιαςΜετά το 2008 όμως, σταδιακά χάθηκε από το προσκήνιο και το Hollywood σταμάτησε να τον προσλαμβάνει.

Χάρη όμως στον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο The Whale του Darren Aronofsky, ο ηθοποιός αναγεννάται όπως και το ενδιαφέρον του κοινού και των στούντιο γύρω από το όνομά του. Στο The Whale o Fraser υποδύεται έναν ομοφυλόφιλο άνδρα, που πάσχει από κλινικά σοβαρή παχυσαρκία και είναι καθηλωμένος σε αμαξίδιο.

Το buzz για την ταινία έχει αρχίσει από την αρχή του καλοκαιριού, εχθές όμως προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας. Το κοινό χειροκρότησε για 6 συναπτά λεπτά τον Fraser, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Και από σήμερα το όνομά του συζητιέται και για τα Όσκαρ.

Ο Τύπος το αποκαλεί “The Brenaissance” κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομά του και τη λέξη «Αναγέννηση» στα Αγγλικά. Στα Ελληνικά θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε «Η Μπρενταναγέννηση». Πρόκειται για κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε συμβεί με τον Matthew McConaughey μεταξύ του 2011 και του 2014, το οποίο αποκαλούταν “McConaissance“.

Μετά από χρόνια που ο McConaughey θεωρούταν μη σοβαρός ηθοποιός, ξαφνικά έγινε περιζήτητος και κέρδισε και το Όσκαρ. Αυτή τη στιγμή εκτός από το The Whale, o Fraser έχει έναν ρόλο και στο επερχόμενο Killers of the Flower Moon του Martin Scorsese.

Οι λόγοι που είχε χαθεί ο Brendan Fraser

Σε μια μεγάλη συνέντευξη που είχε δώσει στο GQ το 2018, o Brendan Fraser είχε εξηγήσει τους λόγους της απόσυρσής του. Όπως δήλωσε, ο ηθοποιός έμπαινε και έβγαινε σε νοσοκομεία για σχεδόν επτά χρόνια. Είχε αρκετούς τραυματισμούς που προκλήθηκαν από επικίνδυνες σκηνές που είχε εκτελέσει στις ταινίες του. Υποβλήθηκε επομένως σε πολυάριθμες χειρουργικές επεμβάσεις, από  μερική αντικατάσταση γονάτου, μέχρι και επεμβάσεις στις φωνητικές του χορδές. 

Σε μια περίοδο δέκα ετών «Άλλαξα σπίτι. Πήρα διαζύγιο. Έκανα παιδιά. Πέρασα πράγματα που σε διαμορφώνουν με τρόπους για τους οποίους δεν είσαι έτοιμος μέχρι να σου συμβούν» είπε ακόμα ο ηθοποιός.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Fraser είχε μιλήσει επίσης για τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε δεχτεί το 2003 σε ένα γεύμα που διοργάνωσε το Hollywood Foreign Press Association (πρόκειται για την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών που μεταξύ άλλων διεξάγει τις Χρυσές Σφαίρες) στο ξενοδοχείο Beverly Hills από τον πρώην πρόεδρό της, Philip Berk. Ο ηθοποιός είπε ότι το περιστατικό τον έκανε να νιώθει σαν άρρωστος, έπαθε κατάθλιψη και απομονώθηκε. 

Το ότι δεν πήρε τον ρόλο του Superman στο Superman Returns, ρόλος που τελικά πήγε στον Brandon Routh, είχε επίσης τεράστιο συναισθηματικό κόστος για εκείνον. Αισθανόταν εντελώς αποτυχημένος και δεν άντεχε πλέον την πίεση που του προκαλούσε το επάγγελμά του. Ένιωθε ότι πλέον δεν άνηκε σε αυτόν τον χώρο.

Το ίντερνετ όμως είχε άλλη γνώμη

Μπορεί πιο πάνω να δώσαμε τα εύσημα μόνο στο The Whale και στον Darren Aronofsky για την Μπρενταναγέννηση, η ταινία όμως ήταν μόνο το όχημα για την επιστροφή του. Το κομμάτι του ίντερνετ, που αποτελείται από το παιδικό και εφηβικό κοινό του ηθοποιού που πλέον έχει μεγαλώσει, ζητούσε την επιστροφή του εδώ και καιρό. Τα λέγαμε άλλωστε και πέρσι: