LORD OF THE RINGS

Lord of the Rings: Οι χαρακτήρες της ορίτζιναλ τριλογίας που θα δούμε στη σειρά

Είναι πλέον επίσημο, το τηλεοπτικό 'Lord of the Rings' θα έχει τρία οικεία πρόσωπα από την ορίτζιναλ τριλογία. Σε τι φάση όμως τα βρίσκουμε στη Δεύτερη Εποχή;

Το ‘Lord of the Rings’ του Amazon, μία – αν όχι η! – πιο πολυαναμενόμενη τηλεοπτική παραγωγή του μέλλοντος, θα τοποθετηθεί όπως γνωρίζουμε στη Δεύτερη Εποχή. Τον καιρό που άκμαζε ο πολιτισμός της Numenor, η πατρίδα των προγόνων του Aragorn και των σπουδαίων Βασιλιάδων των Ανθρώπων. Το νησί της Numenor παρομοιάζεται συχνά με την Ατλαντίδα, γιατί πρόκειται για μία αρχαία κοινότητα που, αφού εξαφανίστηκε, έφτασε να θεωρείται ένας μυθικός, χαμένος πολιτισμός. Κάποια στιγμή στη διάρκεια της Δεύτερης Εποχής, οι πολίτες της Numenor ξεγελάστηκαν από τον Sauron που τότε άρχισε να σφυρηλατεί το Ένα Δαχτυλίδι, πίστεψαν ότι μπορούσαν να τα βάλουν με τους θεούς, και βρέθηκαν τελικά μαζί με το νησί τους στον πάτο της θάλασσας.

Άρα το τηλεοπτικό ‘Lord of the Rings’ θα έχει σίγουρα τον Sauron σε κάποιο επίπεδο, αλλά δεν θα είναι ο μοναδικός χαρακτήρας από την ορίτζιναλ τριλογία που θα δούμε στο show. Είχαμε ήδη υπολογίσει ότι ο Elrond θα ήταν και αυτός ένας χαρακτήρας που θα μπορούσε να εμφανιστεί οργανικά στη σειρά, όπως και η Galadriel που εκείνη την περίοδο υποπτευόταν τα πραγματικά κίνητρα του Sauron.

Και οι τρεις χαρακτήρες είναι πλέον επιβεβαιωμένοι για το ‘Lord of the Rings’, με τον ρόλο της Galadriel να έχει βρει ήδη την ιδανική ηθοποιό για την παραγωγή.

Τι έκανε ο καθένας τους όμως στη Δεύτερη Εποχή;

Sauron

Η ιστορία του Sauron και της ανόδου του τοποθετείται κυρίως στη Δεύτερη Εποχή. Θα ήταν ούτως ή άλλως σχεδόν αδύνατο να εκτυλιχθεί τότε η σειρά και να μην γίνονται αναφορές σε αυτόν δηλαδή, αλλά το Amazon δεν φαίνεται να είχε ποτέ τέτοια διάθεση. Ίσα-ίσα που αυτό το ‘Lord of the Rings’ θα έχει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει μία live-action εκδοχή του Big Bad, με ανθρώπινο παρουσιαστικό και προσωπικότητα, παρά ένα τέρας χωρίς πραγματική μορφή.

Εκτός από την καταστροφή των προγόνων του Aragorn που έχουμε ήδη αναφέρει, ο Sauron είχε παρεισφρήσει τότε στους κόλπους των ξωτικών και θα κατασκεύαζε κρυφά τελικά το Ένα Δαχτυλίδι στις φωτιές του Mount Doom, με τη δύναμη να εξουσιάζει σε αρκετά μεγάλο βαθμό και τα υπόλοιπα δαχτυλίδια. Ο Sauron – ως Annatar – είχε στο μεταξύ δώσει στα ξωτικά τη γνώση που χρειαζόταν για να σφυρηλατηθούν τα άλλα δαχτυλίδια.

