ΜΟΥΣΙΚΗ

Mortal Kombat: Το νέο μουσικό θέμα είναι εδώ, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε

MORTAL KOMBAAAAATTTT!!11!!1

Το νέο μουσικό θέμα για το επερχόμενο Mortal Kombat είναι εδώ και ευτυχώς για όλους μας παραμένει trashy techno. Δε μπορεί φυσικά να ξεπεράσει το ορίτζιναλ, αλλά μία τέτοια προσδοκία θα ήταν ούτως ή άλλως ανεδαφική.

Το Techno Syndrome του 2021 του υποψήφιου για Όσκαρ Benjamin Wallfisch (Blade Runner 2049, It, The Invisible Man, Hidden Figures) βασίζεται στο Techno Syndrome των The Immortals από τα 1990s και θα συμπεριληφθεί στο σάουντρακ του Mortal Kombat που ο Wallfisch είχε ξεκινήσει να γράφει πριν καν προσληφθεί επισήμως. Κι όμως!

Ο Simon McQuoid που σκηνοθέτησε την ταινία είχε ορίσει ένα ραντεβού με τον Wallfisch όταν η ταινία ήταν ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και υπολόγιζε ότι θα χρειαζόταν αρκετός κόπος για να πείσει έναν τόσο επιτυχημένο συνθέτη να γράψει για την ταινία του. Το μόνο που του είχε πει ως τότε ήταν πως σκοπός ήταν να σεβαστούν τους χαρακτήρες, το canon του παιχνιδιού και τους φαν.

Όταν ο Wallfisch τού είπε στη συνάντηση πως είχε ήδη ετοιμάσει ένα demo, ο σκηνοθέτης κόντεψε να πέσει από την καρέκλα του απ’ τον ενθουσιασμό. Το δείγμα δεν τον άφησε απλά ικανοποιημένο, αλλά τον βοήθησε να εξηγήσει τον τόνο της ταινίας στους ηθοποιούς που ήθελε στο καστ. Ο Lewis Tan για παράδειγμα που θα υποδυθεί τον Cole Young έχει αναφέρει σε συνέντευξή του πως αποφάσισε να παίξει στο νέο Mortal Kombat αφού άκουσε το σκορ αυτό, γιατί έτσι απέκτησε μία καλή ιδέα «για την κατεύθυνση και το πόσο καλαίσθητη θα ήταν».

Δεν είναι σαφές εάν το δείγμα αυτό ήταν το παρακάτω μιξ του Techno Syndrome, πάντως το εγκρίνουμε:

«Το σάουντρακ του Mortal Kombat ήταν το πρώτο πλατινένιο EDM άλμπουμ στην ιστορία», έχει αναφέρει ο Larry Kasanoff, ο παραγωγός της ταινίας του 1995. «Επιμείναμε στη χρήση ηλεκτρονική μουσικής που για τότε ήταν τρελό. Μας έδιωξαν από δύο δισκογραφικές. Είχαμε μία συμφωνία με τη Sony για πολλά λεφτά. Εκείνη την εποχή μπορούσες να βγάλεις πολλά λεφτά για ένα σάουντρακ – όχι πια. Μπαίνουμε μέσα και λέμε, αυτή είναι η ιδέα μας. Ηλεκτρονική. Και λένε όχι, αυτή είναι η δική μας ιδέα: Ο Buckethead! Ήταν ένας τύπος που έπαιζε μουσική με έναν κουβά στο κεφάλι. Είπαμε κοιτάξτε, είναι καλός κιθαρίστας… Ήθελαν να κάνει μονομαχία ο Buckethead με τον Eddie Van Halen ή κάτι τέτοιο. Τότε είπαμε για την ηλεκτρονική και μας πέταξαν έξω».

«Μετά πάμε στη Virgin Records. Μπαίνουμε μέσα και λέμε έχουμε τέλεια ιδέα, την ηλεκτρονική. Και λένε ναι ok, τι λέτε για Janet Jackson; Επί τη ευκαιρία, λατρεύω την Janet Jackson, αλλά τι; Για το Mortal Kombat; Μας πετάξαν έξω. Δεν είχαμε συμφωνία για δίσκο. Το στούντιο φέρθηκε τέλεια. Το δώσαμε σε αυτή τη μικρή δισκογραφική που κανείς δεν είχε ξανακούσει και βγάλαμε το πρώτο πλατινένιο EDM σάουντρακ».

Mortal Kombat Ο Joe Taslim και ο Hiroyuki Sanada στο νέο Mortal Kombat
Ο Joe Taslim και ο Hiroyuki Sanada στο νέο Mortal Kombat

Το άρθρο αυτό είναι στην πραγματικότητα μία δικαιολογία για να σου προτείνω τη συνέντευξη που έδωσε ο Kyle Wyatt στο Slate, δηλαδή ο άνθρωπος που φωνάζει MORTAL KOMBAAAAT!!11! στο ορίτζιναλ κομμάτι. Δεν έχω ζηλέψει συνέντευξη περισσότερο. Κυρίως το γεγονός ότι πριν κλείσει το τηλέφωνο, ο Wyatt ούρλιαξε την ατάκα στον Matthew Dessem που του την πήρε.

Το Mortal Kombat θα κάνει ταυτόχρονη πρεμιέρα στις 23 Απριλίου στις αμερικανικές αίθουσες και στο HBO Max. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία για την Ελλάδα.