ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτήν την εβδομάδα

Μαύροι καθρέφτες, Πουαρό, ταινίες και αγανάκτηση. Για περάστε.

Κάθε βδομάδα η συντακτική ομάδα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά της. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

Με την 3η σεζόν του ‘Black Mirror’ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ), ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Η κραυγή χαράς που έβγαλα την προηγούμενη Παρασκευή, όταν συνειδητοποίησα πως υπήρχαν εκεί έξω 6 ολοκαίνουρια επεισόδια ‘Black Mirror’, πρέπει να ακούστηκε σε όλο το κτίριο. Προφανώς, μέχρι τη Δευτέρα τα είχα δει όλα και πέρασα τρομέρα. Όχι μόνο λόγω του περιεχομένου των επεισοδίων (περί αυτών, τα έγραψε ο Θοδωρής) αλλά και λόγω της γενικότερης #fasoulas. Όλοι στα social media μιλούσαν γι’ αυτό, με τους φίλους μου συγκρίναμε επεισόδια και διαλέγαμε το αγαπημένο μας. Για την ιστορία, 3>4>6>2>1>5 σε μια ακόμη φανταστική σεζόν που μας τρόμαξε, μας έκανε να σκεφτούμε και μας συγκίνησε. Περιμένω ήδη τα επόμενα 6.

Με την ελληνική νοοτροπία, o Μάκης Ραπτόπουλος

Είναι καινούριο αυτό; Όχι. Έχει σχέση με το PopCode; Μπα. Αλλά αυτή τη βδομάδα που είμαι συνέχεια στο γύρω-γύρω και διεκπεραιώνω ορισμένες εκκρεμότητες, δεν πρόλαβα να κολλήσω με κάτι της κουλτούρας. Αντίθετα, έχω σκαλώσει, για την ακρίβεια έχω ξαναφουντώσει (γιατί είναι μόνιμη απορία μου), με την ελληνική νοοτροπία και συμπεριφορά. Τύπισσα βρίσκεται αντικανονικά σε μονόδρομο, της κάνω φώτα για να βγει και να στρίψω, σηκώνει κλασικά το χέρι και μου κάνει “τι;” με ύφος. Ενώ περιμένω υπομονετικά σε πάρκινγκ, υπό καταρρακτώδη βροχή, για να ξεπαρκάρει κάποιος και να μπω στη θέση του, όταν γίνεται, σκάει τύπος-νυφίτσα και προσπαθεί να τσιμπήσει τη θέση.

Αποφασίζω να αλλάξω εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Προφανώς, ξεκινάμε με το παραδοσιακό αστείο ότι στο κατάστημα δεν σου κάνουν την προσφορά “την καλή”, αλλά την κρατάνε αφού πραγματοποιήσεις την αίτηση φορητότητας. Αρχίζουμε με 3 κλήσεις όπου όταν το σήκωσα άκουγα μουσική. Έχω και τρανζίστορ, παιδιά. Συνεχίζουμε με δύο που έπεσαν αυτόματα όταν απάντησα. Την έκτη φορά, μου μίλησε αντιπρόσωπος. Όταν του ανέφερα ότι, συν όλα τ’ άλλα, δεν είμαι ικανοποιημένος από το σήμα, μου λέει με ειρωνικό ύφος, “Μα καλά, 16 χρόνια συνδρομητής, τώρα σας πείραξε το σήμα;”. Αυτός ο άνθρωπος είχε πάρει για να με πείσει. Τα συνολικά τηλεφωνήματα μέχρι να γίνει η αλλαγή καταμετρήθηκαν στα 12. 

Κούριερ που δεν με βρίσκει στο σπίτι (άνευ προγραμματισμένου ραντεβού στο χώρο αυτό), αποφασίζει να πετάξει στον πρώτο όροφο ότι ήταν αυτό που μετέφερε για να ξεμπερδέψει, σπάει δεν σπάει στα κοχόνες μας. Προφανώς (λόγω δουλειάς), ήταν κάτι ηλεκτρονικό. Όταν τον εντόπισα τηλεφωνικά και τον ρώτησα γιατί το έκανε (χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο), απάντησε ότι “δεν σπάει, ξέρω εγώ”. Κι εγώ, από καλό λάδι, όταν μου βγαίνει. Καλή παρέλαση, Έλληνες.

​Με τον David Pumpkins, ο Γιάννης Σαχανίδης

Ποιος είναι ο David S. Pumpkins; Τι θέλει από τις ζωές μας; Είναι λιγάκι βλαμμένος; Οι σκελετοί δίπλα του τι ρόλο βαράνε; Γιατί χορεύουν έτσι; Τι κουλή μουσική είναι αυτή που παίζει;​ Τι είναι αυτό που κάνει με τα χέρια του ο David Pumpkins; Που μπορώ να βρω στο νούμερο μου το κουστούμι του; Που είναι αυτό το 100 Floors of Frights να πάω κι εγώ; Έχω τόσες πολλές ερωτήσεις, ας ξαναδώ ακόμη μια φορά το βίντεο.

