Credit: Fransisco Munoz
NETFLIX

Netflix Top 10: Αυτές τις ταινίες και σειρές βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

Στο Νο.1 για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα βρίσκουμε το Wednesday του Tim Burton που μόλις έσπασε και ένα μεγάλο ρεκόρ του Stranger Things 4.

Το Netflix είχε ήδη γίνει μέρος της καθημερινότητας χιλιάδων νοικοκυριών, αλλά τη χρονιά του lockdown απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη θέση στη ζωή μας. Δυστυχώς η πανδημία μάς στέρησε τελικά κάποιες από τις αγαπημένες μας σειρές που είχαν ήδη ανανεωθεί, αλλά ο κατάλογος συνεχίζει και μεγαλώνει.

Στο Νο.1 του Netflix για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα βρίσκουμε το Wednesday του Tim Burton που μόλις έσπασε και ένα μεγάλο ρεκόρ του Stranger Things 4.

ΤΑΙΝΙΕΣ:

#5 A Christmas Miracle for Daisy

Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή ταινία παραγωγής του δικτύου Great American Family. Καλή τύχη.

#4 My Name Is Vendetta

Ιταλικό θρίλερ μαφίας με κάμποσα υπερβίαια θανατικά.

#3 Scrooge – A Christmas Carol

Ο αγέραστος θρύλος του Charles Dickens ξαναγεννιέται σε αυτή την υπερφυσική, διαχρονική, μουσική διασκευή της πασίγνωστης χριστουγεννιάτικης ιστορίας. Το καστ φωνών είναι υπέροχο: Luke Evans, Jessie Buckley, Olivia Colman, Jonathan Pryce, Johnny Flynn, James Cosmo

#2 Lady Chatterley’s Lover

Βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του D.H. Lawrence, μία ιστορία πολύ μπροστά από την εποχή της, παρακολουθούμε εδώ τη ζωή της Lady Chatterley (Emma Corrin), μίας γυναίκας που γεννήθηκε σε ζωή πλούτου και προνομίων και σύντομα βρίσκει τον εαυτό της παντρεμένο με έναν άντρα με τον οποίο δεν είναι ερωτευμένη. Τότε η Lady Chatterley συνάπτει ερωτική σχέση με έναν θηροφύλακα (Jack O’Connell) στο κτήμα της, και ανακαλύπτει μέσα της ένα βάθος επιθυμίας που δεν θεωρούσε δυνατό. Όταν συνειδητοποιεί πως είναι ψυχή και σώμα δοσμένη σε αυτόν, θα σπάσει όλες τις κοινωνικές επιταγές της εποχής της για να εξερευνήσει την ευτυχία με τον εραστή της.

Παρόλο που η ταινία του Netflix διατηρεί τα βασικά στοιχεία μίας ιστορίας που λέγεται συχνά, η Laure De Clermont-Tonnere του Mustang ανασύρει τον φεμινισμό και την ταξική οργή του Lawrence με ευπρόσδεκτη ειλικρίνεια.

#1 Troll

Η ταινία του Roar Uthaug ακολουθεί μία παλαιοντολόγο και τον καθηγητή λαογραφίας πατέρα της, καθώς ερευνούν την παρουσία γιγάντιων ιχνών και ανακαλύπτουν πως ένα τερατώδες τρολ είναι καθ΄οδόν προς το Όσλο. Προφανώς πρέπει να το σταματήσουν πριν πατήσει τα πάντα.

Ανέμπνευστο αλλά αξιοπρεπές monster movie, φτιαγμένο από τον Uthaug με ενδιαφέροντα set pieces καταστροφής και ενσυναίσθηση για το τέρας.

Το υπόλοιπο Top 10 ταινιών του Netflix: #10 The Noel Diary, #9 The Swimmers, #8 Eye See You, #7 Justice League, #6 Angel Falls Christmas

ΣΕΙΡΕΣ:

#5 Elite

Η πρώτη σεζόν του Elite χωρίς κανένα από τα ορίτζιναλ μέλη του καστ, άρα και τις περισσότερες απαιτήσεις: Να δώσει ακόμα περισσότερο πόνο με το δράμα και το σεξ, και να μας πείσει για όλους τους νεοφερμένους.

#4 The Crown

Φτάσαμε πια στα ‘90s και στη μεγαλύτερη μιντιακή πρόκληση που αντιμετώπισε ποτέ η βασιλική οικογένεια. Παρακολουθώντας τη φετινή σεζόν βέβαια δεν θα το ήξερες, είναι μακράν η πιο βαρετή ως τώρα.

#3 Firefly Lane

Επιστροφή της μελό σειράς που θύμισε στο κοινό πόσο χαρισματική είναι η Katherine Heigl.

#2 1899

Το 1899 του Netflix είναι μία σειρά τρόμου εποχής οκτώ επεισοδίων που θα ακολουθήσει Ευρωπαίους μετανάστες στην προσπάθειά τους να φτάσουν με πλοίο ως τη Νέα Υόρκη για να ξεκινήσουν μία νέα ζωή. Όταν όμως οι επιβάτες θα ανακαλύψουν ένα ακόμη πλοίο μεταναστών να πλέει ακυβέρνητο, το ταξίδι τους θα πάρει μια απροσδόκητη, εφιαλτική τροπή.

Από τους δημιουργούς του Dark που κάνουν και εδώ το ίδιο λάθος, να δίνουν τόση έμφαση στον γρίφο που ξεχνούν τους χαρακτήρες.

#1 Wednesday

Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό, αλλά το Wednesday είναι η πρώτη φορά που ο μεγάλος, αν και όχι πια στις δόξες του, Tim Burton ασχολείται με τα εμβληματικά καρτούν του New Yorker για την Οικογένεια Άνταμς. Η σειρά αφοσιώνεται στην αγαπημένη μας γκοθού, τη Wednesday, και έχει φανταστικό καστ: Jenna Ortega, Luis Guzman, Catherine Zeta-Jones, Gwendoline Christie.

Η σειρά μόλις πέρασε το ρεκόρ του Stranger Things 4 για τις περισσότερες ώρες προβολής σε μία εβδομάδα.

Το υπόλοιπο Top 10 σειρών του Netflix: #10 Under the Queen’s Umbrella, #9 One of Us Is Lying, #8 Friends, #7 Manifest, #6 From Scratch