Cr. Ricardo Hubbs/Netflix © 2022
NETFLIX

Netflix Top 10: Αυτές τις ταινίες και σειρές βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

Αυτή την εβδομάδα, τόσο το Νο.1 των σειρών όσο και των ταινιών είναι ανανεωμένα. Τι βρίσκουμε στην κορυφή του Netflix;

Το Netflix είχε ήδη γίνει μέρος της καθημερινότητας χιλιάδων νοικοκυριών, αλλά τη χρονιά του lockdown απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη θέση στη ζωή μας. Δυστυχώς η πανδημία μάς στέρησε τελικά κάποιες από τις αγαπημένες μας σειρές που είχαν ήδη ανανεωθεί, αλλά ο κατάλογος συνεχίζει και μεγαλώνει.

Αυτή την εβδομάδα, τόσο το Νο.1 των σειρών όσο και των ταινιών είναι ανανεωμένα. Τι βρίσκουμε στην κορυφή του Netflix;

ΤΑΙΝΙΕΣ:

#5 Loving Adults

Ξεκάθαρα ειρωνικός τίτλος. Ζουμερό pulp θρίλερ από τη Δανία για απιστίες, φόνους και λοιπά ωραία.

#4 Under Her Control

Ισπανικό δράμα που καταλήγει θρίλερ και αφορά μία φιλόδοξη υπάλληλο στον χώρο της μόδας. Η Sofia (Cumelen Sanz) λοιπόν μένει έγκυος χωρίς να το θέλει και το αφεντικό της, η Beatriz (Aitana Sánchez-Gijón), της κάνει μία ασυνήθιστη πρόταση: να την αφήσει να υιοθετήσει το παιδί της και, ως αντάλλαγμα, θα μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητη την καριέρα της.

#3 Me Time

Οικεία buddy comedy με Mark Wahlberg και Kevin Hart, πλήρη ατονικότητα και έναν Hart σα να είδε φως και να μπήκε.

#2 I Came By

Νεο-νουάρ χιτσκοκικό θρίλερ από τον βραβευμένο με BAFTA Βρετανό-Ιρανό Babak Anvari που εντοπίσαμε και ξεχωρίσαμε με το Under the Shadows, κάποτε στις Νύχτες Πρεμιέρας και αργότερα ξανά μέσα από το Netflix.

Η ταινία διαδραματίζεται στο κέντρο της πόλης του Λονδίνου με πρωταγωνιστές τον George McKay (1917), τον Hugh Bonneville (Downton Abbey) και την υποψήφια για Emmy Kelly MacDonald (Trainspotting, Boardwalk Empire), και ακολουθεί δύο γκραφιτάδες που εισβάλλουν στα σπίτια της ελίτ για να γράψουν στους τοίχους τους “I Came By” (δηλαδή “Πέρασα από εδώ”) – μία υπενθύμιση της ταξικής ανισότητας.

Όταν ο χαρακτήρας του McKay θα επιχειρήσει να το κάνει στο σπίτι ενός πλούσιου, πρώην δικαστή (Bonneville), θα ανακαλύψει κάτι στο υπόγειό του που δεν θα μπορέσει να παραβλέψει.

Θρίλερ στη λογική ενός The Collector/Don’t Breathe/The People Under the Stairs που λειτουργεί κυρίως ως όχημα για το πόσο απολαυστικά απεχθής μπορεί να γίνει ο Bonneville.

#1 Love in the Villa

Χαριτωμένη αλλά κλισέ ρομαντική του Netflix. Όταν γράφαμε πως η πλατφόρμα αναβίωνε το πολύπαθο είδος των ρομ-κομ και ήμασταν χαρούμενοι γι’ αυτό, δεν εννοούσαμε ότι θέλαμε να αναβιώσει και όλες τις παθογένειές του. Θα την ξεχάσεις άμεσα.

Οι ταινίες που ολοκληρώνουν το Top 10 ταινιών στο Netflix: #10 Assault on Precinct 13, #9 Rise of the Legend, #8 Kong: Skull Island, #7 The Next 365 Days, #6 That’s Amor

ΣΕΙΡΕΣ:

#5 Partner Track

Η Arden Cho του Teen Wolf πρωταγωνιστεί σε δική της σειρά πια, ως δικηγόρος που προσπαθεί να ανελιχθεί στην ιεραρχία της εταιρείας της αλλά να βρει άκρη με την ερωτική της ζωή.

#4 Echoes

Η Leni και η Gina είναι πανομοιότυπα δίδυμα που έχουν αλλάξει κρυφά τις ζωές τους από όταν ήταν παιδιά, με αποκορύφωμα τη διπλή τους ζωή ως ενήλικες. Μία όμως από τις αδερφές χάνεται, και τα πάντα στον τέλεια σχεδιασμένο κόσμο τους μετατρέπονται σε χάος.

Αναίτια περίπλοκο. Η Michelle Monaghan αξίζει καλύτερα.

#3 The Sandman

Η κινηματογραφική μεταφορά του εμβληματικού έργου του Neil Gaiman προσπαθούσε επί δεκαετίες να πάρει μπρος αλλά δεν ήταν γραφτό να γίνει. Τηλεόραση λοιπόν, Netflix, Tom Sturridge στον ρόλο του Μορφέα που θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την κυριαρχία του μετά από έναν αιώνα αιχμαλωσίας, Gwendoline Christie στον ρόλο του Lucifer και η δικιά μας Μελισσάνθη Μάχουτ σε ρόλο-έκπληξη σε ένα από τα bonus επεισόδια που κυκλοφόρησαν. Η σειρά ήταν στο Νο.1 του Netflix παγκοσμίως εδώ και δύο εβδομάδες και παραμένει στο Top 10, όμως μία 2η σεζόν δεν είναι ακόμα εγγυημένη.

#2 Alchemy of Souls

K-drama που απεικονίζει τις ιστορίες νεαρών μάγων που ασχολούνται με το στοιχείο του ουρανού και της γης, γραμμένο από τις αδελφές Hong των μεγάλων χιτ (My Girl, My Girlfriend Is a Nine-Tailed Fox, Master’s Sun, Hotel de Luna).

#1 Devil in Ohio

Μία ψυχίατρος δέχεται μια νεαρή ασθενή που έχει δραπετεύσει από μία αίρεση, θέτοντας την οικογένεια και τη ζωή της σε κίνδυνο. Καιρό είχαμε να δούμε την Emily Deschanel σε κάτι ηχηρό, τούτο θα πνιγεί μέσα στην άμορφη μάζα που έχει γίνει η παραγωγή του Netflix όμως είναι τίμιο γι’ αυτό που είναι.

Οι σειρές που ολοκληρώνουν το Top 10 ταινιών στο Netflix: #10 Kleo, #9 Friends, #8 Stranger Things, #7 Family Secrets, #6 High Heat