Star Channel
MASTERCHEF

Η επιστροφή της Μαργαρίτας στο MasterChef ήταν δίκαιη και έγινε πράξη

Είναι σίγουρα η πιο συμπαθητική παρουσία στο reality του Star. Υπάρχει όμως κάτι άλλο πιο σημαντικό: αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως καμιά φορά τα καλά παιδιά πάνε μπροστά.

Ο παράδεισος απέχει μερικά μόλις εκατοστά από την κόλαση. Η λεπτή κόκκινη γραμμή που χωρίζει τον θρίαμβο από την πανωλεθρία βρίσκεται παντού γύρω μας, χωρίς πολλές φορές να το αντιλαμβανόμαστε. Μάλιστα, στην prime time τηλεόραση, εκεί όπου κάθε δευτερόλεπτο κουβαλά το βάρος του σε χρυσάφι, οι στιγμές είναι πολύτιμες ή μάλλον καλύτερα: επικίνδυνα πολύτιμες. Μονάχα οι δυνατοί μπορούν να επιβιώσουν. Ή μήπως πάλι όχι;

Πριν κάποιες μέρες το Silver Award του MasterChef ήρθε στην κατοχή της Μαργαρίτας. Εδώ και καιρό αντιμετωπιζόταν ως ένα από τα φαβορί. Κανένας άλλος παίκτης δεν είχε εντυπωσιάσει τόσο πολλές φορές τους κριτές – ίσως, κιόλας, επειδή με την πρώτη ματιά δε γεμίζει το μάτι.

Φαίνεται λιγότερο προπονημένη μαγειρικά από άλλους παίκτες (όπως για παράδειγμα ο Tζιοβάνι), δε δείχνει τόσο ανταγωνιστική, απέχει διακριτικά από τις όποιες δολοπλοκίες, και όταν κάποιος πάει να «κλέψει» -δίνοντας συμβουλές από τον εξώστη- εκείνη αγριεύει κανονικά. Σε καμία περίπτωση δε μοιάζει με κλασικό winner. Κι όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από ότι δείχνουν. Είναι, τελικά, ικανή για τις πιο μεγάλες ανατροπές.

Μία μικρή ωδή στη Μαργαρίτα του MasterChef

Από το ζενίθ στο ναδίρ και πάλι πίσω. Η αποχώρηση της Μαργαρίτας ήρθε αμέσως αφού κέρδισε τα 10 χιλιάδες ευρώ του βραβείου στο MasterChef – όταν, δηλαδή, κανείς δεν το περίμενε. Οι διαδικασίες τηρήθηκαν στο ακέραιο αλλά και πάλι το τηλεοπτικό κοινό δεν μπορούσε να ηρεμήσει· ένα αίσθημα αδικίας πλανιόταν στον τηλεοπτικό αέρα.

Μοσχαράκι με αρνίσια μπόλια. Ένα κάπως μαμαδίστικο, κάπως περιποιημένο πιάτο, που όμως έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της. Αυτό ήταν το εισιτήριό της για τη μεγάλη επιστροφή. Η Μαργαρίτα δεν άφησε τη δεύτερη ευκαιρία να πάει χαμένη: μαγείρεψε όπως εκείνη ξέρει, έβαλε κέφι και φροντίδα, έφτιαξε κάτι comfort, μπέρδεψε τα λόγια της όταν πήγε να μιλήσει, και, τελικά, τα κατάφερε. Αντί να βγει στον τάκο, πήρε την ποδιά και ανέβηκε χαρούμενη στον εξώστη.

Μία απλή σκηνή ως η καλύτερη απόδειξη για κάποια πράγματα: ναι, υπάρχουν μοντέρνες Σταχτοπούτες και καμιά φορά τα καλά παιδιά κερδίζουν.

To MasterChef είναι ένας τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής με τρεις διάσημους chef (και διακεκριμένους καλεσμένους από τον χώρο της γαστρονομικής σκηνής) στον ρόλο των κριτών/παρουσιαστών. Ο Σωτήρης Κοντζιάς, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Πάνος Ιωαννίδης κρατούν τον πήχη αρκετά ψηλά. Την ίδια, όμως, στιγμή παραμένει και reality. Τα πισώπλατα μαχαιρώματα, οι ίντριγκες, οι δηλητηριώδεις κριτικές on camera (σ.σ: ειδικότητα του Παναγιώτη «Τζαμάλ» Τζαμαλή), οι τακτικισμοί και οι (ψευτο)φιλίες δεν λείπουν.

Απλά, η παρουσία της Μαργαρίτας μοιάζει σαν να βάζει φρένο σε όλα αυτά. Όχι, επειδή είναι ένα καλό και μαζεμένο παιδί που κάθεται στη γωνία του όσο οι υπόλοιποι μηχανορραφούν, αλλά επειδή δείχνει σαν να έχει πάρει τις αποφάσεις της σε αυτή τη ζωή: για να πας μπροστά δε χρειάζεται πάντα να είσαι killer και να εκμεταλλεύεσαι την παραμικρή ευκαιρία, σπρώχνοντας με τους αγκώνες και πατώντας πάνω σε λαιμούς.

Καμιά φορά, η ειλικρίνεια, η καλή διάθεση, η αγάπη σε αυτό που κάνεις -ακόμα και αν δεν το έχεις σπουδάσει- είναι αρκετή. Είναι σπάνιο αλλά συμβαίνει. Η επιστροφή, λοιπόν, της Μαργαρίτας στο MasterChef 5 ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Επόμενη στάση; Πιθανόν, η κορυφή. Αλλά και να μην τα καταφέρει δεν πειράζει. Άλλωστε, ο Άκης Πετρετζίκης φαίνεται να την περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.