ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κακή στιγμή τηλεόρασης είναι τα αστειάκια της Ζήνας Κουτσελίνη με τον Αχιλλέα Μπέο

Από το χαστούκι που δεν είναι βία μέχρι τις μοκέτες και τον Ρέμο για τα Χριστούγεννα, η παρουσία του δημάρχου Βόλου στην εκπομπή ξεχείλιζε χαμόγελα και οικειότητα.

Τα χαμόγελα και οι φιλοφρονήσεις, υποδηλώνουν συνήθως μια οικειότητα. Στην περίπτωση της Ζήνας Κουτσελίνη, αυτή η οικειότητα ξεφεύγει από τα στενά όρια των καλών τρόπων και μετατρέπεται σε κάτι άλλο, λιγότερο καλό, σίγουρα πιο αποθεωτικό, ειδικά όταν έχει στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τον Αχιλλέα Μπέο ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην επικαιρότητα για όλους τους λάθος λόγους.

Ο δήμαρχος του Βόλου, άλλωστε, μετά από το χαστούκι σε πολίτη, τα εκπληκτικά σόου που δίνει στους δρόμους της πόλης ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται, τα ομοφοβικά παραληρήματα σε live συνδέσεις, τα άκρως πολιτισμένα «φλώρε» στον Αλκίνοο Ιωαννίδη και την πολύ καλή σχέση που διατηρεί με δημοσιογράφους, αρκεί να είναι με το μέρος του (σίγουρα θα έχουμε ξεχάσει κάτι), αξίζει τα καλύτερα και η Ζήνα της «Αλήθειας», μοιάζει να το καταλαβαίνει καλύτερα από όλους.

Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί, πολύ απλά, κατάφερε να σπάσει ακόμα και το ρεκόρ συμπάθειας που δείχνει ο Γιώργος Λιάγκας στον Αχιλλέα Μπέο και μάλιστα με σχετική ευκολία. Με αθλητικούς όρους, θα λέγαμε ότι τα κατάφερε «χωρίς καν να ιδρώσει».

Για αρχή, να ξεκαθαρίσουμε ότι για κάποιους συμπολίτες μας, το χαστούκι δεν είναι βία. Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο Αχιλλέας Μπέος. Πιο συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε ευθέως για το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου (από κάποιον μάλλον θαρραλέο στο πάνελ), απάντησε: «Ποιο χαστούκι; Είναι βία το χαστούκι;».

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν δηλαδή η πραγματικότητα αντικαθίσταται από τον παραλογισμό, επεμβαίνει ο/η δημοσιογράφος για να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους. Η Ζήνα Κουτσελίνη, σε ρόλο συμβούλου, αντί να κάνει τη δουλειά της, τον παρότρυνε να προσέχει τα νεύρα του (και ποιος τον τραβάει βίντεο) για να μη χρησιμοποιηθούν τα χαστούκια σε πολίτες εναντίον του από τους οι ανταγωνιστές του.

Μάλιστα, σε μία στιγμή που σίγουρα θα έκανε τον Γιώργο Λιάγκα να ζηλέψει, ρώτησε τον δήμαρχο του Βόλου αν θα έρθει ο Αντώνης Ρέμος τα Χριστούγεννα, για να συμπληρώσει ένα, μάλλον, χαριτωμένο «θέλω την κόκκινη μοκέτα στρωμένη, ξέρετε εσείς».

Αν κάτι κρατάμε από αυτή τη μαγική στιγμή της ελληνικής τηλεόρασης, πάντως, είναι η είδηση ότι αυτή θα είναι η τελευταία πενταετία του Αχιλλέα Μπέου «εκτός εάν συνεχίσουν να υπάρχουν πολιτικοί απατεώνες που μεταφέρουν τοξικότητα και λάσπη και πόλωση, τότε θα ξαναβάλω γιατί πρέπει να τελειώσουν αυτοί οι άνθρωποι από την κοινωνία του Βόλου».

Ναι, ο Αχιλλέας Μπέος είπε όλα τα παραπάνω και κατάφερε να μη γελάσει.