ΣΙΝΕΜΑ

Ο Joaquin Phoenix εισβάλλει στη Ρωσία ως Ναπολέων

Ο Joaquin Phoenix αντιμετωπίζει μία έρημη Μόσχα, πριν τη δει να καίγεται ως Ναπολέων.

Η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη μιλιταριστικές κατακτήσεις και επεκτάσεις αυτοκρατοριών. To Napoleon, ένα από τα πολυαναμενόμενα έργα της χρονιάς και το τελευταίο έπος του Ridley Scott, αφηγείται την ιστορία του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Στον ρόλο του στρατιωτικού διοικητή και ηγέτη της Γαλλίας είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ, Joaquin Phoenix.

Τώρα, λίγο πριν κυκλοφορήσει το Napoleon στις αίθουσες, το EW μοιράστηκε μια νέα σειρά φωτογραφιών από την ταινία που απαθανατίζουν τη στρατιωτική εκστρατεία του στρατηγού στη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια μιας μόνο δεκαετίας, ο διοικητής οδήγησε έναν επαναστατικό γαλλικό στρατό εναντίον των άλλων μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης, και τα κατάφερε σε αυτό επί χρόνια. Παρόλα αυτά υπολόγισε πολύ λάθος την εισβολή του στη Ρωσία. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δεις τον Joaquin Phoenix να φτάνει σε μία έρημη Μόσχα ως Ναπολέων. Σε λίγο η πόλη θα καιγόταν.

Μπορείς να δεις τις φωτογραφίες εδώ.

«Δεν νομίζω ότι ήταν, σε καμία περίπτωση, αφελής», δήλωσε ο Scott στο EW. «Ήξερε πολύ καλά τι σημαίνει ένας ρωσικός χειμώνας και όμως καθυστέρησε να πάει και έμεινε παραπάνω απ’ ότι έπρεπε. Και ενώ βρισκόταν στη Μόσχα, βρήκε ότι η πόλη ήταν έρημη.

Ήθελε να γίνει αντιπαράθεση για να δει ποιος θα μπορούσε κάνει τι και σε ποιον, όμως δεν ήταν αυτό που περίμενε. Δεν υπήρχαν πολλές συγκρούσεις στο πεδίο της μάχης όπως στο Βατερλώ. Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν μια πολύ αποτελεσματική ομάδα, τους Κοζάκους που έκαναν απανωτά χτυπήματα ».

«Αυτό που συνέβη με την πυρκαγιά της Μόσχας», συνέχισε, «ήταν ότι εντυπωσιάστηκε ακόμα περισσότερο από το τι θα έκαναν οι Ρώσοι για να αποφύγουν μία τέτοια απώλεια. Κατά κάποιο τρόπο, εξουδετέρωσαν τη νίκη του».

Το Napoleon θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από τη Feelgood.