Outnow / Ascot Elite
CELEBRITIES

Ο πίνακας που έσωσε τον Bill Murray από την αυτοκτονία

Η ιστορία του ηθοποιού όταν όλα στη ζωή του έδειχναν να έχουν πάρει την κάτω βόλτα.

Η αρχή των ’70s δεν ήταν και η καλύτερη περίοδος για τον Bill Murray. Ο ηθοποιός είχε συλληφθεί αφού μετέφερε 4,5 κιλά κάνναβης σε αεροπλάνο, λέγοντας μάλιστα ως αστείο στον επιβάτη που καθόταν δίπλα του ότι υπήρχε βόμβα στην τσάντα του. Εκτός από αυτό το δυσάρεστο συμβάν, έβλεπε τις μετοχές του στην υποκριτική να πέφτουν κατακόρυφα.

Η επιτυχία δεν ήταν πάντα δεδομένη για τον Bill Murray και μάλιστα όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος σε μία συνέντευξη Τύπου για το The Monuments Men, είχε περάσει από το μυαλό του ακόμα και να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Όταν ξεκίνησα να παίζω στο Σικάγο, δεν ήμουν πολύ καλός και θυμάμαι την πρώτη μου εμπειρία στη σκηνή. Τα είχα πάει τόσο άσχημα που βγήκα στο δρόμο και άρχισα να περπατάω. Συνέχισα για μερικές ώρες και συνειδητοποίησα ότι είχα περπατήσει στη λάθος κατεύθυνση – όχι μόνο στη λάθος κατεύθυνση ως προς το πού έμενα, αλλά στη λάθος κατεύθυνση του να επιθυμώ να μείνω ζωντανός».

«Σκέφτηκα, λοιπόν: “αν πρόκειται να πεθάνω εκεί που είμαι, τότε θα περπατήσω προς τη λίμνη και ίσως να επιπλεύσω για λίγο ενώ θα είμαι νεκρός'”. Έτσι, καθώς προχώρησα προς τη λίμνη και συνειδητοποίησα ότι είχα φτάσει στο Μίσιγκαν και σκέφτηκα, “καλά, η λεωφόρος του Μίσιγκαν πάει και βόρεια”, και έτσι άρχισα να περπατάω βόρεια και κατέληξα μπροστά από το Ινστιτούτο Τέχνης στο Σικάγο» .

Εκεί, ο Murray φαίνεται να είχε κάποιου είδους επιφοίτηση. «Υπάρχει ένας πίνακας εκεί που ονομάζεται The Song of the Lark, ο οποίος απεικονίζει μια γυναίκα που εργάζεται σε ένα χωράφι, με τον ήλιο να ανατέλλει πίσω, και πάντα μου άρεσε αυτός ο πίνακας. Τον είδα εκείνη τη μέρα και σκέφτηκα “κοίτα να δεις, υπάρχει ένα κορίτσι που δεν έχει πολλές προοπτικές, αλλά ο ήλιος ανατέλλει ούτως ή άλλως, πάντα αυτό κάνει”. Και νομίζω ότι αυτό με έκανε να σκεφτώ “κι εγώ άνθρωπος είμαι και κάθε μέρα που ανατέλλει ο ήλιος έχω άλλη μία ευκαιρία”».

Ο εν λόγω πίνακας δημιουργήθηκε από τον Jules Adolphe Breton το 1884. Όπως σωστά θυμάται ο Murray, δείχνει μια αγρότισσα στα χωράφια της Νορμανδίας με ένα δρεπάνι στο χέρι και τον καυτό πορτοκαλί ήλιο πίσω της. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο πίνακας του Γάλλου καλλιτέχνη ψηφίστηκε ως ο αγαπημένος της Αμερικής το 1934 κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, δίνοντας μάλλον στον απελπισμένο κόσμο την ίδια ελπίδα που έδωσε στον Murray.