Galadriel

 

Ως τις αρχές της Δεύτερης Εποχής, η Galadriel θεωρείται ήδη ξεχωριστή φιγούρα στον κόσμο των ξωτικών, ιδιαιτέρως σοφή και αφοσιωμένη στη Μέση Γη όπου και παρέμεινε από επιλογή της μετά την Πρώτη Εποχή. Όταν ο Annatar άρχισε να αποκτά ισχυρούς δεσμούς επιρροής με τα ξωτικά, η Galadriel δεν έδειχνε εξαρχής καμία εμπιστοσύνη, για να επιβεβαιωθεί τελικά όταν αποκαλύφθηκε πως ήταν ο Sauron. Ήταν εκείνη που συμβούλευσε να κρυφτούν τα δαχτυλίδια, ενώ έγινε και φύλακας ενός εκ των Τριών Δαχτυλιδιών των Ξωτικών. Θα κρατούσε το Nenya, το Δαχτυλίδι του Νερού.

Η Morfydd Clark, η ηθοποιός που είδαμε πρόσφατα στο ‘Personal History of David Copperfield’, στο ‘His Dark Materials’ ως Clara και ως Mina στο ‘Dracula’ του Netflix, δεν πρόλαβε ποτέ να φύγει από τη Νέα Ζηλανδία όπου γίνονται τα γυρίσματα του ‘Lord of the Rings’ λόγω του lockdown, δηλώνει όμως τρομερά τυχερή για το νέο της πρότζεκτ και για τη σκηνοθεσία των δύο πρώτων επεισοδίων από τον J.A. Bayona. «Το σαγόνι σου πέφτει στο πάτωμα κάθε μέρα», είχε αναφέρειι στη Daily Mail, «η φαντασία του είναι άγρια!».

Elrond

elrond lord of the rings

Μπορεί να μην είναι τόσο αρχαίος όσο είναι η Galadriel, αλλά ο Elrond ήταν επίσης μία αναγνωρισμένη φιγούρα της Δεύτερης Εποχής.

Είχε, μάλιστα, πάρει μέρος στη συμφωνία μεταξύ Ανθρώπων και Ξωτικών και υπήρξε επικεφαλής της εκστρατείας εναντίον του Sauron προς υπεράσπιση της πατρίδας του. Μιλάμε για έναν μπαρουτοκαπνισμένο τότε Elrond, δεμένο με ξωτικά και ανθρώπους όπως περίπου είδαμε να είναι αργότερα ο Aragorn, να πολεμά με σθένος πριν γίνει ο ευγενής άρχοντας που γνωρίσαμε. Η δημιουργία του Rivendell έγινε από τον ίδιο επίσης τη Δεύτερη Εποχή, οπότε η σειρά θα μπορούσε να καλύψει τη μετάβασή του από τα πεδία μάχης σε μία ειρηνική ζωή ηγεσίας.

Από τη στιγμή που η Galadriel έχει ήδη περάσει σε νέα ηθοποιό, αναμένεται να ανακοινωθεί κάποια στιγμή και ο ηθοποιός που θα αντικαταστήσει τον Hugo Weaving στον ρόλο του Elrond.

Δες εδώ όλες τις λεπτομέρειες γύρω από τη σειρά ‘Lord of the Rings’.

Πόσο αληθινά μεγάλη ήταν η επιτυχία του ‘Safe Sex’ στην εποχή του και με ποιο τρόπο επηρέασε το εμπορικό σινεμά; Πώς μας φαίνεται η ταινία σήμερα; Με ποια από όλες τις ιστορίες γελάμε περισσότερο και ποια μας στεναχωρεί ακραία; Ποια είναι μεγαλύτερη θεά, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου ή η Μαρία Καβογιάννη, και κυρίως, είναι δίκαιη η σημερινή φήμη της ταινίας; Αναλύουμε το ‘Safe Sex’ στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες!