© Star TV
MASTERCHEF 7

MasterChef 7: Ο παίκτης που έκανε αίτηση μεθυσμένος κι άλλοι ήρωες της πρεμιέρας

Ένας φανταστικός τύπος που έκανε κατά λάθος αίτηση στο MasterChef, ένας TikToker με αψυχολόγητες συνταγές και τα ροδοπέταλα στο πιάτο της Κωνσταντίνας.

Σε τι βοηθάει η αλλαγή στην προκαταρκτική διαδικασία του MasterChef, όταν από εκεί που οι υποψήφια έριχναν αίμα για την πολυπόθητη λευκή ποδιά, τώρα περνούν απευθείας στο σπίτι από το πρώτο πιάτο;

Πρώτον, γλιτώνει χρόνο και αλαφραίνει το πρόγραμμα από την πλήξη του να βλέπεις ένα μπούγιο από άτομα επί ένα μήνα να παλεύουν πάνω από τηγάνια και χύτρες, με δεύτερες ευκαιρίες, μονομαχίες και άλλα τέτοια, ενώ αδυνατείς να θυμηθείς έστω και ένα όνομα. Κατά δεύτερον και σημαντικότερον, επιτρέπει στους κριτές να μαγειρέψουν πιο εύκολα την τελική 24άδα.

Στο πρώτο επεισόδιο, τα πράγματα κύλησαν χλιαρά, σχεδόν διαδικαστικά, αλλά τουλάχιστον είχαν αυτή τη χαρά της επανένωσης, σαν να πέτυχες κάποιον που συμπαθείς τυχαία στον δρόμο: τα ελαφρά αλματάκια στις μύτες από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, το κλασικό ερώτημα του «μέχρι πού φαντάζεσαι τον εαυτό σου μέσα στον διαγωνισμό», οι δραματικές παύσεις, φράσεις όπως μαγειρική αντίληψη, τοπιναμπούρ και εσπούμα.

«Μαγείρια» με τη σειρά έμπαιναν και έβγαιναν από το πλατό των κριτών, παρουσιάζοντας την εμπειρία τους στις κουζίνες, όπως και την προσωπική τους ιστορία που καλό είναι να περιλαμβάνει λίγο δράμα για μελό μουσική. Τη ροή του προγράμματος διέκοψαν συμμετοχές με στυλ και άποψη. Συμμετοχές που δεν πήγαν ακριβώς για το έπαθλο και που είμαστε ευγνώμονες που υπάρχουν κάθε χρονιά.

Αστέριος, ο μποέμ

Έψαξε όλο τον κόσμο να βρει την τέλεια συνταγή, ξεκίνησε να φτιάχνει τρία πιάτα «για να το παίξω λίγο ιστορίας», αλλά τελικά κατέληξε σε μια τίμια και απλή σπαλομπριζόλα με πατατούλες, ό,τι πρέπει για μπυρίτσα. Διότι, έτσι είναι ο Αστέριος: ξέρει να απολαμβάνει τις χαρές της ζωής.

Αίτηση στο MasterChef έκανε κατά λάθος, όπως εξήγησε στην κάμερα, ένα βράδυ που ήταν μεθυσμένος και πάτησε μια διαφήμιση.

Στα λίγα λεπτά που έλαμψε, πρόλαβε να δηλώσει ότι δεν τρώει τα ψάρια επειδή βαριέται τα κόκαλα, ότι οι σεφ στο μυαλό του μοιάζουν με τον Πανοραμίξ και ότι το Καυτατζόγλειο στη συναυλία του ΛΕΞ ήταν τρομερή εμπειρία. Μπορεί να μην κέρδισε την ποδιά, αλλά κέρδισε όλους εμάς που εκτιμούμε τα άτομα με θετική ενέργεια και μποέμ ανεμελιά.

Στράτος, ο TikToker

Δε χρειάστηκαν πάνω από 10 δευτερόλεπτα για να σκιαγραφήσουμε τον Στράτο από τη Νέα Σμύρνη, Tsika στο TikTok, που βρέθηκε στο πλατό με τη φοβερή και τρομερή συνταγή του τηγανητού κοτόπουλου με δύο διαφορετικές σάλτσες – να μαζέψει followers.

Δίστασε να δοκιμάσει τα όρια της κριτικής τριάδας με τα αψυχολόγητα που μαγειρεύει στο κανάλι του (βλ. μπέργκερ με καρπούζι, φέτα και αυγό, πεϊνιρλί με καφέ κ.ά.) ενώ, όπως δήλωσε με ενθουσιασμό TikToker στην κάμερα, του φαινόταν απίστευτο ότι είχε φτάσει ως εκείνο το σημείο. Εντωμεταξύ, πρώτο επεισόδιο εχθές.

Το αποκορύφωμα ήταν ότι «μπερδεύει τα πράσινα», όπως είπε. Ελπίζουμε, μόνο τα μυρωδικά.

Η Κωνσταντίνα με τα τριαντάφυλλα

Ήταν μια από τις ιστορίες που χτίζουν συναίσθημα, δίνουν θάρρος, είναι άξιες σεβασμού: η Κωνσταντίνα, έπειτα από τον πρόωρο θάνατο του άντρα της, έχει ανάγει τη μαγειρική σε ψυχαναλυτικό εργαλείο, σε εργαλείο επικοινωνίας με τα παιδιά της. Μέσω της μαγειρικής, όπως είπε, κατάφερε να μην επιστρέφει στη μνήμη της η εικόνα του συζύγου της με παγωμένα μάτια, αλλά με ζωηρά, όπως τον ερωτεύτηκε.

ΟΚ, παραπάνω λεπτομέρειες από όσες τελικά χρειαζόντουσαν, αλλά ο λόγος που η Κωνσταντίνα βρίσκεται σε αυτή τη λίστα είναι ότι πρόσθεσε στο πιάτο για διακόσμηση λουλούδια: όχι βρώσιμα, αλλά κανονικά ροδοπέταλα. Διστάζω για το επιπλέον μακάβριο σχόλιο στην ιστορία, αλλά καταλαβαίνεις.