ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΠ

Ο Anser βάζει φωτιά στα ηχεία με το βίντεο κλιπ της «Λυπητερής»

Έσκασε η Λυπητερή για όσους νόμιζαν ότι ο Λακεδαίμωνας θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Έχει δέκα πνευμόνια και γλώσσα kung-fu, οπότε μπορείτε να το εκλάβετε αυτό σαν ζέσταμα για τη συναυλία στην Τεχνόπολη και τον νέο του δίσκο.

Με κομμένη ανάσα περιμένει όλη η Αθήνα τα πρώτα κανονικά live της ραπ μουσικής, με όρθιους και καπνογόνα. «Με κομμένες ανάσες και δέκα πνευμόνια» πατάει εκείνος επάνω στη μουσική, για μια δεκαπενταετία τώρα, αποτελώντας για πολλούς το καλύτερο flow που έχει βγάλει ποτέ ο ελληνικός ήχος. Δεν είναι απλά θέμα ταχύτητας: ο Anser έχει το μοναδικό εκείνο ταλέντο να καλπάζει πάνω στο beat με χάρη, από εποχές Flowjob ακόμη – καθόλου τυχαίο το όνομα, εξάλλου.

Αλλά το σφυροκόπημα στον στίχο του δεν ήταν ποτέ μόνο λεκτικό sprint. Τα «δέκα πνευμόνια» πάνε πακέτο με ένα τετραπέρατο μυαλό και μια μεγάλη καρδιά, γι’ αυτό και στις συναυλίες του θα δεις άτομα από διαφορετικές εποχές και φεγγάρια – από εποχές Ιθύνων Νους πριν το 2010, είτε από το 1% που είχε κυκλοφορήσει αργότερα με τον παραγωγό Everson και το τρομερό Flowroyal που είχαν βγάλει επίσης μαζί, ή πολύ μικρότερους σε ηλικία ακροατές, οι οποίοι ξεδιάλεξαν το βάθος του Anser μέσα στην απέραντη επιφάνεια της trap επιδειξιομανίας.

Η «γλώσσα που ξέρει kung-fu» έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: λίγο πάνω από δυόμιση λεπτά κρατάει το νέο κομμάτι Λυπητερή, αλλά με τους στίχους θα χάσεις το μέτρημα – η κυκλοφορία του νέου video clip ήρθε ένα μήνα πριν το επετειακό live που ετοιμάζει στην ανοιχτή σκηνή της Τεχνόπολης για τα 15 χρόνια και ήδη τα εισιτήρια έχουν αρχίσει να στερεύουν. Παλιά καλή αίσθηση από Παρανάλωμα ήρθε στα ηχεία, ανοίγοντας την όρεξη για όσα θα συμβούν το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουνίου.

«Ό,τι γράψω ξημέρωμα Σπάρτη, θα φέρω για να καεί όλη η Αθήνα», λέει σε ένα σημείο το νέο κομμάτι και εύκολα μπορούμε να κάνουμε εικόνα τη θάλασσα κόσμου να χοροπηδάει, υψώνοντας τα χέρια σε κάθε γραμμή. Τα γυρίσματα έγιναν στο Μπάγκειον, στην Ομόνοια, με τον έμπειρο ράπερ να βρίσκεται ανάμεσα σε χορευτές και δεκάδες ακροατές του. Η παραγωγή είναι του Briansway και η ουσία του φλεγόμενου κομματιού είναι μια ξεκάθαρη υπόσχεση για τον επερχόμενο δίσκο: Όταν θα βγει το lp, ο Λακεδαίμωνας θα τους δικάσει.

Δείτε το νέο βίντεο κλιπ του Anser