ΣΙΝΕΜΑ

Ο Jeff Bridges παλεύει με τον καρκίνο σαν πραγματικός Dude

Ο Jeff Bridges δεν φοβάται το σκοτάδι του θανάτου. Το κερδίζει καθημερινά και συνεχίζει να παλεύει χαμογελώντας, σαν πραγματικός μάγκας.

Μετά την ανακοίνωση (από τον ίδιο τον Jeff Bridges) πως πάσχει από λέμφωμα, ένα από τα πρώτα post της ‘ενημέρωσης’ που μας είχε υποσχεθεί για την θεραπεία του, μας θύμισε γιατί όχι μόνο στο σινεμά, αλλά και στην πραγματική ζωή, είναι ένας πραγματικός Dude.

Όλα ξεκίνησαν με αυτό το μήνυμα, από τον ίδιο τον Jeff Bridges. Διάβασαμε κάθε λέξη και βεβαιωθήκαμε πως ήταν τα δικά του λόγια, όχι κάποιο δελτίο Τύπου, όχι (δυστυχώς) κάποια φάρσα.

O Jeff Bridges στα 71 του, ύστερα από σχεδόν 50 χρόνια στο αμερικάνικο σινεμά, στην τηλεόραση, στην μουσική, στο θέατρο, ύστερα από μια ολόκληρη ζωή δοκιμασιών μπροστά από κάμερες και φώτα, καλείται πλέον να ενσαρκώσει τον πιο δύσκολο ‘ρόλο’, του ανθρώπου που θέλει να ζήσει κόντρα στην φθορά του θανάτου. Ο Jeff Bridges καλείται να νικήσει το λέμφωμα με χαμόγελο και αξιοπρέπεια. Ίσως το λέμφωμα δεν λογαριάζει πώς έχει να κάνει με έναν γνήσιο Dude. Τον υποτιμάει.

To είπε και το έκανε

Στο προηγούμενο post μας είχε υποσχεθεί πως θα μας κρατάει ενήμερους για την θεραπεία και την αποκατάστασή του. Οι ενημερώσεις ξεκίνησαν ήδη από χθες. Φόρεσε την αγαπημένη του ψυχεδελική ρόμπα, μας έδειξε το νέο gadget ενδοφλέβιας θεραπείας που θα του κάνει ‘παρέα’ για αρκετό καιρό και πόζαρε στην κάμερα περήφανα, όπως όταν ο Dude κατάφερε να βγει ζωντανός από την τρελή περιπέτεια με το ‘μαγαρισμένο’ χαλί του, στην ταινία ‘Big Lebowski’.

Στο χειρόγραφο μήνυμα που έχει ανεβάσει στο προσωπικό του site, o Jeff Bridges αναφέρει μεταξύ άλλων πως “όλη αυτή η όμορφη, παλαιομοδίτικη αγάπη που μου δίνετε, είναι μεταδοτική, σαν ένας θετικός ιός, που τα κάνει όλα καλύτερα“, υπογραμμίζει πως οι πρώτες ιατρικές διαγνώσεις για την υγεία του είναι ενθαρρυντικές, μας προτρέπει να αγαπάμε περισσότερο το περιβάλλον και ειδικότερα προς τους αμερικάνους fans του, ζητάει με κάθε τρόπο να ψηφίσουν, ώστε να υπάρχει μια ομαλή διάδοχη κατάσταση της προεδρίας του Donald Trump. Στο σκοτάδι της συνομωσιολογίας και των celebrities που τρέφονται από τον φόβο και την ημιμάθεια του περίγυρού τους, ο Jeff Bridges αντιμετωπίζει αυτή την περιπέτεια της ζωής του στωικά, με χαμόγελο και ζητώντας από τους fans του να πάρουν μια απλή πρωτοβουλία για να βελτιώσουν τις ζωές τους. Ήταν και παραμένει ένας πραγματικός Dude.

Ποια είναι εκείνα τα αγωνιώδη επεισόδια που δεν άλλαξαν απλά τις σειρές τους, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και την ίδια την τηλεόραση; Από τις ανατροπές του ‘Lost’ και το μεγαλύτερο σοκ της ‘Εντατικής’, μέχρι τις απότομες στροφές του ‘Breaking Bad’ και του ‘Game of Thrones’, θυμόμαστε τα επεισόδια που συγκλόνισαν τον πλανήτη.