ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ

Είναι επίσημο: Η ‘Μπαλάντα’ του Οικονομίδη θα επιστρέψει στα θερινά

Η 'Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς' πρόλαβε κι έκανε κάμποσα sold-out πριν το lockdown και ετοιμάζεται και για τα θερινά.

Θα συνεχίσει από όπου μας άφησε; Η “Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς” του Γιάννη Οικονομίδη ήταν η τελευταία επιτυχία της κινηματογραφικής σεζόν που απότομα κι εκτάκτως κόπηκε με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας.

Εκείνη τη στιγμή, η ταινία κατάφερνε να κάνει sold out προβολές στο Άστυ παρά το γενικά αμήχανο κλίμα κατά την αρχική περίοδο της εξάπλωσης του κορονοϊου. Το κοινό του Οικονομίδη είναι εμφανέστατα πολυάριθμο και παθιασμένο και η ταινία είχε εμφανέστατα αρκετό δρόμο ακόμα μπροστά της στα ταμεία.

Καθώς λοιπόν (εκτός αν αλλάξει κάτι το επόμενο διάστημα) η κινηματογραφική κίνηση αναμένεται να αρχίσει ξανά με θερινά μόνο σινεμά -κι εκεί με ασφαλείς αποστάσεις ανάμεσα στους θεατές-, έτσι κι η “Μπαλάντα” επιστρέφει για το δεύτερο ρεφρέν της.

Η ταινία, σε διανομή Tulip, θα παίζεται σε θερινά σινεμά όλο το καλοκαίρι δίνοντας ένα πρώτο στίγμα για αυτό που αναμένεται να είναι ένα τρίμηνο φρενήρους προγραμματισμού από όλες τις πλευρές, με εταιρείες διανομής να προσπαθούν να σώζουν ό,τι σώζεται και να βγάλουν στα θερινά όσο μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου τους είναι δυνατόν.

Υπό αυτή την έννοια, η ταινία του Οικονομίδη έχει ένα πλεονέκτημα: Όσο παιζόταν σε πρώτη προβολή, λόγω της αποκλειστικότητας του Άστυ, ήταν ακόμα σε περιορισμένο κύκλωμα. Ουσιαστικά δεν πρόκειται περί επανάληψης αλλά για κυκλοφορία σε ευρεία διανομή, και με την αναγνωρισιμότητα να βοηθά.

Στο μεταξύ στην Αμερική έχουν αρχίσει τα στοιχήματα για το ποια θα είναι η πρώτη μεγάλη κυκλοφορία μετά την άρση των μέτρων ασφαλείας. To θρίλερ “Unhinged” με τον Ράσελ Κρόου κατέχει αυτή τη στιγμή το ΣΚ της 1ης Ιουλίου, δύο βδομάδες πριν την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου “Tenet” του Κρίστοφερ Νόλαν, που προς το παρόν παραμένει ακόμα στη θέση του δίχως αναβολή.

Θα δούμε πως θα εξελιχθούν όλα, αλλά για την ώρα δύο είναι τα βασικά κρατούμενα. Πρώτον, η “Μπαλάντα” του Οικονομίδη έχει ακόμα κάμποσες νότες μέσα της. Και δεύτερον, συγγνώμη, μόνο εμένα πέρασε από το μυαλό η σκέψη ότι ο Ράσελ Κρόου θα ήταν ΤΕΛΕΙΟΣ πρωταγωνιστής Οικονομίδη;