ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Με το HD πέρα από το μάτι σου, ανοίγει η ψυχή σου

Υψηλή εποπτεία, υψηλή διανόηση, υψηλή κοινωνία. Καμία από αυτές δεν πιάνει μία μπροστά στην υψηλή ευκρίνεια.

Μισό λεπτό παιδιά να οργανωθούμε. Ποιος φτιάχνει pop corn, α εσύ, οκ. Ποιος θα παραγγείλει, οκ, το ‘χεις, θενκς. Ποιος θα μαζέψει μετά, τι εγώ πάλι; Το κέρατο μου, εντάξει καλά. Η ταινία είναι σε HD; Τι εννοείς όχι; Μα, για να δούμε κάτι που δεν είναι HD πρέπει να μπούμε σε χρονομηχανή και να γυρίσουμε πίσω.

Τα παραπάνω είναι το Α και το Ω και όσα γράμματα θες, που απαιτούνται για αν δω μια ταινία. Κυρίως και περισσότερο το τελευταίο, γιατί pop corn δεν κάνει να τρώμε πολύ (άσε που το εντερικό σύστημα του ανθρώπου δεν το διαχειρίζεται και πολύ καλά), ενώ τα delivery κοστίζουν και δεν είμαστε για ανοίγματα. Η υψηλή ανάλυση, ευκρίνεια, όπως θες πες την, όμως, είναι εκ των ουκ άνευ που πρέπει να μου δώσεις, για να κάτσω πλέον να δω μαζί σου ταινία. Έχω την αίσθηση ότι δεν κοιτάζω ποτέ τι έχουν τα άλλα κανάλια, πέρα από τα κανάλια Novacinema. Σε HD φυσικά.

 

Και μην φανταστείς, δεν είμαι από τους τύπους που ξέρουν τεχνικές λεπτομέρειες, κοιτάνε αριθμούς, μετράνε τα pixels ένα προς ένα μήπως έχει χαθεί κανένα, ούτε είμαι διαρκώς πάνω από τις εξελίξεις για τις τηλεοράσεις. Είμαι όμως αρκετά μπροστά στη δική μου, γιατί οι σειρές και οι ταινίες παίζουν πολύ στην ημερήσια διάταξη μου ή έστω την εβδομαδιαία. Οπότε, δεν κατανοώ, ούτε θέλω να καταλάβω, πως δίπλα μου μπορεί να κάτσει κάποιος άνθρωπος που θα πει “έλα, μωρέ, τι σε νοιάζει η ανάλυση;”. Α ναι, έτσι; Α, ωραία.

Οκ, οπότε εσύ πάρε να οδηγήσεις το φιατάκι το 154, που είχαν στην εποχή του πατέρα μου και ήταν γαμάτο, αλλά τώρα δεν το θέλουν ούτε οι Flintstones. Η εποχή πάει, ευτυχώς, μπροστά και ειδικότερα στο home entertainment το επίπεδο ανεβαίνει διαρκώς, συνεπώς όταν κάποιος σου προσφέρει στο (δορυφορικό) πιάτο HD, να δεις.

 

Θα μου πεις, με τα ελληνικά κανάλια τι κάνεις; Υπομονή κάνω και περιμένω να δω, πότε θα κάνουν τεχνολογικά updates και θα προσφέρουν στο κοινό και καλό προϊόν και σε καλό format, σύμφωνα με τις τάσεις που επικρατούν στο εξωτερικό. Δεν γίνεται εν έτει 2014, να μην μπορείς δεις καθαρή εικόνα από σταθμούς που θέλουν να δηλώνουν μεγάλοι και να εκπέμπουν πανελλαδικά. Δώσε λίγο παντεσπάνι στο λαό, δώσε λίγο καθαρή εικόνα να ανοίξει το μάτι μας κι ας είναι να αναγκαστούμε να δούμε τους τρικέφαλους της Βίκυς Χατζηβασιλείου που την ώρα που άλλοι κλαίνε στην εκπομπή της, εκείνη κάνει το ένα καλύτερο και πιο σέξι σταυροπόδι μετά το άλλο.

Μισό λεπτό παιδιά, να οργανωθούμε πάλι, γιατί θα το κάνουμε Hall of Femme εδώ μέσα τώρα πιάσαμε τη Βίκυ στο στόμα μας. Το θέμα είναι η ανάλυση. Στις ταινίες, στις σειρές, στις μεγάλες βραδιές σαν τα Όσκαρ.

 

Είναι άλλη φάση, να δεις το χορτάρι στα λιβάδια του Westeros πράσινο και άλλη να το δεις, λίγο καφέ, λίγο στραβό, λίγο χυμένο, λίγο σαν τα μαλλιά σου όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι, ύστερα από μια βραδιά αχαλίνωτου. ΥΠΝΟΥ. Νιώθω, η αλήθεια είναι, ότι σας κουράζω τώρα χωρίς λόγο. Μου κάνει αυτονόητο το να απαιτείς καλή ποιότητα από μια οθόνη, όση διάσταση κι αν έχει.

Desktops, laptops και κυρίως κινητά και tablets δίνουν τον πόλεμο των άστρων και των pixels τα τελευταία χρόνια και ξέρεις από πρώτο (δεξί, αριστερό δεν έχει σημασία) χέρι ότι η ζωή μας είναι συνδεδεμένη με μια οθόνη, όσο και αναξιοπρεπές για τη φύση του ανθρώπου ακούγεται αυτό. Τα πάντα πλέον, φαίνονται καλύτερα ή χειρότερα ανάλογα με την οπτική, άρα την οθόνη που τα βλέπεις.

Γι’ αυτό σου λέω, βάλε λίγο HD στη ζωή σου με τα κανάλια Novacinema, γιατί ακόμη και αν είσαι αναγκασμένος να βλέπεις να συμβαίνουν παντού γύρω σου, πράγματα που δεν σου αρέσουν, τουλάχιστον να τα βλέπεις πιο ξεκούραστα. Δεν είναι το τέλειο, αλλά μήπως είναι η definition σου;