Daniel Escale/Netflix
NETFLIX

Netflix Top 10: Αυτές τις ταινίες και σειρές βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

Αυτή την εβδομάδα το Φάντασμα της Diana - στην κυριολεξία - είναι στο Netflix για να μας βοηθήσει να πούμε αντίο στο The Crown.

Στις αρχές κάθε εβδομάδας, ψηλαφίζουμε το Top 10 του Netflix και σχολιάζουμε τις επιλογές των Ελλήνων συνδρομητών. Αυτή την εβδομάδα, διαφοροποιήσεις έχουμε και στις δύο κορυφαίες δεκάδες.

Αυτή την εβδομάδα το Φάντασμα της Diana – στην κυριολεξία – είναι στο Netflix για να μας βοηθήσει να πούμε αντίο στο The Crown.

ΤΑΙΝΙΕΣ:

#5 The Grinch

Επιθετικά μέτρια ταινία animation για τον γνωστό ήρωα του Dr. Seuss. Αρκετά ικανή ωστόσο για να σε βάλει σε χριστουγεννιάτικο mood.

#4 Alien: Covenant

Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες Alien. Η ιστορία θα δείξει εάν θα επανεκτιμηθεί μέσα στα χρόνια. Κατά τα φαινόμενα, υπάρχει τουλάχιστον η διάθεση για rewatch.

#3 Uncharted

Άνευρη, ξύλινη περιπέτεια με βλέψεις Indiana Jones, με έναν πάντοτε χαρισματικό Tom Holland.

#2 The Killer

Μετά από 16 χρόνια στα σκαριά και κατόπιν μίας σύντομης κυκλοφορίας στις αίθουσες, το νέο πόνημα του David Fincher έφτασε στο Netflix.

Διάβασε παρακάτω την κριτική μας για τη νέα του, pulp περιπέτεια:

#1 Best. Christmas. Ever!

Ήθελα να είναι καλύτερη γιατί έχει Heather Graham και Brandy, και μου είναι συμπαθείς και οι δύο, αλλά δεν έχω καλά νέα να ανακοινώσω.

To υπόλοιπο Top 10 των ταινιών στο Netflix: #10 The Christmas Chronicles, #9 War For the Planet of the Apes, #8 America’s Sweethearts, #7 Believer, #6 Dawn of the Planet of the Apes

ΣΕΙΡΕΣ:

#5 Suburræterna

Το Suburraeterna μεταφέρει κάποιους από τους χαρακτήρες του Suburra: Blood on Rome που τελείωσε το 2020. Επεκτείνει ωστόσο επίσης το καστ του, με νέες φαμίλιες και εγκληματικές φατρίες – και προφανώς καθολικούς ιερείς – που διεκδικούν τον έλεγχο της Αιώνιας Πόλης, τη διακυβέρνησή της και την 24ωρη ροή μετρητών και λαθρεμπορίου.

#4 The Smurfs

Η 3D επιστροφή της γνωστής παιδικής σειράς.

#3 Criminal Code

Procedural από τη Βραζιλία για μία ομάδα που χρησιμοποιεί αναλύσεις DNA για να εξιχνιάζει υποθέσεις. Εάν ήταν αγγλόφωνο, θα μπορούσε να μεταδίδεται από το CBS. Έχεις δει και θα δεις πολύ καλύτερα.

#2 All the Light We Cannot See

Βασισμένο σε βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα, το All the Light We Cannot See ακολουθεί τη Marie-Laure (Aria Mia Loberti), μία τυφλή Γαλλίδα, και τον πατέρα της, Daniel LeBlanc (Mark Ruffalo), που φεύγουν από το γερμανοκρατούμενο Παρίσι με ένα θρυλικό διαμάντι, σε μια προσπάθεια να μην πέσει στα χέρια των Ναζί.

Καταδιωκόμενοι ανηλεώς από έναν αξιωματικό της Γκεστάπο, η Marie-Laure και ο Daniel τελικά κατοικούν μαζί με έναν άνδρα που κάνει ραδιόφωνο ως μέρος της αντίστασης. Ωστόσο, ο δρόμος της Marie-Laure διασταυρώνεται με τον Werner (Louis Hofmann), έναν λαμπρό έφηβο που επιστρατεύτηκε από το καθεστώς του Χίτλερ για να εντοπίσει τις παράνομες εκπομπές, που μοιράζεται κρυφά τη φιλοδοξία της νεαρής κοπέλας για ένα καλύτερο αύριο. Το All the Light We Cannot See θα καταγράψει τις ζωές τους κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας.

To είδαμε καλόπιστα λόγω της ανάμειξης του Mark Ruffalo, του Hugh Laurie και του Steven Knight του Peaky Blinders που το γράφει και το παράγει, αλλά η αποτυχία σχεδόν σε όλα τα επίπεδα είναι εντυπωσιακή. Οι εγκάρδιες στιγμές του περνούν βιαστικά ώστε να επιστρέψουμε στη δράση, το σασπένς χάνεται και η υποκριτική του καστ είναι σχεδόν συνολικά κακή.

#1 The Crown

Εξαρχής, το Crown περπατούσε σε ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα σε ένα δράμα κύρους, ικανό να προκαλέσει συναισθηματική φόρτιση μέσα ακόμα και από μεμονωμένες ατάκες, και σε σαπουνοπερική σαχλαμάρα. Φέτος επιλέγει χοντροκομμένους, συμβατικούς τρόπους αφηγηματικότητας, μακρύτερα ακόμα και από τις πιο σαπουνοπερικές τάσεις της σειράς. Διάβασε την ολοκληρωμένη μας κριτική για το πρώτο μέρος της έκτης και τελευταίας σεζόν παρακάτω.

To υπόλοιπο Top 10 των σειρών στο Netflix: #10 Rick and Morty, #9 Unicorn Academy, #8 Bodies, #7 Matt Rife: Natural Selection, #6 How to Become a Mob Boss