ΣΙΝΕΜΑ

Ο Δημιουργός: Πώς γυρίστηκε μια ταινία για το Βιετνάμ αλλά με επιστημονική φαντασία

Ένα featurette μας πάει στα παρασκήνια των γυρισμάτων της sci-fi ταινίας του φθινοπώρου.

Μετά τις προσπάθειες του Tom Cruise αυτό το καλοκαίρι στο φετινό Mission: Impossible, το κυνηγητό των μοχθηρών ΑΙ που απειλούν την ανθρωπότητα συνεχίζεται και στο βαθύ μέλλον.

Στον Δημιουργό (Creator), του σκηνοθέτη Gareth Edwards, ένας σκληραγωγημένος πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων θρηνεί την εξαφάνιση της γυναίκας του και αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή: να βρει και να εκτελέσει τον Δημιουργό του τίτλου, τον καλά εξαφανισμένο αρχιτέκτονα μιας προηγμένης ΑΙ που έχει αναπτύξει ένα μυστηριώδες όπλο ικανό να αποτελειώσει τον κόσμο και την ανθρωπότητα.

Ο Δημιουργός (Creator) κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 28 Σεπτεμβρίου από την Feelgood.

Βάσει της περιγραφής και των πρώτων εικόνων που έχουμε από τα γυρίσματα, το Creator μοιάζει με ένα συνδυασμό αντιπολεμικού δράματος και φιλοσοφικού sci-fi που ασχολείται με τα μεγάλα ερωτήματα γύρω από την ύπαρξη, τη μνήμη, και το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Κι αν κρίνουμε από τις εκστατικές πρώτες αντιδράσεις (καθώς η ταινία μόλις προβλήθηκε για τους δημοσιογράφους στην Αμερική) τότε μπορεί να έχουμε στα χέρια μας ένα sci-fi classic.

© 2023 20th Century Studios. All Rights Reserved.
© 2023 20th Century Studios. All Rights Reserved.

Στο Creator πρωταγωνιστεί ο φίλος του σάιτ John David Washington και η Gemma Chan, μαζί με τον Ken Watanabe και τη βραβευμένη με Όσκαρ Allison Janney. Σκηνοθέτης είναι ο Βρετανός Gareth Edwards που πριν χρόνια είχε κερδίσει την προσοχή του κινηματογραφικού κόσμου με το καλτ, ποιητικό Monsters κι έπειτα μετακόμισε στο Χόλιγουντ γυρίζοντας το αγαπητό από την κριτική Godzilla του ‘14 και φυσικά έπειτα το Rogue One.

To Creator έρχεται σύντομα στις αίθουσες, αλλά ως τότε μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από τα γυρίσματα, το πώς δημιουργήθηκε ένας τόσο διαφορετικός sci-fi κόσμος από όσους έχουμε συνηθίσει, μέσα από αυτό το featurette:

 

Ο Δημιουργός (Creator) κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 28 Σεπτεμβρίου από την Feelgood.