MASTERCHEF

MasterChef: Τα 3 φάουλ του πρώτου επεισοδίου μετά την καραντίνα

Τα μέτρα κατά του κορονοϊού φαίνεται πως πήγαν περίπατο στο πρώτο επεισόδιο του Master Chef μετά την καραντίνα.

Το τελευταίο επεισόδιο του Master Chef ήταν διαφορετικό. Για όσους το είδαν από την αρχή κατάλαβαν ότι μεσολάβησαν αρκετές ημέρες από το προηγούμενο επεισόδιο, μέχρι αυτό που είδαμε το βράδυ της Τετάρτης (10/6), ενώ το σχόλιο του Σωτήρη Κοντιζά στον Σταύρο Βαρθαλίτη, “καλά πότε πρόλαβες και πήρες πέντε κιλά σε μία ημέρα”, το πρόδωσε με το ‘καλημέρα’.

Οι παίκτες μπήκαν στην κουζίνα του Master Chef και είδαν τους κριτές μπροστά τους έτοιμους για ανακοινώσεις. Ο Σωτήρης Κοντιζάς έκανε την αρχή παρουσιάζοντας κάποιες νέες συνθήκες στο ριάλιτι μαγειρικής.

“Σε αυτό το σημείο όσοι έχετε παρακολουθήσει το Master Chef ξέρετε ότι πηγαίναμε στο εξωτερικό και είχαμε καλεσμένους βραβευμένους σεφ. Φέτος λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού θα πραγματοποιήσουμε τις δοκιμασίες που έχουν απομείνει μέσα στην κουζίνα του πλατό. Λόγω των συνθηκών οι δοκιμασίες θα συνεχίσουν και θα τελειώσουν εδώ”, είπε μεταξύ άλλων ο κριτής του Master Chef.

Αμέσως είδαμε τους παίκτες να σχολιάζουν τα νέα δεδομένα του παιχνιδιού στις συνεντεύξεις τους on camera, με τον Βαρθαλίτη να λέει με χιούμορ, “όταν μιλάμε για υγεία σβήνουν όλα τα άλλα. Θέλουμε να κρατάμε συντροφιά στους ανθρώπους που δέχονται καταιγισμό αρνητικών ειδήσεων. Με αυτές τις μούρες δεν μπορείς να μη χαλαρώσεις. Λες τουλάχιστον υπάρχουν και χειρότερα”.

Όλα καλά ως εδώ. Το γνωρίζαμε άλλωστε πως αργά ή γρήγορα θα το δούμε να συμβαίνει στο ελληνικό Master Chef, μιας και είχαμε γράψει πριν κάποιες ημέρες πως στην εκδοχή της Αυστραλίας, είχαν ήδη αρχίσει να τηρούνται νέα μέτρα και συνθήκες στο παιχνίδι.

Ωστόσο, γνωρίζοντας πώς γίνονται τα γυρίσματα του Master Chef στην Αυστραλία και ξέροντας πλέον πως μιλάμε για επεισόδιο μετά καραντίνας στο δικό μας ριάλιτι, μας έκανε εντύπωση πως υπήρξαν αρκετά φάουλ στο τελευταίο επεισόδιο.

Οι αποστάσεις πήγαν περίπατο

Όταν είδαμε τους παίκτες να μπαίνουν στο πλατό, δεν γνωρίζαμε ότι μιλάμε για επεισόδιο μετά καραντίνας. Όμως, όταν ξεκίνησε ο Κοντιζάς τις ανακοινώσεις, κάτι δεν μας πήγαινε καλά. Οι παίκτες ήταν όλοι στη σειρά, ο ένας δίπλα στον άλλο, στη γνώριμη θέση που τους έχουμε συνηθίσει. Αντίστοιχα, οι κριτές απέναντί τους ήταν κι αυτοί στις θέσεις τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Σε σχέση με την εικόνα που είδαμε στο Master Chef της Αυστραλίας, απ’ ότι φάνηκε στο δικό μας δεν τηρήθηκε η απόσταση του ενάμιση μέτρου.

Χειραψίες, φιλιά, αγκαλιές

Ένας από τους σημαντικότερους κανόνες (αν όχι ο σημαντικότερος) της νέας εποχής με τον κορονοϊό είναι πως ξεχνάμε τις χειραψίες. Το ξέρουμε εδώ και μήνες αυτό.

Ωστόσο, τόσο στην αποχώρηση του Γιώργου, όσο και σε αυτή του Δημήτρη υπήρξε χειραψία των παικτών με τους κριτές, ενώ ακολούθησαν και κάποιες αγκαλιές και φιλιά.

Δοκιμή από το ίδιο πιάτο

Και τρίτο και σημαντικότερο, είδαμε τους παίκτες πριν την αντιγραφή του πιάτου να δοκιμάζουν όλοι μαζί το ίδιο φαγητό. Κάτι που προφανώς τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τον κορονοϊό να υπάρχει ακόμα εκεί έξω, είναι κάπως επικίνδυνο.

Το Master Chef πάντως βαδίζει με βήμα γοργό προς τον τελικό. Έχουν μείνει μόλις τέσσερις παίκτες μέσα και ο μεγάλος νικητής δεν θα αργήσει να αναδειχθεί. Μέχρι τότε μπορείς να διαβάσεις την δική μας πρόβλεψη.