MARVEL

Ποιοι θα είναι οι νέοι Guardians of the Galaxy

Πριν αφήσει τους Guardians of the Galaxy για να μεταμορφώσει το σύμπαν της DC, ο James Gunn έφτιαξε τη νέα μας ομάδα.

«Κάποιοι από τους χαρακτήρες δεν θα επιστρέψουν για διάφορους λόγους. Δεν θα υπάρξει δηλαδή αυτή η συγκεκριμένη σύνθεση των Guardians of the Galaxy ξανά, εκτός αν αλλάξει κάτι πολύ δραματικά. Για κάποιους άλλους ωστόσο, θα υπάρξει μέλλον».

Τάδε έφη ο James Gunn σε αποκλειστική συνέντευξή μας μαζί του στο Παρίσι, λίγο πριν εγκαταλείψει για πάντα (;) την ιστορία των Guardians of the Galaxy. Πριν αφήσει τους Guardians για να μεταμορφώσει το σύμπαν της DC όμως, ο δημιουργός ένωσε τη νέα ομάδα που θα μας κρατήσει παρέα και θα κοιτάζει να σώζει τον γαλαξία όποτε αυτός το χρειάζεται.

Αυτοί είναι οι νέοι Guardians of the Galaxy:

Rocket Raccoon

Guardians of the Galaxy Vol. 3 Marvel-Disney via AP

Ο Rocket Racoon είναι ο αγαπημένος χαρακτήρας του James Gunn. Όπως μας είπε σε αποκλειστική συνέντευξη μαζί του, ο Rocket ήταν εξαρχής η καρδιά της ιστορίας των Guardians of the Galaxy:

«Ένιωθα ότι μπορεί να μοιάσει χαζή, σα να πάμε να κάνουμε τον Bugs Bunny μες στη μέση των Avengers. Μιλάμε για ένα ρακούν που μιλάει. Λατρεύω τα ρακούν αλλά δεν είχα ιδέα πώς θα λειτουργούσε αυτό το πράγμα. Καθώς οδηγούσα όμως προς το σπίτι μετά τη συνάντησή μου με τη Marvel άρχισα να σκέφτομαι, ωραία, αν υπήρχε αυτό το ρακούν, πώς θα είχε δημιουργηθεί;

Άρχισα να σκέφτομαι ότι ήταν ένα μικρό ζώο που μετατράπηκε λόγω πειραμάτων σε κάτι που δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνει, γιατί τώρα είναι τελείως μόνος του, δεν υπάρχει κανένας άλλος σαν κι εκείνον στον πλανήτη. Ήταν το πιο θλιμμένο μικρό πλασματάκι στον κόσμο. Αυτός ήταν ο σπόρος της ιδέας για το Guardians of the Galaxy και, όταν τη συνέλαβα, όλα τα υπόλοιπα έδεσαν μαζί. Πάντα ήξερα ότι θα έλεγα αυτήν εδώ την ιστορία. Ήξερα ότι ο Rocket ήταν ο κρυφός πρωταγωνιστής της τριλογίας».

Ο Rocket απογοητεύεται όταν ακούει στο Vol.3 τους φίλους του να σκοπεύουν να προχωρήσουν, όμως όλοι τους τον εμπιστεύονται ως νέο ηγέτη των Guardians of the Galaxy.

Groot

Ακόμη και ως αρχηγός των Guardians πλέον, ο Rocket δεν θα πήγαινε πουθενά χωρίς τον Chewbacca στον Han Solo του, τον Groot.

Cosmo the Space Dog

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Πολλές υπερηρωικές ομάδες έχουν λαμπρούς psychics, αλλά καμία από αυτές δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτοί οι psychics είναι αξιολάτρευτα ζώα που ταξιδεύουν στο διάστημα. Οι νέοι Guardians of the Galaxy μπορούν να κάνουν αυτόν τον ισχυρισμό, καθώς η Cosmo the Space Dog (Maria Bakalova) είναι πλέον κανονικό μέλος τους.

