ΑΝΤ1+
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κανείς δεν μπορεί να κράξει το Σμύρνη μου Αγαπημένη

Κλάματα και αποθέωση στο Twitter μετά την προβολή του πρώτου μέρος του Σμύρνη μου Αγαπημένη.

Η Σμύρνη μου Αγαπημένη είναι το πιο ακριβό ιστορικό έπος, που έχει γυριστεί ποτέ στη χώρα, αλλά και η πιο ακριβή ταινία από καταβολής ελληνικού σινεμά, και μάλιστα γυρίστηκε εν μέσω πανδημίας.

Στις αίθουσες κυκλοφόρησε πέρυσι τα Χριστούγεννα, μία καθόλου ιδανική χρονική στιγμή, αφού εκείνη την περίοδο υπήρχε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων των κορονοϊού. Έτσι, η ταινία έχασε μεγάλο μέρος του κοινού, που θα μπορούσε να πάει στο σινεμά για να την παρακολουθήσει.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά όμως, η Σμύρνη μου Αγαπημένη ήρθε και στην τηλεόραση και έτσι γίνεται προσβάσιμη σε μία πολύ μεγαλύτερη μερίδα κόσμου.

Χθες λοιπόν προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 το πρώτο από τα τέσσερα επεισόδια, στο οποίο χωρίστηκε η ταινία για χάρη της μικρής οθόνης. Σε κάθε επεισόδιο υπάρχουν και επιπλέον σκηνές που δεν είχαν παιχτεί στο σινεμά. Η προβολή της στην τηλεόραση μάλιστα μοιάζει πιο ταιριαστή, αφού η ταινία είχε μία δομή που θύμιζε τηλεοπτικό, ιστορικό σίριαλ.

Η αποθέωση του Σμύρνη μου Αγαπημένη στο Twitter

Όπως είπαμε, πρόκειται για την ακριβότερη ελληνική ταινία που έχει γυριστεί ποτέ, και αυτό φαίνεται στο αποτέλεσμα.

Το Σμύρνη μου Αγαπημένη παρ’ όλες τις αδυναμίες του είναι ένα αξιοπρεπέστατο mainstream έργο για το ευρύ κοινό, για το οποίο ακόμα και κάποιος που είχε την προδιάθεση να το κράξει, δε θα μπορέσει, αφού το παρακολουθήσει.

Τα σχόλια στο Twitter αποθέωσαν την παραγωγή, τα σκηνικά, τη φωτογραφία, την αισθητική και το καστ της ταινίας, ενώ έγιναν και οι απαραίτητες αναφορές στον Λάκη Λαζόπουλο.

Αυτή τη στιγμή η Μιμή Ντενίση, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της, γράφει τη συνέχεια της ταινίας, αλλά σε σειρά. Επομένως, έπεται και συνέχεια.