Getty Images
ΣΙΝΕΜΑ

Ο Robert Pattinson έφτιαξε την πιο παλαβή συνταγή που έχεις διαβάσει ποτέ

Αυτό που ο μελλοντικός Batman προσπάθησε να φτιάξει μακαρόνια και ανατίναξε κυριολεκτικά την κουζίνα του.

Θα αργήσεις να δεις τον Robert Pattinson στον ρόλο του ‘Batman’ γιατί η ταινία του Matt Reeves μεταφέρθηκε για τον Οκτώβριο του 2021. Ο Christopher Nolan ωστόσο που έχει το πολυαναμενόμενο ‘Tenet’ με τον Pattinson αυτόν τον Ιούλιο, επιμένει σύμφωνα με ρεπορτάζ να είναι η ταινία του που θα φέρει ξανά τον κόσμο στους κινηματογράφους. Στο πλαίσιο της προώθησης του ‘Tenet’ λοιπόν που μπορεί να δούμε ή να μη δούμε στις αίθουσες, το GQ έφτιαξε ένα προφίλ του Pattinson που έχει απομονωθεί σε διαμέρισμα του Λονδίνου, και άφησε τη φωτογράφιση πάνω του.

Ολόκληρο το άρθρο είναι ενδιαφέρον, με τον τρόπο που τα άρθρα γίνονται ενδιαφέροντα όταν δεν καταλαβαίνεις πώς οι άνθρωποι που περιγράφονται σε αυτά καταφέρνουν και επιβιώνουν σε αυτόν τον πλανήτη. Διαβάζοντάς το θα μπορούσες να βγάλεις εύκολα το συμπέρασμα ότι ο Pattinson τρολάρει, όμως αν έχεις παρακολουθήσει τα προφίλ που γράφονται συχνά για τον σταρ, θα έχεις κατά πάσα πιθανότητα διαπιστώσει ότι η ύπαρξή του είναι και για τον ίδιο τόσο πειραματική, όσο και το σινεμά που επιλέγει να κάνει τα τελευταία χρόνια.

Ο Pattinson μένει αυτόν τον καιρό σε διαμέρισμα που του έχει νοικιάσει η παραγωγή του ‘Batman’, έχει σταματήσει να γυμνάζεται για τον ρόλο, και τρέφεται κυρίως από τα ειδικά γεύματα που του ετοιμάζουν για να παραμείνει σε φόρμα. Επειδή το αξίζαμε ωστόσο, ο ηθοποιός αποπειράθηκε να δείξει μέσω FaceTime πώς μαγειρεύει στον δημοσιογράφο Zach Baron.

Αυτό που ακολουθεί, δεν είναι σενάριο κωμωδίας:

«Τώρα παίρνει μια τσάντα που είχε φέρει από το μαγαζί της γωνίας, απ’ την οποία βγάζει τα παρακάτω:

Ένα (1) γιγάντιο, βρώμικο, σκονισμένο κουτί με cornflakes. (‘Πήγα στο μαγαζί και δεν πουλούσαν τρίμμα. Και είπα, ‘Fuck it! Απλά θα πάρω cornflakes. Είναι τα ίδια σκ@τ@ στην ουσία’).

Έναν (1) εξαιρετικά μεγάλο αναπτήρα. (‘Μου άρεσε πάντα η ιδέα του flambé, όπως το brand, με τις καμένες άκρες στην κορυφή του’).

Εννέα (9) πακέτα με φέτες τυριού. (‘Πήρα εννέα πακέτα με φέτες τυρί ξέρω γω’).

Σάλτσα. (Όπως σάλτσα ντομάτας; ‘Απλά οποιαδήποτε σάλτσα’).

Βάζει γάντια από λάτεξ. Βγάζει ζάχαρη και αλουμινόχαρτο και φτιάχνει ένα στρώμα, μία κούφια σφαίρα, με το αλουμινόχαρτο. Σηκώνει ψηλά ένα κουτί με πέννες που είχε στο σπίτι. ‘Ωραία’, λέει ο Pattinson. ‘Προφανώς, πρώτον και κυριότερο, πρέπει να βάλεις την pasta στον φούρνο μικροκυμάτων’».

Δεν έκανε πλάκα. Στον επόμενο τόνο, ο Pattinson έβαλε τις πέννες σε ένα μπολ για δημητριακά, τις κάλυψε με νερό και τις έβαλε στον φούρνο μικροκυμάτων για οκτώ λεπτά. Ενημέρωσε, επίσης, τον δημοσιογράφο ότι δεν έχει ξανακάνει πέννες γιατί συνήθως προτιμάει εκείνο το ζυμαρικό «που μοιάζει με κοριτσίστικο κότσο». Δεν θυμήθηκε ποτέ πώς λένε το ζυμαρικό, αν έχεις κάποια ιδέα στείλε μας στο [email protected].

