ΛΙΣΤΕΣ

8 πράγματα που δεν είχες προσέξει μικρός στους Power Rangers

Blast from the past χωρίς δάχτυλα και σκηνές δράσης.

Το ‘Power Rangers’ άνοιξε με το συμπαθέστατο box office των 40 εκατομμυρίων δολαρίων απέναντι στον τιτάνα ‘Beauty and the Beast’, οπότε μπορείς να θεωρήσεις το sequel δεδομένο. Για την ακρίβεια, ίσως μπορείς να θεωρήσεις και τα 5 προγραμματισμένα sequel δεδομένα, αλλά για τα μακροπρόθεσμα πλάνα θα τα πούμε όταν θα έχουμε κάτι πιο στέρεο στα χέρια μας.

Προς το παρόν, εάν χορεύεις σε ρυθμούς “Go Go, Power Rangers!”, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην παρακάτω λίστα με όλα όσα σου ξέφυγαν από την παιδική σειρά της καρδιάς σου.

Ο Μαύρος Ranger δεν έχει μεσαίο δάχτυλο

Το καλημέρα της λίστας ήταν και η έμπνευση για να τη φτιάξουμε. Στην πρεμιέρα της φετινής ταινίας την περασμένη εβδομάδα, οι ορίτζιναλ Rangers βρέθηκαν στο κόκκινο χαλί και έκαναν τα δικά τους. Και εκεί που χαζεύαμε τις φωτογραφίες, προσέξαμε ότι ο Walter Jones που υποδυόταν τον Μαύρο Ranger δεν είχε μεσαίο δάχτυλο.

Γκουγκλάροντας την κατάσταση γιατί υποθέσαμε ότι θα είχε κάποιο ατύχημα ο άνθρωπος στα χρόνια που έχουμε να τον δούμε, διαπιστώσαμε ότι ο Zack δεν είχε δάχτυλο ούτε στη σειρά. Η στολή του ήταν έτσι φτιαγμένη ώστε να καλύπτει το κενό, αλλά στα υπόλοιπα καρέ η έλλειψη είναι εμφανέστατη.

O Zordon έκανε γυρίσματα μόνο 1 φορά

Ο David Fielding που έπαιζε τον Zordon στη σειρά, έκανε γυρίσματα μονάχα 1 φορά για περίπου 2 ώρες και τον υπόλοιπο καιρό ολοκλήρωνε τη δουλειά του πάνω στον χαρακτήρα με voice acting.

Οι σκηνές δράσεις έρχονταν από τη μακρινή Ιαπωνία

H Saban Entertainment, εταιρεία παραγωγής των ‘Power Rangers’, δεν αρκέστηκε μόνο στην έμπνευση από την ιαπωνική tokusatsu σειρά ‘Super Sentai’, αλλά έπαιρνε από αυτήν και το υλικό δράσης. Για την ακρίβεια, οι Αμερικανοί ηθοποιοί γύριζαν μόνο τις σκηνές στις οποίες βάσει σεναρίου δε φορούσαν στολές. Όλες οι υπόλοιπες ήταν από το ‘Super Sentai’.

Και ξαφνικά, ένα παιδάκι

Μαζί με το υλικό για τις σκηνές δράσης, μια φορά ξέμεινε και ένα αγοράκι δίπλα στον Megazord. Φαίνεται να βοηθάει ως μαριονετίστας, αλλά μπορεί απλά να είδε φως και να μπήκε στο σετ. Σεζόν 1η, επεισόδιο 9, ‘For Whom the Bell Trolls’.

Ο Walter White έπαιζε τα τέρατα

Η φετινή ταινία ‘Power Rangers’ δεν είναι η πρώτη γνωριμία του Bryan Cranston (‘Breaking Bad’) με το franchise. Αντίθετα, όχι μόνο είχε δώσει τη φωνή του στους κακούς Snizzard και Twin Man, αλλά ο Μπλε Ranger, Billy Cranston, ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του. Τώρα που παίζει τον Zordon, μπορείς να πεις ότι ο κύκλος ολοκληρώθηκε.

H ΚΙΤΡΙΝΗ RANGER ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η TRINI

 

Στον ορίτζιναλ πιλότο του ‘Power Rangers’, η Κίτρινη Ranger δεν ήταν η Trini, αλλά μία Λατίνα ηθοποιός που ζήτησε παραπάνω χρήματα μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων και τελικά απολύθηκε.

Η ομοφοβία εναντίον του Μπλε Ranger

Εδώ δε  μιλάμε ακριβώς για κάτι που δεν προσέξαμε, γιατί απλά δεν κρυβόταν σε κοινή θέα. Ο David Yost, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον πρώτο Μπλε Ranger, έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι ο λόγος που αποχώρησε από τη σειρά ήταν η ομοφοβία που υπέστη στο σετ, από τους δημιουργούς και τους παραγωγούς, μέχρι τους σεναριογράφους και τους σκηνοθέτες.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΒΟΛΟ

 

Ο Μαύρος Ranger είναι μαύρος και η Κίτρινη Ranger είναι ασιατικής καταγωγής. Αν νομίζεις ότι αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο με βάση τα σημερινά δεδομένα της πολιτικής ορθότητας, έχε υπόψιν ότι και στα ‘90s είχαν υπάρξει αντιδράσεις γι’ αυτή την επιλογή.