Lilja Jonsdottir
NETFLIX

Από Witcher μέχρι Maestro: 5 σειρές που θα δούμε στο Netflix τον Δεκέμβριο

Witcher με Michelle Yeoh, η επιστροφή μίας εκ των καλύτερων σειρών του ‘21, και Παπακαλιάτης μεταξύ άλλων στο Netflix.

Ας το πούμε δυνατά. Έχει γίνει πολύ δύσκολη η πλοήγηση στο Netflix. Το περιεχόμενο είναι τόσο καταιγιστικό που μοιάζει άκαμπτο, και η πλειοψηφία των παραγωγών υπερτονίζουν την τάση της πλατφόρμας να επιλέγει πλέον την ποσότητα αντί για την ποιότητα. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ όμως.

Αυτές είναι οι πέντε σειρές που επιλέξαμε από τον κατάλογο του Netflix για τον μήνα Δεκέμβριο. Με Παπακαλιάτη μέσα!

Last Chance U: Basketball: Season 2

Το Last Chance U του Greg Whiteley υπήρξε μία από τις πιο επιτυχημένες και αξιόπιστες αθλητικές σειρές του Netflix. Ήταν μία σκληρή ματιά στον κόσμο του κολεγιακού αμερικανικού ποδοσφαίρου που κατέγραφε τις ζωές ελίτ αθλητών εντός και εκτός του γηπέδου, επικεντρωμένο σε αθλητές δημόσιων σχολών που οι υπόλοιποι σχολές δεν αποδέχτηκαν λόγω του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Το Last Chance U: Basketball αφήνει τα γήπεδα του αμερικανικού ποδοσφαίρου και κατεβαίνει στα παρκέ του Ανατολικού Λος Άντζελες, όπου ο σκληρός αλλά αφοσιωμένος προπονητής John Mosley καθοδηγεί νεαρούς αθλητές που έχασαν την ευκαιρία τους να μπουν στο πολυπόθητο Division I. Οι σπουδαστές προσπαθούν να δείξουν τι αξίζουν και να αντιμετωπίσουν πολλαπλές προκλήσεις – από το πένθος μιας απώλειας μέχρι τη διαχείριση του θυμού τους – με την ελπίδα να κερδίσουν κάποιο πρωτάθλημα και να ανακάμψουν κερδίζοντας μία θέση σε ένα μεγαλύτερο κολέγιο.

Μία από τις αγαπημένες μας σειρές του 2021.

Πρεμιέρα: 13/12

The Recruit

Το The Recruit ακολουθεί έναν πράκτορα της CIA που βρίσκεται μπλεγμένος μεταξύ επικίνδυνων διεθνών πολιτικών δυνάμεων όταν μία πρώην συνεργάτιδα του οργανισμού απειλεί να αποκαλύψει τη φύση της μακροχρόνιας σχέσης της με την υπηρεσία.

Από μόνος του ο Noah Centineo δεν εγγυάται τίποτα, αλλά πίσω από τις κάμερες βρίσκουμε την Alexi Hawley των Rookie, The Following και Castle, και στη σκηνοθεσία τον Doug Liman των Edge of Tomorrow και The Bourne Identity.

Πρεμιέρα: 16/12

Maestro

Προφανώς και θα συμπεριλαμβάναμε το Maestro. Η πρώτη ελληνική σειρά μυθοπλασίας που ανεβαίνει στο Netflix και δεν θα την αφήναμε απ’ έξω;

Ανεβαίνει: 19/12

Alice in Borderland: Season 2

Βασισμένη στο ομώνυμο manga, η σειρά του Netflix ακολουθεί τον Ryōhei (Kento Yamazaki), τον Daikichi (Keita Machida) και τον Chōta (Yûki Morinag) που καταλήγουν σε ένα παράλληλο, μετα-αποκαλυπτικό, στερημένου ανθρώπινης ζωής κόσμο μετά από μία μυστηριώδη διακοπή στην τροφοδοσία ενέργειας. Εκεί αναγκάζονται να διαγωνιστούν σε σαδιστικά παιχνίδια επιβίωσης που επιτάσσει ο κυβερνήτης αυτού του θανάσιμου κόσμου – της Borderland.

Εάν είσαι ήδη φαν της 1ης σεζόν, ετοιμάσου για περισσότερα παιχνίδια και δράση. Εάν πάλι δεν γνωρίζεις τη σειρά, καιρός είναι.

Πρεμιέρα: 22/12

The Witcher: Blood Origin

Το Blood Origin του Netflix θα τοποθετηθεί 1.200 χρόνια πριν από τη χρονική περίοδο του Witcher, όταν έγινε το Conjunction of the Spheres, το κατακλυσμικό δηλαδή γεγονός που οδήγησε τα τέρατα και τη μαγεία στη διάσταση του Geralt. Η ιστορία θα έχει κυρίως να κάνει με τον κόσμο των ξωτικών όπως υπήρχε πριν καταφθάσουν οι άνθρωποι και αρχίσουν σιγά-σιγά να τον καταστρέφουν. Μέσα σε όλα αυτά θα δούμε και τη δημιουργία του πρώτου Witcher.

Δεν με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο franchise, με ενδιαφέρει όμως η Michelle Yeoh απ’ όπου κι αν προέρχεται κάθε φορά.

Πρεμιέρα: 25/12