ΣΚΑΪ
BUZZ

Μήπως ο Γιώργος Κοψιδάς είναι ο νέος Στέλιος Χανταμπάκης;

Το ελληνικό Τwitter διχάστηκε. Μεγάλο μέρος του κοινού έβγαλε απίστευτο μένος για τον παίκτη που αποχώρισε χθες το βράδυ λέγοντας πως «δεν είναι αυτός για reality».

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στο 2017. Τότε, το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό είχε βρει τον άνθρωπο που λάτρευε να μισεί. Το όνομα του Στέλιου Χανταμπάκη είχε γίνει αρνητικό σύνθημα στα χείλη χιλιάδων τηλεθεατών. Υπήρχαν στιγμές που το μίσος γινόταν οπαδικό – τόσες κατάρες δεν πρέπει να είχε δεχθεί ούτε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς όταν άφησε την ΑΕΚ για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Ναι, αν ο λιθοβολισμός επιτρεπόταν, τότε ο Χανταμπάκης δύσκολα θα είχε γλιτώσει από τη μανία του κοινού.

Ας επανέρθουμε στο σήμερα: οι πύλες του Survivor ανοίγουν και ο Γιώργος Κοψιδάς αποχωρεί από το παιχνίδι. Τι; Όντως; Αυτό είναι κάτι που δεν περίμενε κανείς και σίγουρα όχι ο ίδιος. Ο 46χρονος ηθοποιός έδειχνε πολύ σίγουρος για τον εαυτό του. «Έπαιξα και έχασα» ήταν οι πρώτες λέξεις που χρησιμοποίησε.

Τίμια δήλωση, περήφανη στάση. Δυστυχώς, για εκείνον, όμως, δε σταμάτησε εκεί. Τα όσα είπε στη συνέχεια τον έκαναν νο.1 εχθρό του κοινού. Ενός κοινού που υπήρξαν πολλές στιγμές μέσα στο παιχνίδι που έδειχνε να τον λατρεύει.

Ο Γιώργος Κοψιδάς άφησε το φάουλ για το τέλος

Οι περιπτώσεις του Στέλιου Χανταμπάκη και του Γιώργου Κοψιδά δεν είναι ίδιες. Ο πρώτος σχεδόν από την εναρκτήρια σκηνή που πάτησε το πόδι του στην άμμο του Survivor δημιούργησε μία σχέση άσβεστου μίσους με το κοινό. Μάλιστα, υπήρχαν στιγμές που έδειχνε να απολαμβάνει αυτή την αρνητικότητα – άλλωστε, στη χώρα της show biz κάθε δημοσιότητα είναι καλή δημοσιότητα.

Αντίθετα, στο πρόσωπο του Γιώργου Κοψιδά πολλοί τηλεθεατές έβλεπαν έναν αρχηγό με old school αξίες που έπιναν νερό στο όνομά του. Μήπως, όμως, δεν ήταν έτσι ακριβώς τα πράγματα; Μήπως στην εποχή των αλγόριθμων, όπου στον καθένα σερβίρεται ό,τι θέλει να δει, μία σκληρή αντιπάθεια γεννιόταν σε ένα μεγάλο μέρος του κοινού; Το Twitter διχάστηκε για την αποχώρηση, τα λόγια όμως της χθεσινής αποχώρησης έριξαν κάρβουνο στη φωτιά.

«Χαίρομαι διπλά. Αρχικά, γιατί θα επιστρέψω στους δικούς μου ανθρώπους, θα γιατρέψω τις πληγές μου, το σώμα μου, θα φάω ωραία φαγητά, θα δω τους φίλους μου. Επίσης, χαίρομαι γιατί με την ψήφο του ο κόσμος έδειξε τι θέλει να βλέπει» είπε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει ευλογώντας τα γένια του: «Προφανώς, δεν ήθελε να βλέπει αυτά που πρεσβεύω εγώ: την αλήθεια, την υγεία, την εντιμότητα, την ευθύτητα, την ηθική. Προτιμά να βλέπει κουτσομπολιό, ίντριγκες, τσακωμούς, ανταλλαγή κακίας».

Στη συνέχεια, όταν πήγε να αγκαλιάσει την Καρολίνα είπε το μάλλον αμίμητο: «Δεν είμαι εγώ για reality». Ό,τι έχτιζε εδώ και καιρό, γκρεμίστηκε με τη μία στα μάτια πολλών οπαδών. Διδακτισμός, έπαρση, στιλάκι «εγώ είμαι ο καλύτερος», θυματοποίηση και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά.

Όσο ο Τριαντάφυλλος στην απολογία του έλεγε 3.453 φορές τη φράση «ο κόσμος», τόσο ο Γιώργος Κοψιδάς φρόντισε να κουνήσει το δάχτυλο προς τους τηλεθεατές. Ήταν περίπου σαν να τους λέει ότι τους αρέσει η trash tv. Μία trash tv, κατά τα δικά του πάντα λεγόμενα, που όμως ο ίδιος είχε βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του για να συμμετάσχει.

Ήταν πολύ δύσκολο αλλά ο Γιώργος Κοψιδάς τα κατάφερε. Μπόρεσε μέσα σε ελάχιστα λεπτά να γίνει το ίδιο αντιπαθητικός προς το κοινό όσο και ο Στέλιος Χανταμπάκης. Παραβίασε, μάλιστα, έναν βασικό κανόνα του θεάματος: ποτέ δεν απευθύνεσαι προς το κοινό όσο και νιώθεις ότι σε αδίκησε. Έτσι, το ελληνικό Twitter τον δίκασε και υπάρχουν μερικές πολύ καλές αποδείξεις για αυτό.

To Twitter τον δίκασε