ΣΚΑΪ
SURVIVOR

Survivor Poll: Να μείνει ή να φύγει ο Τριαντάφυλλος;

Είναι όλα καταγεγραμμένα. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Η Ελλάδα στα δύο.

Καλώς ή κακώς, ο Τριαντάφυλλος αποτελεί τον φετινό πρωταγωνιστή του Survivor. Ο παίκτης της Κόκκινης ομάδας, ο οποίος βρίσκεται στον Άγιο Δομίνικο από την πρώτη ημέρα του φετινού ριάλιτι επιβίωσης, έχει καταφέρει να κάνει σχεδόν τα πάντα εκεί. Να νικήσει σε αγωνίσματα, αλλά και να χάσει, να αποθεωθεί, αλλά και να χλευαστεί, να υπάρξει η ψυχή της παρέας, αλλά και το μαύρο πρόβατο της ομάδας.

Από τους παίκτες που πήραν μέρος στο φετινό Survivor, ο Τριαντάφυλλος είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο διάσημος, ενώ έχει κερδίσει και τα περισσότερα χρήματα μέχρι στιγμής. Είναι, όμως, ο καλύτερος παίκτης; Σε καμία περίπτωση. Σύμφωνα με τα στατιστικά είναι ένας από τους χειρότερους, μετρώντας σε 73 αγώνες μόλις 22 νίκες και 51 ήττες. Τουλάχιστον βρίσκεται πάνω από την Ανθή Σαλαγκούδη. Η αλήθεια είναι πως θα χρειαζόταν και προσπάθεια για να τη φτάσει κανείς.

Εθνικός διχασμός με Τριαντάφυλλο

Ο Τριαντάφυλλος κατάφερε τις τελευταίες εβδομάδες να τραβήξει όλα τα φώτα επάνω του. Αν και υπήρχαν νωρίτερα στο παιχνίδι άτομα με μεγάλο κοινό (ειδικά στα social media), όπως η Άννα Μαρία Βέλλη, η Έλενα Κρεμλίδου ή η Κάτια Ταραμπάνκο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο Ντάφυ τους ευχήθηκε «καλό ταξίδι επιστροφής στην πατρίδα». Από τους πρώην Διάσημους του ριάλιτι επιβίωσης, πλέον έχει μείνει μόνο αυτός, ο Αλέξης Παππάς και η Ελευθερία Ελευθερίου.

Και όπως έγινε και στην περίπτωση της Ανθής Σαλαγκούδη, όταν υπάρχει ένας παίκτης, ο οποίος δεν φέρνει νίκες στην ομάδα, τότε ψηφίζεται με κλειστά μάτια. Μόνο που στην περίπτωση του Ντάφυ υπάρχει κι ένα «αλλά». O Τριαντάφυλλος, όπως είπαν ανοιχτά και οι συμπαίκτες του δεν ψηφίζεται κάθε εβδομάδα ως υποψήφιος για αποχώρηση, καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια. Ακόμη και νίκες δηλαδή να έφερνε, πάλι το ίδιο θα συνέβαινε.

Η συμπεριφορά του, καθώς και το γεγονός πως θέλει να μιλάει και να φαίνεται συνεχώς (ίσως και κάτι ακόμα;), έχουν φέρει οκτώ από τους υπόλοιπους εννιά συμπαίκτες του απέναντί του. Και μιας και το Survivor είναι μια μικρογραφία του έξω κόσμου, βλέπουμε τον τελευταίο καιρό το φανατικό κοινό του ριάλιτι να χωρίζεται στη μέση.

Από τη μία έχουμε τους υπέρμαχους του Ντάφυ. Αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν να τον βλέπουν στο παιχνίδι, που υποστηρίζουν τη στάση απέναντι στους «κακούς και ειρωνικούς» συμπαίκτες του, οι οποίοι τον έχουν κάνει στην άκρη.

Οι οπαδοί του Τριαντάφυλλου βλέπουν στον πρόσωπό του έναν άνθρωπο που ίσως τους μοιάζει, που παλεύει μόνος του κόντρα σε όλα, που δεν είναι τόσο καλός στη γυμναστική, αλλά έχει ψυχή και το αποδεικνύει.

Από την άλλη πλευρά, είναι εκείνοι που δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Και είναι πολλοί. Είναι αυτοί που νιώθουν πως ο Τριαντάφυλλος παίζει εδώ και μερικές εβδομάδες ένα καλοστημένο θέατρο και προσπαθεί να ξεγελάσει τον κόσμο κλαίγοντας και λέγοντας συνέχεια τις ίδιες εκφράσεις. «Είναι όλα καταγεγραμμένα. Ο κόσμος κρίνει. Βλέπει όλη η Ελλάδα και η Κύπρος. Το Survivor είναι για μένα ένα πανεπιστήμιο με δωρεάν δίδακτρα», ατάκες που ξεστομίζει κάθε φορά το Ντάφυ και που πλέον κάνουν έξαλλο το κοινό, που είναι απέναντί του.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως η πρακτική της απομόνωσης ενός παίκτη από μία ομάδα σε ένα ριάλιτι, συνήθως έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της Άννας Μαρία Ψυχαράκη στο Big Brother, ενώ και στο πρώτο Survivor είχαμε δει να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και με τον Γιώργο Αγγελόπουλο.

Ο Τριαντάφυλλος έχει στοχοποιηθεί από τους συμπαίκτες του και είναι δεδομένο πλέον πως (αν παραμείνει) θα βγαίνει κάθε εβδομάδα υποψήφιος. Ό,τι κι αν κάνει. Η τύχη του στο Survivor θα βρίσκεται μόνιμα στα χέρια του κοινού. Και μόνο όταν αποφασίσει αυτό ότι έχει κουραστεί με τη συμπεριφορά του, θα τον βάλει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Ελλάδα. Μέχρι τότε, όμως, ο Τριαντάφυλλος θα συνεχίσει το show του στις παραλίες του Άγιου Δομίνικου.

Εσύ με ποιους είσαι; Να μείνει τελικά ή να φύγει ο Ντάφυ;