© Star TV
MASTERCHEF 7

MasterChef 7: Ο παίκτης που δεν ήξερε την πρωτεύουσα της χώρας του κι άλλοι ήρωες της χθεσινής audition

Ένας παίκτης που έγινε πατέρας στα 17 του, ένας που παραλίγο να πεθάνει κι ένας που αγνοεί την πρωτεύουσα της χώρας απ’ όπου κατάγεται.

Θα βρει άραγε τον βηματισμό του στην prime time ζώνη, σε ένα τοπίο με ριάλιτι που ιντριγκάρουν αποκαλύπτοντας στιγμιότυπα «απαγορευμένου πάθους» μεταξύ παικτών και μια σειρά από σίριαλ με φανατικό κοινό του 15-20%;

Αυτό το ερώτημα μένει να απαντηθεί την επόμενη εβδομάδα, μετά το πέρας των auditions και τη μεγάλη είσοδο των επιλαχόντων σεφ στο σπίτι του MasterChef, που σημαίνει και την πραγματική έναρξη για το ριάλιτι μαγειρικής.

Προς το παρόν, κρατάμε μόνο τα spikes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους παίκτες που μαγειρικά και –κυρίως– τηλεοπτικά ξεχώρισαν.

Η συγκινητική ιστορία του Θωμά

Με ένα μοσχαρίσιο φιλέτο wagy που κόπηκε και σερβιρίστηκε πριν να ξεκουραστεί, δίπλα σε έναν απροσδιόριστο πατατοπουρέ, ο συμπαθέστατος Θωμάς απ’ τη Θεσσαλονίκη έπεσε στα νύχια των κριτών, παρόλο που η ιστορία του ήταν καθόλα τηλεοπτική:

Ο θηριώδης κύριος είχε μια κανονική μετά θάνατον εμπειρία, όταν σε ηλικία 19 ετών, με βάρος 230 κιλά, έπαθε ανακοπή και επανήλθε με χορήγηση αδρεναλίνης. Και το αξιέπαινο είναι ότι έκτοτε επέδειξε τέτοια θέληση που όχι μόνο αδυνάτισε αλλά έφτασε να ασχολείται επαγγελματικά με το bodybuilding.

«Ποια κουζίνα μου αρέσει; Η κανονική»

Παρότι από σχολή μαγειρικής (βέβαια, στο 1ο έτος), παρότι μεγαλωμένος σε μια οικογένεια με τρεις-τέσσερις διαφορετικές έθνικ κουζίνες (από την Σμύρνη μέχρι τον Πόντο και την Κρήτη), αδιάβαστος πιάστηκε στην πράξη ο 19χρονος Δημήτρης, αφού ούτε τη σωστή υφή του πουρέ γνώριζε, ούτε έχει δοκιμάσει ποτέ παραδοσιακές παρασκευές από τους τόπους καταγωγής της οικογένειάς του, ούτε ήξερε να απαντήσει στον Κοντιζά για το ποια είναι η πρωτεύουσα της Ινδίας – πράγμα που έριξε καύσιμο για την πρώτη βροχή από memes στο Twitter.

Για την audition, μαγείρεψε ένα ribeye Αργεντινής, που ιδανικά –άμα κρίνω από τα σχόλιά του στους κριτές– θα προτιμούσε να βγάλει καλοψημένο και κρατσανιστό, μετά να στάξει από πάνω δυο λεμόνια και να συνοδεύσει με μπριζόλες και παϊδάκια, σαν σωστός μερακλής.

Όπως είπε με ειλικρίνεια, όταν ρωτήθηκε, από τις έθνικ κουζίνες προτιμάει την «κανονική», δηλαδή κρέατα στη σχάρα.

Ένας παίκτης από τα παλιά

Δεύτερη σερί χρονιά στον διαγωνισμό για τον Αλέξανδρο Χανιώτη, που είχε περάσει ξυστά από το σπίτι του MasterChef (είχε κοπεί στις μονομαχίες) αλλά είχε μπει βαθιά στις καρδιές μας: τότε είχε μιλήσει για τα σκοτεινά χρόνια της μάχης με τον εθισμό των ναρκωτικών, δίνοντας –όπως εξήγησε στη νέα του συμμετοχή– κουράγιο και δύναμη σε παιδιά να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Για αρκετούς θεατές, μόλις βρέθηκε ο αγαπημένος παίκτης του φετινού διαγωνισμού. Όσον αφορά το μαγειρικό του επίπεδο, προβλέπεται να φτάσει ψηλά.

Ένας έφηβος πατέρας

Διχασμένο το κοινό με την ιστορία του Αριστοτέλη: από τη μία, είναι τα σχόλια που εξυμνούν τον νεαρό που αποφάσισε να αναθρέψει ένα παιδί από την τρυφερή ηλικία των 17 ετών (και μάλιστα μόνος του, χωρίς τη σύντροφό του), από την άλλη είναι εκείνοι που σήκωσαν επικριτικά το φρύδι στη γέννηση ενός παιδιού σε μετεφηβική ηλικία.

Από την πλευρά μας, είδαμε ένα παιδί με πολλή θετική ενέργεια και δύναμη αρκετή ώστε να ανατρέψει τις περισσότερες από τις δικαιολογίες που επικαλούμαστε, όποτε διστάζουμε να κάνουμε κάτι από ανασφάλεια.