ΑΝΤ1 TV
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σε ποια ξένη σειρά βασίζονται οι Παγιδευμένοι του ANT1

Ψηλά στις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού παραμένουν οι Παγιδευμένοι του ANT1, με την επιστροφή τους στους δέκτες. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι η σειρά βασίζεται σε τουρκικό φορμάτ.

Λίγο οι ανατροπές που απελευθερώθηκαν στην οθόνη με την επανέναρξη της σεζόν μετά τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ, λίγο ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης που έχει καταπλήξει τα (γυναικεία) πλήθη, λίγο το αξιοπρεπές σεναριακό χτίσιμο χαρακτήρων που οφείλει να έχει κάθε αστυνομικό θρίλερ, οι Παγιδευμένοι του ANT1 έχουν κερδίσει τη θέση τους στις υψηλότερες προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού, κατά τις βραδινές ώρες. Έρωτες, μυστήριο, προδοσίες – τι άλλο να ζητήσεις;

Η χαροκαμένη μάνα Ντίνα Μιχαηλίδου, η αποστομωτική Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ και για να μην ξεχνάμε την απρόσμενη guest εμφάνιση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκου Μηταράκη (που υποδύθηκε τον εαυτό του και παίνεψε το νησί του) είναι μερικά από τα συστατικά που έχουν ανεβάσει τη σειρά στις τάσεις του Twitter.

Εντωμεταξύ, ανάμεσα στα εκατοντάδες σχόλια που εμφανίζονται με το κλικ στο #Παγιδευμένοι, μερικοί ανατρέχουν στη σειρά της γείτονας χώρας, στην οποία βασίζεται το ελληνικό έργο.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι Παγιδευμένοι βασίζονται σε τουρκικό φορμάτ, το οποίο σε επίπεδο παραγωγής τυγχάνει υψηλότερου budget. Πρόκειται για τη σειρά Yargi.

Yargi, η σειρά όπου βασίζονται οι Παγιδευμένοι

Όσον αφορά το καστ της πρωτότυπης σειράς, στον ρόλο του –και πάλι αστείρευτα γοητευτικού– εισαγγελέα είναι ο Kaan Urgancioglu (γνωστός από την παλιότερη σειρά Kara Sevda, ενώ προσεχώς και στο Netflix με την ταινία Operation Fortune του Guy Ritchie), ενώ πλάι του στον δρόμο για την εξιχνίαση του φόνου βρίσκεται η καθηλωτική Pınar Deniz, που παινεύεται απ’ τον γειτονικό λαό σε κάθε δυνατή της ερμηνεία. Όπως ακριβώς και στη δική μας περίπτωση, δηλαδή.

Αυτή η ομοιότητα έχει οδηγήσει σε βίντεο που συγκρίνουν τις ίδιες σκηνές στις δύο σειρές, χωρίς να είναι ευδιάκριτο ποια είναι η καλύτερη. Από τα εξωτερικά γυρίσματα φαίνεται μόνο ότι η τουρκική έχει υψηλότερο budget από την ελληνική.

Για την ιστορία, η σειρά Yargi ανήκει ως σύλληψη στους Kerem Catay και Sema Ergenekon (παραγωγή Ay Yapim), ξεκίνησε να προβάλλεται στην Τουρκία το 2021, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν, έχοντας προβάλλει πάνω από 50 επεισόδια. Τα δικαιώματα της σειράς έχουν πωληθεί σε Χιλή, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Γεωργία, Ισραήλ, Λιθουανία, Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Ισπανία κ.α.