ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Όταν μπλέκεις με τη γυναίκα Michonne

Δεν είναι εύκολο να έχεις ένα  τέτοιο θηλυκό στη ζωή σου. Αλλά στο  τέλος μόνο κερδισμένος (αν και λίγο ευνουχισμένος) μπορείς να βγεις.

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκε στο The Walking Dead, οπλισμένη με την κοφτερή κατάνα της και τα δυο αλυσοδεμένα ζόμπι-αχθοφόρους με τα κομμένα χέρια και σαγόνια (ο σύντροφος της και ο καλύτερός του φίλος), κέρδισε αμέσως την εκτίμηση του αντρικού κοινού που πολύ θα ήθελε να δει τις γυναίκες της ζωής του να διαθέτουν κάποια από τα χαρακτηριστικά της. Αυτά που ανιχνεύουμε κάθε Δευτέρα βράδυ στις 22:30 στο FOX.

Το αλάνθαστο ένστικτο της

Δεν χρειάζεται να έρθει και να σου  πέσει η ζομπο-αποκάλυψη στο κεφάλι για να συνειδητοποιήσεις ότι το χαριτωμένο μη μου άπτου κοριτσάκι που επέλεξες να έχεις στο πλευρό σου, αυτό με τις μπούκλες, τα νάζια και την έφεση στις ζουζουνιές, δεν είναι ακριβώς κάτι για το οποίο δικαιούσαι να περηφανεύεσαι.

Αντιθέτως οφείλεις να αισθάνεσαι τιμή όταν μια  γυναίκα Michonne σε διαλέξει για ταίρι της. Γιατί αυτή είναι η διαφορά. Ότι δηλαδή εκείνη σε επιλέγει. Όχι απαραίτητα για αυτό (το ενδεχομένως χαβαλεδιάρικο, ανέμελο, ανεύθυνο ‘ρεμάλι’) που είσαι σήμερα, αλλά για αυτό που μπορείς να γίνεις όταν αποφασίσεις να σταματήσεις να παλιμπαιδίζεις και να αρχίσεις να φέρεσαι ως αρσενικό.

 

Τότε  που θα θέλεις κάποια στο πλευρό σου που να την αισθάνεσαι ισότιμη (για να μην σου πω καλύτερη). Μια  γυναίκα για την οποία μπορείς  να αισθάνεσαι περήφανος. Κάποια που  εμπιστεύεσαι με τη ζωή σου γιατί  ξέρεις ότι η παρουσία της σε αυτή μόνο καλύτερη και ουσιαστικότερη μπορεί να την κάνει.

Την αποφασιστικότητά της

Η γυναίκα  Michonne δεν χαραμίζει χρόνο σε λόγια. Προτιμά τις πράξεις. Είτε πρόκειται για μια κοφτή κίνηση της κατάνα που θα κόψει ένα ζόμπι στη μέση ή κάτι τόσο χρήσιμο ώστε να γυρίσει να σου πει στη μούρη σου όποτε φέρεσαι σαν κακομαθημένο παιδί της μαμάς και ότι καιρός είναι να το κόψεις αν θέλεις να συνεχίσεις να είσαι μαζί της.

Εννοείται ότι στην αρχή θα σου κακοφανεί  να είσαι με κάποια που όταν π.χ. την ρωτάς που θέλει να πάει, ξέρει πάντα και ακριβώς. Γιατί, κακά τα ψέματα, εμείς οι Έλληνες άντρες δεν έχουμε συνηθίσει απαραίτητα να είμαστε με αυτόφωτες δυναμικές γυναίκες που δεν μασάνε τα λόγια τους.

Όμως, όπως θα διαπιστώσεις στην πορεία και με την πάροδο των χρόνων, είναι πολύ αγχολυτικό το να μπορείς να δίνεις τα ηνία σε ορισμένους τομείς σε κάποιον άλλο που εμπιστεύεσαι (και ο οποίος έχει ταλέντο σε αυτό) και εσύ απλά να ακολουθείς.

Αν  και όχι απαραίτητα σαν ευνουχισμένο ζόμπι. Ή τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να βγάζει μάτι κάθε φορά που κυκλοφορείτε μαζί έξω.

Το ότι δεν μιλάει πολύ

Δεν είναι κάτι που μπορείς να παραδεχτείς  δημόσια χωρίς να σε μπραντάρουν ως σεξιστή, όμως η αλήθεια είναι ότι κάθε άντρας θα προτιμούσε η γυναίκα με την οποία μοιράζεται τη ζωή και το κρεβάτι του να μιλούσε από λίγο ως αρκετά λιγότερο.

Ειδικά  όταν το θέμα είναι τα συναισθήματα και το πώς και που πηγαίνει αυτή η σχέση.

Η γυναίκα  Michonne όχι μόνο καλύπτει αυτή την προϋπόθεση, αλλά πηγαίνει και τόσο στο εντελώς αντίθετο άκρο που σε αναγκάζει να είσαι εσύ αυτός που την παρακαλάς για να μιλήσετε για εσάς.  Κάτι που και ακούγεται και είναι σαν πλήρη αντιστροφή των παραδοσιακών ρόλων.

Την οξυδέρκειά της

Την ίδια ώρα που ο Rick έχανε κόσμο δεξιά και αριστερά και πυροβολούσε άσκοπα όποιον νεκροζώντανο έβρισκε μπροστά του, η Michonne παρατήρησε ότι δεν τρώγονται μεταξύ τους, μετάτρεψε δυο ζόμπι σε σκλάβους και τους χρησιμοποίησε για να κυκλοφορεί ελεύθερα σε λόγκους και λαγκάδια.

Ένα μικρό δείγμα του πως η γυναικεία  οξυδέρκεια μπορεί να σε γλιτώσει από  πολλές κακοτοπιές. Ένα ακόμη πλεονέκτημα  του να έχεις κοντά σου μια  γυναίκα Michonne που θα σε βοηθήσει να δεις μια κατάσταση από μια εντελώς διαφορετική -ενδεχομένως πιο πονηρεμένη, αναπάντεχη και καχύποπτη- σκοπιά.

Άσε που η παρουσία μια έξυπνης  γυναίκας λειτουργεί και ως μόνιμο διεγερτικό για τις αισθήσεις  σου. Από την άποψη ότι ξέρεις ότι δεν μπορείς να την κοροϊδέψεις  ή να της πουλήσεις αέρα, οπότε  αναγκάζεσαι να είσαι μονίμως  η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου  που μπορείς.

Το ότι είναι πιστή μέχρι  αμαρτίας

Τίποτα  από τα παραπάνω δεν θα είχαν σημασία  χωρίς αυτό. Γιατί αν κάτι χαρακτηρίζει τη γυναίκα Michonne είναι ότι δεν προδίδει ποτέ τους φίλους ή τους εραστές της και ότι κάνει τα πάντα για να τους βοηθήσει. Σκέψου ότι ακόμη και τον πρώην σύντροφο της, όταν έγινε ζόμπι, βρήκε τρόπο να τον κρατήσει κοντά. Έστω και αλυσοδεμένο.

Και δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό για ένα άντρα από μια δυνατή γυναίκα που δεν φοβάται να δοθεί ολοκληρωτικά. Μια μοντέρνα Αμαζόνα που μπορεί κάλλιστα να τα καταφέρει μόνη της, αλλά επιλέγει συνειδητά να γίνει μέρος της δική σου διμελούς συμμορίας.

* Το Walking Dead προβάλλεται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 22:30 αποκλειστικά από το FOX, λίγες ώρες αφού παιχτεί το επεισόδιο στην Αμερική.