Κάποιοι μπορεί να μην θυμούνται ότι η Cosmo είχε κάνει το ντεμπούτο της στο MCU από την πρώτη ταινία Guardians of the Galaxy, όπου ήταν μία από τις πολλές αιχμάλωτες του κλεπτομανούς Συλλέκτη (Benicio Del Toro). Παρά το γεγονός ότι η συλλογή του Συλλέκτη καταστράφηκε από το Power Stone, είχαμε δει ότι η Cosmo ήταν μια χαρά, και πατηγορούσε μάλιστα τον απαγωγέα της στα end credits της πρώτης ταινίας. Το τι έκανε τα τελευταία δέκα χρόνια στο MCU δεν είναι γνωστό, όμως είδαμε στο Guardians of the Galaxy Holiday Special πως παρέμεινε στο Knowhere και βοηθάει πλέον τους Guardians με τη νέα τους βάση.

Kraglin

Ενώ ο Kraglin (Sean Gunn) είναι μία κάπως πρόσφατη προσθήκη στην ομάδα των Guardians of the Galaxy, έχει υπάρξει στο franchise από την πρώτη στιγμή.

Ο Kraglin ήταν κάποτε ο δεύτερος του Yondu, τον μέντορά του στους Ravagers. Η πίστη του στον Captain Yondu είχε δοκιμαστεί προσωρινά όταν οι άλλοι Ravagers επαναστατούν, όμως είχε τελικά έρθει για να τον βοηθήσει. Όταν πέθανε ο Yondu, ο Kraglin κληρονόμησε το ισχυρό του βέλος χωρίς να ξέρει ακριβώς πώς να το ελέγξει. Ευτυχώς, όταν ο High Evolutionary εισέβαλε στο Knowhere, ο Kraglin έδειξε τελικά ότι είναι άξιος διάδοχος του Yondu χρησιμοποιώντας το βέλος του.

Adam Warlock

Guardians of the Galaxy Vol. 3 Jessica Miglio/Marvel Studios-Disney vía AP

Ο Adam Warlock είναι χαρακτήρας που οι λάτρεις των κόμικ περίμεναν να δουν εδώ και πολύ καιρό στο MCU. H προσθήκη του στην ομάδα δεν είναι ακριβώς έκπληξη, είναι ωραίο όμως να βλέπεις πως κατάφερε να παραιτηθεί από την πλύση εγκεφάλου της Ayesha (Elizabeth Debicki).

Ο Adam δημιουργήθηκε για να είναι η απόλυτη μορφή ζωής, με την κυρίαρχη ηγέτρια Ayesha να ελπίζει πως θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον «γιο» της ώστε να εκδικηθεί τους Φύλακες τους Guardians που την ταπείνωσαν. Τα προβλήματα ωστόσο προκύπτουν γρήγορα, καθώς ο μάστερ της Ayesha, ο High Evolutionary, τη διατάζει να απελευθερώσει νωρίτερα τον Adam από το κουκούλι του. Εξαιτίας αυτού, ο Adam είναι ένα παιδί σε σώμα ενηλίκου. Ο Adam άλλαξε και πήγε επίσημα στην πλευρά του καλού όταν τον έσωσε ο Groot, ανταποδίδοντας την πράξη καλοσύνης σώζοντας με τη σειρά του τον Star-Lord.

Phyla

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Το τελευταίο νέο μέλος της ομάδας είναι επίσης το πιο μυστηριώδες.

Η Phyla (Kai Zen) είναι ένα από τα πολλά “Star Kids” που ήταν μέρος του High Evolutionary’s Batch 91, το οποίο οι Guardians απελεύθερωσαν κατά την κορύφωση του Guardians of the Galaxy Vol.3. Εάν το όνομά της υπονοεί κάτι – και αυτό είναι καθαρά δική μας εικασία, όχι κάποιο σπόιλερ – ο χαρακτήρας μπορεί να είναι η Phyla-Vell, που στα κόμικς είναι απόγονος του αρχικού Captain Marvel, του Mar-Vell. Στις ταινίες είχαμε ήδη μία βερσιόν του χαρακτήρα, τον οποίο υποδύθηκε η Annette Bening.

Είτε πρόκειται για τον ίδιο χαρακτήρας είτε όχι, η Phyla φαίνεται ήδη πως θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τους Rocket, Groot, Kraglin και Adam Warlock, καθώς θα προστατεύουν τον κόσμο ως οι Guardians of the Galaxy.