ΣΙΝΕΜΑ

Πώς να γίνεις σκηνοθέτης σε 40 μαθήματα

Το σεμινάριο σκηνοθεσίας κινηματογράφου του ‘Filmschool’ επιστρέφει για έβδομη χρονιά στις 11 Νοεμβρίου στο Booze.

To ‘Filmschool’ σε συνεργασία με την ‘Art Syndicate’ έρχονται για έβδομη χρονιά στο Booze Cooperativa με ένα σεμινάριο σκηνοθεσίας. Μέσα στα επτά χρόνια διεγαγωγής του, το σεμινάριο έχει μυήσει στην τέχνη του κινηματογράφου πάνω από 200 μαθητές, ολοκληρωμένες δουλειές των οποίων είναι διαθέσιμες στο site του σεμιναρίου.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Χρήστος Πυθαράς, γνωστός από την ταινία του ‘Ευτυχία’, η οποία προβλήθηκε στις περσινές Νύχτες Πρεμιέρας.

Ξεκινώντας από τις βασικές αρχές τις σκηνοθεσίας, το σεμινάριο εξελίσσεται προοδευτικά καλύπτοντας όλα τα στάδια της κινηματογράφησης και δίνοντας μεγάλο βάρος στο πρακτικό κομμάτι.

Για αυτό το λόγο μπορούν να φοιτήσουν και μαθητές που έχουν εμπειρία είτε σπουδάζοντας είτε δουλεύοντας στον χώρο, αλλά και εκείνοι που φιλοδοξούν να κάνουν τα πρώτα βήματά τους. Μετά το πέρας του σεμιναρίου ο κάθε μαθητής θα έχει σκηνοθετήσει μία ταινία μικρού μήκους και τρία κινηματογραφικά πρότζεκτ.

 

 

Εκτός από τον Χρήστο Πυθαρά οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και masterclasses από καταξιωμένους ανθρώπους στον χώρο του κινηματογράφου και ακόμη και να συμμετέχουν στην παραγωγή μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών και μουσικών βίντεο των συντελεστών, εφόσον τρέξουν γυρίσματα την περίοδο του σεμιναρίου.

Συνεργάτες του σεμιναρίου είναι οι σκηνοθέτες Γιώργος Ζώης (Interruption), Γιάννης Οικονομίδης (Σπιρτόκουτο) και Αργύρης Παπαδημητρόπουλος (Suntan), ο σεναριογράφος Φίλιππος Τσίτος (Ακαδημία Πλάτωνος) και o παραγωγός Γιώργος Τσουργιαννης (Κυνόδοντας). Επιπλέον διεξάγονται και workshop διεύθυνσης φωτογραφίας με τον Ευγένιο Διονυσόπουλο, κάμερας με τον Νίκο Θωμά, μοντάζ με τον Κώστα Δαβελά και ηχητικού σχεδιασμού με τον Γιάννη Γιαννακόπουλο.

INFO

Έναρξη: 11 Νοεμβρίου

Διάρκεια: 40 συναντήσεις / 200 ώρες

211 7051633 / 6974 867975

www.filmschool.gr