Και συνέχισε:

«Στο μεταξύ, πήρε το αλουμινόχαρτο και άρχισε να αδειάζει ζάχαρη πάνω του. ‘Μετά από πολύ πειραματισμό έχω βρει ότι απλά χρειάζεται να πήξεις τα πάντα με τεράστιες ποσότητες ζάχαρης και τυριού’. Μετά τη ζάχαρη, άνοιξε την πρώτη συσκευασία τυριού και άρχισε να στρώνει φέτα μετά τη φέτα πάνω στο ζαχαρένιο αλουμινόχαρτο. Και μετά κι άλλη ζάχαρη: ‘Χρειάζεται σίγουρα κρούστα από ζάχαρη’».

Σειρά είχαν τα θρυμματισμένα cornflakes που πασπάλισε κάτω από τη στοίβα ζάχαρης και τυριού πριν την ξαναβάλει πάνω τους, και μετά πρόσθεσε την ‘οποιαδήποτε σάλτσα’ – έτυχε να είναι κόκκινη – από πάνω. Όταν κουδούνισε ο φούρνος μικροκυμάτων, έβγαλε την pasta και αναστέναξε: «Δεν έχω ιδέα αν ψήθηκε ή όχι». Παρ’ όλα αυτά την πέταξε κι αυτήν στο αλουμινόχαρτο. «Εντάξει, δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να λειτουργήσει όλο αυτό. Απολύτως καμία».

Ο Pattinson όμως δεν λυγίζει μπροστά στις αντιξοότητες. Τα τύλιξε όλα μαζί σε ακόμη περισσότερο αλουμινόχαρτο. Τα συμπίεσε ξανά και ξανά, και ρώτησε τον δημοσιογράφο αν μπορείς να βάλεις αλουμινόχαρτο στον φούρνο. Ναι, του εξηγεί ο Baron, αλλά σε κανονικό φούρνο. Σε καμία περίπτωση σε μικροκυμάτων.

«Cool, cool», είπε και άρχισε να ψάχνει την κατάλληλη συσκευή. Υπήρχαν πολλές επιλογές στο διαμέρισμα, αλλά αυτή στην οποία κατέληξε έμοιαζε με μικροκυμάτων. Του το είπε ο δημοσιογράφος, αλλά ο Pattinson τον καθησύχασε. Δεν ήταν.

«Έβαλε τη σφαίρα από αλουμινόχαρτο, το μικρό μαξιλαράκι, σε αυτό που εκείνος νομίζει ότι είναι φούρνος και εγώ νομίζω ότι είναι μικροκυμάτων. Δοκιμάζει να τον ανοίξει. ‘Ήξερα όντως πώς να το κάνω αυτό παλιότερα’, μου λέει. ‘Το έκανα μόλις χθες. Και τώρα είναι αδύνατο. Θα φανεί ότι δεν ξέρω να μαγειρεύω καθόλου’».

Λες, Robert;

«‘Χίλια watts, εδώ είμαστε’. Πηγαίνει περήφανος προς τον πάγκο όπου είναι τοποθετημένο το τηλέφωνό του όταν, πίσω του, μια αστραπή βγαίνει από τον φούρνο/φούρνο μικροκυμάτων, και ο Pattinson σκύβει σαν κάποιος απ’ έξω να άνοιξε πυρ. Χαχανίζει και καμπουριάζει όσο ο φούρνος πετάει αδέσποτες σπίθες φωτός και ήχου.

‘Το γαμημένο το ηλεκτρικό ρεύμα… θεέ μου’, λέει, όντας ακόμα στο πάτωμα. Και μετά, με ένα δυνατό, τελευταίο κρότο, ο φούρνος/φούρνος μικροκυμάτων σκοτεινιάζει.

Σιωπηλοί, ο Pattinson και εγώ κοιτάζουμε επίμονα τη μυστηριώδη συσκευή που έχει χτιστεί στον τοίχο πίσω του.

‘Ναι, νομίζω πρέπει να το αφήσω ήσυχο εκείνο’, είπε αναστενάζοντας ξανά καθώς σηκωνόταν από το πάτωμα. ‘Πάντως αυτό ήταν ένα Piccolini Cuscino’».

Δοκιμάστε το με δική σας ευθύνη.