GAME OF THRONES

Ο Night King μαρτύρησε πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη μάχη της τηλεόρασης

To 'Game of Thrones' δεν έχει πραγματικά πια χρόνο για χάσιμο.

Η 8η και τελευταία σεζόν του ‘Game of Thrones’ θα εκτοξεύσει το show στη θέση της Νο.1 ακριβότερης σειράς που έχει γυριστεί ποτέ στην ιστορία του μέσου.

Οι δράκοι σε #TeamDaenerys και #TeamNightKing θα έχουν το μέγεθος που τους αξίζει, οι ανταρόλυκοι θα μπουν ξανά στο παιχνίδι και κάθε επεισόδιο θα είναι φτιαγμένο με κινηματογραφικά στάνταρντ.

Μία είναι η εξέλιξη μας που μας αφορά εδώ όμως και κράτησε 55 ημέρες. Αν δεν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη μάχη που θα γονατίσει το Westeros, ώρα να αποχωρήσεις.

Ακολουθούν spoilers.

Σου έχουμε γράψει στο παρελθόν για τη μάχη που θα κάνει τη Battle of the Bastards να μοιάζει με οικογενειακό καβγαδάκι. Για την ακρίβεια, σου γράφαμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τις διάφορες φαινομενικά μάχες που στήνονταν στα σετ, μέχρι να συνειδητοποιήσουμε αργότερα ότι πρόκειται για την ίδια μάχη που απλά πήρε 55 μέρες να ολοκληρωθεί. Καμμένο Winterfell, γκρεμισμένο King’s Landing και ζόμπι-Dothraki – ο κόσμος όπως τον ξέρουν οι Westerosi σύντομα θα τελειώσει. Αν είναι τυχεροί θα φτιαχτεί φρέσκος από τις στάχτες του, αλλά για τέτοιες προβλέψεις θα πρέπει να περιμένουμε την έναρξη του κύκλου. Η αναφορά του George R.R. Martin στο γλυκόπικρο τέλος του ‘Lord of the Rings’ ως πηγή έμπνευσης, πάντως, παραπέμπει σε ένα τραυματισμένο Westeros που θα μάθει να ζει με τις πληγές του.

Προς το παρόν μάθαμε από τον Vladimír Furdík, τον άνθρωπο που τρομοκρατεί τα πλήθη ως Night King, ότι η μάχη των 55 ημερών δεν θα έρθει στο προτελευταίο επεισόδιο ως συνήθως.

«Στο 3ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν, υπάρχει μια μάχη που σκοπεύουν οι δημιουργοί να είναι μια ιστορική στιγμή στην τηλεόραση», μοιράστηκε ο Σλοβάκος ηθοποιός σε πρόσφατο fan convention της Ουγγαρίας. «Σχεδόν ολόκληρο το επεισόδιο θα είναι η μάχη, θα διαρκέσει περίπου μια ώρα».

– ο Furdík άσπιλος κι αμόλυντος –

Μια τόσο μεγάλη μάχη μπορεί να ακούγεται δελεαστική, κινδυνεύει όμως να γίνει απίστευτα βαρετή. Όπως συμβαίνει με τα disaster movies, ένα υποτιμημένο είδος που έχει ειδικές δυσκολίες, η μεγάλη διάρκεια σημαίνει πως πρέπει να βρεις τρόπους να κρατήσεις το ενδιαφέρον του θεατή και μάλιστα σε αρκετά περιορισμένο εύρος. Πρέπει να εκμεταλλευτείς κατάλληλα τις δυνατότητες της τοποθεσίας σου και να έχεις έναν σαφή αφηγηματικό στόχο σε όποιες σύντομες διακοπές κάνεις. Αλλιώς καταλήγεις πανεύκολα σε ατέλειωτο σφυροκόπημα και αποσυγκεντρωμένους θεατές.

Ο Miguel Sapochnik, ο σκηνοθέτης που έφερε σε πέρας τη μάχη για το Winterfell, έχει ήδη δοκιμαστεί στα δύσκολα και είναι αυτός που ανέλαβε το πολυαναμενόμενο επεισόδιο

«Μέρος της πρόκλησής μας», έκλεισε ο Furdik, «και μέρος της πρόκλησης που έχει ο Miguel βασικά, είναι να το κρατήσει ζωντανό. Γιατί προς αυτό κινούμασταν εξαρχής στη σειρά».

Πηγές: Metro/Mashable

ΚΙ ΑΛΛΟ GAME OF THRONES:

Μια αλλαγή στο σετ μπορεί να μαρτυρά ποιος παίρνει τον Θρόνο
Ξέρουμε πού διαδραματίζεται η 1η σκηνή της πρεμιέρας (και εγκρίνουμε)
Έρχεται ο τελευταίος χαρακτήρας από τα βιβλία (για να καταστρέψει μια θεωρία)