© Facebook/Liver King
BUZZ

Liver King, ο influencer που προωθούσε την ωμοφαγία και αποδείχθηκε απατεώνας

Σαν μια στοίβα από τραπουλόχαρτα έπεσε η αυτοκρατορία του Τεξανού influencer που προωθούσε την ωμοφαγία κρεάτων, μόλις αποδείχθηκε ότι για το πρησμένο σώμα του ευθύνονται τα αναβολικά.

«Πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου τι είναι πραγματικά περισσότερο σοκαριστικό: είμαι εγώ που καταναλώνω ωμό συκώτι, μεδούλι και ζωικά όργανα –όλες τις τροφές δηλαδή που έκαναν τους προγόνους μας να επιβιώσουν– είτε ο περισσότερος κόσμος εκεί έξω, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μειωμένη ενέργεια, ασθενές ανοσοποιητικό, υψηλό άγχος και κατάθλιψη».

Για τον Τεξανό Liver King, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για τα δεινά που μας δυναστεύουν, είναι να επιστρέψουμε στις συνήθειες 2.500 χιλιάδων χρόνων πίσω, να ανακτήσουμε την κυριαρχία των πρωτευόντων θηλαστικών και φυσικά να ξεκινήσουμε να τρώμε ωμό κρέας, όπως ο ίδιος.

Ο θηριώδης Αμερικανός με την πυκνή γενειάδα και τη συνήθεια να καταβροχθίζει ολόκληρα κομμάτια ανεπεξέργαστου κρέατος on camera, έγινε διάσημος σε λιγότερο από έναν χρόνο: η περσόνα αυτού του σκληροτράχηλου A male που δοξάζει τον πρωτογονισμό είχε συγκεντρώσει 3,5 εκατομμύρια στο TikTok και περίπου 1.7 εκατομμύρια κόσμου στο Instagram, μέχρι που μια ηχηρή αποκάλυψη έφτασε να απειλεί την αυτοκρατορία του.

Το πρησμένο σώμα του Liver King ήταν η μεγάλη απόδειξη για τον τρόπο ζωής που πρέσβευε. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του ίδιου ότι για την ακραία σωματική ανάπτυξη του ευθυνόταν η ωμοφαγία και η φυσιολογική άσκηση, από μια σειρά e-mails που διέρρευσαν, φαίνεται ότι στο πρόγραμμά του περιλαμβανόταν επίσης μια σειρά από στεροειδή και αυξητικά ορμονών.

Τρεις μέρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το επιβεβαίωσε με νέο βίντεο στο YouTube: «Είπα ψέματα».

Η ιστορία του Liver King

Προτού γίνει η διάσημη περσόνα του TikTok και του Instagram με το πρωτόγονο στυλ ζωής και διατροφής, ο Liver King ήταν απλά ο Brian Johnson με μια επιχείρηση προώθησης συμπληρωμάτων διατροφής. Τα Ancestral supplements περιείχαν ζωικά συστατικά όπως όργανα μοσχαριού, αυγά ψαριού, μεδούλι από κόκκαλα ζώων κ.ά., ενώ τα προνόμια που προσέφεραν ήταν κίνητρο για ζωή, αποφασιστικότητα κι ενέργεια. Η περσόνα του Liver King ήταν ο ιδανικός τρόπος να τα προωθήσει σε τρομερά περισσότερο κόσμο.

Έτσι, με τις οδηγίες συμβούλων στα social media, οικοδόμησε μια ολόκληρη κοσμοθεωρία, βασισμένη στο γόητρο της πρωτόγονης αρρενωπότητας: ακόμη και στη σύγχρονη εποχή, ένας άντρας έπρεπε να είναι κυριαρχικός, κυνηγός, συμφιλιωμένος με τα ένστικτα και τα πάθη του. Είχε κωδικοποιήσει τις αρχές που πρέσβευε στα εννιά προγονικά αξιώματα: ύπνος, φαγητό, κίνηση, προστασία, ένωση, κρύο, ήλιος, μάχη και δεσμός.

«Η αποστολή μου είναι να επαναφέρω όσα ο μοντέρνος κόσμος άφησε απ’ έξω», καλώντας τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά του. Πώς; Καταρχάς με τα συμπληρώματα που εμπορευόταν (τα οποία έφτασαν να του αποφέρουν 100 εκατομμύρια δολάρια το έτος, όπως έχει δηλώσει) και δευτερευόντως με την αλλαγή της νοοτροπίας τους για τον σύγχρονο τρόπο ζωής, όπου βασίζεται κάθε εκπαιδευτής αυτοβελτίωσης.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Liver King (@liverking)

Μόνο που ο ίδιος, προώθησε χωρίς καμία αιδώ την ωμοφαγία κρεάτων, τη στιγμή που ο σημερινός άνθρωπος δε διαθέτει τα ένζυμα των προγόνων του και σε κάθε περίπτωση είναι επικίνδυνη μια τέτοια διατροφή.

Ωστόσο, η εγκυρότητα του Liver King στηριζόταν και στο ιστορικό της ζωής του: διαθέτει πτυχίο στη βιοχημεία, έχει εργαστεί στη βιομηχανία φαρμάκων και ο λόγος που τον ώθησε να επανεξετάσει τις διατροφικές συνήθειες των καιρών μας ήταν τα ίδια του τα παιδιά – πριν χρόνια, κατά πώς έχει ο ίδιος παραθέσει, υπέφεραν από ιατρικά προβλήματα και η απάντηση ήρθε με την αλλαγή όσων τρώνε.

Οδηγός για τη νέα τους διατροφική ρουτίνα ήταν το αμφιλεγόμενο βιβλίο Nourishing Traditions από την Sally Fallon.

Τα e-mails που διέρρευσαν

Ωστόσο, μικρό καλάθι κρατάνε πλέον όσοι γνωρίζουν τον Liver King, διότι το κεντρικό του επιχείρημα για να δικαιολογήσει τη θέση του ήταν πως όλη η ψηφιακή του παρουσία ήταν μια κατασκευασμένη περσόνα. Το υλικό διέρρευσε από έναν διάσημο χρήστη στο YouTube με το όνομα Derek και αφορούσε μια σειρά από e-mails προηγούμενων χρόνων, ανάμεσα στον Brian Johnson (Liver King) και έναν bodybuilder-προπονητή που τον είχε αναλάβει.

Σε αυτά τα μηνύματα, περιγράφεται αναλυτικά το πλάνο του Johnson να κατασκευάσει μια γιγαντιαία περσόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και να χτίσει μύες με τη χρήση στεροειδών και αυξητικά ορμονών. Συγκεκριμένα, αναφέρονται σκευάσματα όπως IGF-1 LR, Deca-Durabolin, Omnitrope και Winstrol. Φαίνεται ότι το κοστολόγιο ανερχόταν σε 11.000 δολάρια το μήνα.

Δυστυχώς για τον ίδιο, ήρθε η ώρα να πληρώσει.