Matthew Towers/Netflix
NETFLIX

Netflix Top 10: Αυτές τις ταινίες και σειρές βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

Ρομάντσα, αρχαία Ελλάδα, ερωτικά θρίλερ και κακότροποι γιατροί: Το Top 10 του Netflix τα έχει όλα.

Στις αρχές κάθε εβδομάδας, ψηλαφίζουμε το Top 10 του Netflix και σχολιάζουμε τις επιλογές των Ελλήνων συνδρομητών. Αυτή την εβδομάδα, διαφοροποιήσεις έχουμε και στις δύο κορυφαίες δεκάδες.

Ρομάντσα, αρχαία Ελλάδα, ερωτικά θρίλερ και κακότροποι γιατροί: Το Top 10 του Netflix τα έχει όλα.

ΤΑΙΝΙΕΣ:

#5 Minions

Όπως θα δεις παρακάτω, όλο το Top 10 του Netflix έχει κυριευτεί από τα franchises Minions/Despicable Me.

#4 Despicable Me 2

Όχι, δεν τελειώσαμε ακόμα.

#3 The Devil Wears Prada

Εμβληματική ντραμεντί με τη Meryl Streep και την Anne Hathaway που δεν βγήκε ποτέ από τη συζήτηση και, ευτυχώς για όλους μας, μας έδωσε την Emily Blunt.

#2 Ashes

Η ταινία Ashes είναι η πιο πρόσφατη στον εμπλουτισμό του Netflix με τουρκικές ταινίες που προβάλλονται στην πλατφόρμα τους τελευταίους μήνες.

Επικεντρώνεται στην Gökçe (Funda Eryigit), μία πλούσια γυναίκα που παρασύρεται από τη φαντασίωση ενός μυστηριώδους χειρογράφου που της δίνει ο σύζυγός της (Mehmet Günsür). Τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας αρχίζουν να θολώνουν όταν η εμμονή της με το ανέκδοτο βιβλίο την οδηγεί στον Metin (Alperen Duymaz), έναν ντόπιο ξυλουργό που μοιάζει εντυπωσιακά με τον μυστηριώδη “Μ” του χειρογράφου.

#1 Despicable Me 3

Να το και πάλι, στο Νο.1 του Netflix για αυτή την εβδομάδα.

Το υπόλοιπο Top 10 ταινιών στο Netflix: #10 Disquiet, #9 The Guilt Trip, #8 Orion and the Dark, #7 Lover Stalker Killer, #6 Despicable Me

ΣΕΙΡΕΣ:

#5 Σέρρες

Η επιστροφή του Γιώργου Καπουτζίδη στην τηλεόραση μυθοπλασίας είχε ήδη στεφθεί με επιτυχία όταν προβλήθηκε πέρσι από την πλατφόρμα ANT1+. Τώρα, η ιστορία που ακολουθεί έναν νέο γκέι άνδρα στην προσπάθειά του να επανασυνδεθεί με τον αποξενωμένο, προσφάτως χήρο πατέρα του, βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού Netflix, πάνω στην ώρα που η κουβέντα περί γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια έχει πάρει φωτιά στον δημόσιο διάλογο.

Είναι μία αξιόλογη παραγωγή, με καρδιά, και αν αλλάξει έστω και ενός ανθρώπου την αυστηρή θέση απέναντι σε συνανθρώπους μας που αξίζουν ίσα δικαιώματα από την πολιτεία, τότε θα έχει επιτύχει και πέρα από το Νο.1 σε μία πλατφόρμα.

#4 House M.D.

Είχαμε προβλέψει πως με το που ανέβαινε το House M.D. στο Netflix, θα έμπαινε στο Top 10 της πλατφόρμας. Τώρα θα προβλέψουμε πως θα μείνει εκεί για καιρό.

#3 Griselda

Η Sofia Vergara κάνει επιτέλους το τηλεοπτικό της όνειρο πραγματικότητα, σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα των Narcos και Narcos: Mexico. Υποδύεται τη Griselda Blanco, μία Κολομβιανή βαρόνη ναρκωτικών που μπορεί να μην ήταν τόσο γνωστή όσο ήταν κάποιοι από τους πιο διάσημους άνδρες συναδέλφους της, όπως ο Pablo Escobar ή οι αδελφοί Ochoa, όμως υπήρξε εξίσου αδίστακτη και φιλόδοξη.

Διάβασε παρακάτω όσα μας δήλωσε η πρωταγωνίστρια για τη διαδικασία ανάπτυξης του Griselda, όσα την τράβηξαν στον χαρακτήρα, όσα ζήλεψε διστακτικά σε μία τέτοια γυναίκα, και για την ανάγκη της να κάνει κάτι διαφορετικό.

#2 Alexander: The Making of a God

Το Netflix κυκλοφόρησε μία φιλόδοξη υβριδική δραματική σειρά ντοκιμαντέρ, το Alexander: The Making of a God. Η σειρά αφηγείται περίτεχνα τη ζωή του θρυλικού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Tony Mitchell, γνωστότερος για τη συμβολή του στο The Baxters, έχει αναλάβει τα ηνία της σειράς ως showrunner, ενώ η σκηνοθεσία έχει ανατεθεί στον Hugh Ballantyne. Η σειρά, που περιγράφεται ως ένα υβρίδιο συνεντεύξεων μαζί με καθηλωτικές αναπαραστάσεις, εμβαθύνει στην πολύπλευρη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου με επίκεντρο την κατάκτηση της Περσικής Αυτοκρατορίας.

Ο Buck Braithwaite που είδαμε πρόσφατα στο Fair Play του Netflix και βλέπουμε τώρα στο Masters of the Air του Apple TV+, υποδύεται τον Αλέξανδρο στα δραματοποιημένα τμήματα.

#1 One Day

Το best-seller του David Nicholls που είχε μεταφερθεί στον κινηματογράφο με την Anne Hathaway και τον Jim Sturgess, έρχεται στο Netflix με 14 επεισόδια που έχει επιβλέψει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Στις 15 Ιουλίου του 1988, η Emma Morley και ο Dexter Mayhew γιορτάζουν την αποφοίτησή τους. Αν και το πανεπιστήμιο φτάνει πια στο τέλος του, οι δύο φοιτητές μιλούν για πρώτη φορά εκείνη την ημέρα και το επόμενο πρωί παίρνουν χωριστούς δρόμους. Πού θα βρίσκονται αυτή τη συνηθισμένη μέρα την επόμενη χρονιά, και τη μεθεπόμενη, και κάθε επόμενη; Κάθε επεισόδιο βρίσκει τον Dex και την Em ένα χρόνο μεγαλύτερους σε αυτή τη συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς μεγαλώνουν και αλλάζουν, κινούνται μαζί και απομακρύνονται, βιώνουν τη χαρά και τη στενοχώρια.

Το υπόλοιπο Top 10 σειρών στο Netflix: #10 Yellowstone, #9 Captivating the King, #8 Baby Bandito, #7 Fool Me Once, #6 Σώσε Με