Με την καθησυχαστική χρονοκάψουλα του Ηρακλή Πουαρό, ο Αντώνης Τζαβάρας

Εδώ και καιρό, σχεδόν κάθε βράδυ, η ΕΡΤ παίζει τις ‘Περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό’. Την ιδανική σειρά για να ξεπλύνεις τη μέρα σου, όσο κοινότοπη κι αν ήταν. Η σειρά είναι έτσι κι αλλιώς υπέροχη, καλύτερη από τα περισσότερα πράγματα που παίζει εκείνη την ώρα η ελληνική τηλεόραση, αλλά το βασικό της προτέρημα είναι ότι λειτουργεί σαν λούπα. Ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω του, ο Ηρακλής Πουαρό (τον υποδύθηκε σε 13 σεζόν ο David Suchet) αλλάζει κοστούμι δύο φορές τη μέρα (ανοιχτόχρωμο το πρωί, μαύρο το βράδυ), παίρνει τα γεύματά του στην ώρα του, μιλάει στον πληθυντικό, φλερτάρει διακριτικά, υποφέρει ακόμα πιο διακριτικά, βρίσκει το χρόνο να κάνει ένα ευγενικό κομπλιμάν, να μυρίσει ένα λουλούδι, να διπλώσει προσεκτικά τα γάντια του. Ήδη για το timeline της σειράς είναι ένας άνθρωπος μιας άλλης εποχής. Το πείσμα με το οποίο υπερασπίζεται την παρωχημένη του αξιοπρέπεια έχει κάτι φοβερά παρήγορο σήμερα. Αν τώρα τελευταία αισθάνεσαι ότι η φτήνια και η γραφικότητα σε έχουν πλησιάσει επικίνδυνα, δοκίμασέ τον. Ο Πουαρό ξέρει.

Με το Elle, ο Γιάννης Σαμούρκας

Εξαρχής ήταν δεδομένο ότι θα δω κάτι άρρωστο. Δηλαδή δεν μπορεί να προκύψει κάτι άλλο από τη συνάντηση Verhoeven και Isabelle Huppert. Μόνο που δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο ακραία αρρωστημένο. Τελικά το μόνο νορμάλ σε όλη την ταινία ήταν η εικονική πραγματικότητα του videogame που έφτιαξε η ομάδα της Michele. Ακόμα και η γάτα της ήταν ένα αρρωστημένο καθήκι που φαινόταν να απολαμβάνει το βιασμό της αφεντικίνας της. Και μέσα σ’ αυτό χώρεσε και μια καλή δόση αγωνίας και μυστηρίου. Γουέλ νταν!

Με τα ‘Treehouse of Horror των Simpsons’, η Ναστάζια Καπέλλα

Αν το Family Guy εμνεύστηκε από από το Simpsons, τότε το American Dad εμπνεύστηκε από τα Treehouse of Horror. Έχω σταματήσει εδώ και τρία χρόνια περίπου να βλέπω Simpsons, κάθε Halloween όμως είναι η μικρή μου παράδοση να βλέπω το Treehouse Of Horror, το καθιερωμένο μεταφυσικό Halloween επεισόδιο που παίζεται στη σειρά κάθε Οκτώβριο από το 1990. Το φετινό, 27o κατά σειρά, ομολογώ δεν ήταν τόσο καλό όσο το περσινό που θυμάμαι μου άρεσε πολύ, αλλά επί τη ευκαιρία έκανα και μία επανάληψη στα all time favourite μου, όπως το Raven (ναι είναι το γνωστό Raven).

Με τα R’n’B girl groups των ’90s, η Ιωσηφίνα Γριβέα

Όχι ότι ξεκόλλησα ποτέ από αυτά. Έχουν την τιμητική τους πολλές φορές τον χρόνο στο shuffle και το Youtube, αλλά αυτήν την εβδομάδα έπεσα ξανά στη λαγουδότρυπα. Η αφορμή μου δόθηκε από το Q&A με την Tilda Swinton και την αναφορά που έκανε σε στίχο του ‘Free Your Mind’ από τις αξεπέραστες En Vogue. Το αγαπημένο μου κομμάτι τους είναι το παραπάνω, ακολούθησε εννοείται το ‘Free Your Mind’ και το ‘Riddle’ από τα related videos και μετά περάσαμε σε TLC και Salt’N’Pepa. Δεν τις φτιάχνουν έτσι πια, ρε παιδάκι μου.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