ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κι όμως, η Κατερίνα Λέχου δεν ήταν η πρώτη επιλογή για το Είσαι το ταίρι μου

Φαίνεται πως ο ρόλος της Βίκυς προοριζόταν για μια άλλη πολύ διάσημη Βίκυ.

«Τότε έφταιγα εγώ. Ο ρόλος είχε γραφτεί για μένα, γι’ αυτό και την ηρωίδα την έλεγαν Βίκυ. Είχαμε μιλήσει με τα παιδιά για να φύγουμε για γυρίσματα στην Αυστραλία, αλλά νομίζω ότι είχα κλείσει με τον Λειβαδά για να κάνω θέατρο. Θα βρίσκαμε έναν τρόπο αλλά εγώ τους είπα “όχι”», είπε η Βίκυ Κουλιανού σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Hello, αποκαλύπτοντας πως ο ρόλος της Βίκυς στο Είσαι το ταίρι μου που έκανε γνωστή στο ευρώ κοινό την Κατερίνα Λέχου, αρχικά προοριζόταν για την ίδια.

Το μοντέλο που μεσουράνησε στις πασαρέλες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού τη δεκαετία του 1990 μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν αποφάσισε να μεταπηδήσει από το μόντελινγκ στην υποκριτική.

Χαρακτηριστικά είπε, «Εγώ δεν θυμάμαι να υπήρχε άλλος άνθρωπος που να έχει φάει τόσο μπούλινγκ, επειδή μεταπήδησε στην υποκριτική. Επειδή ήμουν η πρώτη που το έκανα. Θυμάμαι τον Βασίλη Διαμαντόπουλο να μου λέει: “Είσαι πάρα πολύ καλή. Η αγαπημένη μου μαθήτρια. Αλλά γερό στομάχι έχεις;”.

Ήμασταν πολύ φίλοι με τον Διαμαντόπουλο. Κάναμε πολλή παρέα. Έξω από τη σχολή παίζαμε σκάκι και μιλούσαμε ατελείωτες ώρες. Μου έλεγε: “Σ’ αυτή τη χώρα οι καλοί δυσκολεύονται”. Δεν αισθάνομαι αδικημένη. Έχω κάνει πολύ ωραίες δουλειές. Απλώς κάποιες θα μπορούσαν να έχουν μια πιο φαντασμαγορική συνέχεια».

Για το γεγονός αυτό είχε μιλήσει και η ίδια η Κατερίνα Λέχου σε παλαιότερη συνέντευξη της στην κυπριακή εκπομπή Τετ α Τετ της, λέγοντας πως, «Ξέρω ότι τότε στο Είσαι το ταίρι μου δεν ψάχνανε μόνο στο χώρο των ηθοποιών αλλά ψάχνανε και μοντέλα. Ήταν αναμενόμενο εφόσον ο ρόλος ήταν ενός μοντέλου. Ξέρω ότι είχαν κοιτάξει πολλές κοπέλες, την Καγιά, την Κουλιανού. Συμβαίνει πολλές φορές και στο εξωτερικό συμβαίνει. Και θεωρώ πως είναι και θέμα συγκυρίας κάποιες φορές».

Το Είσαι το Ταίρι μου ήταν ομολογουμένως μια σειρά που όσο κλισέ κι αν ακούγεται, ήταν μπροστά από την εποχή της, όχι μόνο για το χιούμορ της, αλλά και για τα θέματα που άγγιζε το σενάριο του. Σε μια εποχή που απαιτούνταν από τις γυναίκες να φοράνε extra small, οι σεναριογράφοι της σειράς αποφάσισαν να κάνουν για πρωταγωνίστριά τους μια χοντρή (και ναι το χοντρή δεν είναι βρισιά, get over it).