ΣΙΝΕΜΑ

Τι ακριβώς γίνεται στο τρέιλερ του νέου James Bond;

Στο πρώτο τρέιλερ του πολυαναμενόμενου «No Time Die», ο Bond συναντά δαίμονες παλιούς αλλά και καινούριους.

Ο Τζέιμς Μποντ του Ντάνιελ Κρεγκ μπορεί και να είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά παραδείγματα franchise του μοντέρνου Χόλιγουντ.

Το «Casino Royale» έφερε τον πράκτορα στον 21ο αιώνα με ένα χαλαρό reboot, το «Quantum of Solace» προσπάθησε να χτίσει κάποιου είδους μυθολογία αλλά απέτυχε πλήρως και αποτέλεσε μια από τις πιο ακατανόητα βαρετές ταινίες της δεκαετίας. Το «Skyfall» ακολούθησε και, με ένα ακόμα χαλαρό reboot και πολλαπλές αναφορές στην ιστορία της σειράς, έγινε μια από τις πιο πετυχημένες ταινίες του 007- για πολλούς η καλύτερη. Αυτό που ήρθε μετά ήταν άλλη μια προσπάθεια να χτιστεί αφηγηματική συνέχεια, αλλά το «Spectre» ήταν επίσης απρόσμενα απογοητευτικό.

Κι όλα αυτά, την ώρα που ο ίδιος ο Κρεγκ, μοιάζει να εκτελεί καταναγκαστικά έργα κάθε φορά που επιστρέφει στο ρόλο. Τι γίνεται επιτέλους με αυτό το franchise;

Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε νόημα κάποια μέρα, αλλά για την ώρα το ερώτημα επανέρχεται καθώς ο Μποντ του Κρεγκ επιστρέφει ύστερα από αυτό που έμοιαζε με πραγματικός επίλογος για τον χαρακτήρα στο τέλος του «Spectre». Και επιστρέφει με μια ταινία που ήδη έχει συζητηθεί εξαντλητικά, για τα διάφορα προβλήματα στην παραγωγή της. Αλλαγές σκηνοθετών, προσθήκες σεναριογράφων, καθυστερήσεις στα γυρίσματα, ένα μπλέξιμο.

Στο «No Time to Die», ο Μποντ ζει τη σύνταξή του μέχρι που πρόσωπα από το παρελθόν προετοιμάζουν την έλευση μιας νέας απειλής. Και είναι πραγματικά μεγάλη απειλή- μέχρι και το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου από τον Μπράντλεϊ Κούπερ έκλεψε πέρυσι.

Ο κακός αυτή τη φορά είναι ο Ράμι Μάλεκ, στο ρόλο ενός άντρα που «παίζει τον θεό», αλλά το τρέιλερ, που μοιάζει να μεταπηδά διαρκώς ανάμεσα σε ιδέες, τοποθεσίες και ιστορίες, προσφέρει ματιές σε αρκετά ακόμα πρόσωπα-κλειδιά, όπως την “νέα 007” Λασάνα Λιντς και την επιστροφή-έκπληξη του Κριστόφ Βαλτς. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο θα απολαύσουμε επίσης την Άνα ντε Άρμας του «Blade Runner 2049», πάντα εξαιρετικό νέο.

Το πρώτο μας δείγμα της ταινίας είναι πάντως περίεργα μονταρισμένο, που μπορεί είτε να δείχνει τα προβλήματα της παραγωγής, αλλά μπορεί και να υπονοεί την ύπαρξη μιας ταινίας γεμάτης εκπλήξεις. Μπορούμε ποτέ να είμαστε πια σίγουροι τι συμβαίνει με αυτό το franchise; Δείτε κι εσείς:

Πάντως υπάρχουν σοβαροί λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι. Πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο Κάρι Φουκουνάγκα του «True Detective» ενώ στο σενάριο έχει δώσει το κάτι παραπάνω η Φοίβη Γουώλερ-Μπριτζ, που θριάμβευσε στα τελευταία Έμμυ δικαίως με το «Fleabag». Όσο για τον ίδιο τον Κρεγκ, έχουμε δει ξανά και ξανά πόσο ικανός για το καλύτερο είναι αν το υλικό τον ιντριγκάρει. (Δείτε τον από αύριο στις αίθουσες στο υπερ-απολαυστικό «Knives Out»!)

Το «No Time to Die» κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 2 Απριλίου. Έχουμε καιρό ως τότε να τα αναλύσουμε όλα.

ΚΙ ΑΛΛΟΣ 007

-Είναι το «Skyfall» το καλύτερο Μποντ όλων των εποχών;
-Κι αν το καλύτερο είναι εκείνο του Λάζενμπι;