MARVEL

Spider-Man: Το “No Way Home” εμπνέεται από την πιο μισητή ιστορία των κόμικ

Ευτυχώς, το νέο Spider-Man φαίνεται να δανείζεται λίγα, μόνο, από τα στοιχεία που το έκαναν ένα από τα λιγότερο δημοφιλή storylines στην ιστορία της Marvel.

Το Spider-Man: No Way Home έχει επιτέλους τρέιλερ που επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Ότι η ταινία θα συστήσει επισήμως το multiverse για την κινηματογραφική Marvel.

Όπως θα δεις στο πρώτο τρέιλερ του Spider-Man: No Way Home παρακάτω, ο Peter Parker θέλει να αποκρύψει ξανά την αληθινή του ταυτότητα -θυμίζουμε πως αυτή είχε αποκαλυφθεί στο Spider-Man: Homecoming– αλλά θα μπορούσε να γίνει μόνο με τρόπο μαγικό. Κυριολεκτικά.

Enter Doctor Strange:

Στα κόμικ, η ταυτότητα του Spider-Man είχε βγει στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον -ενήλικο πια σε εκείνη τη φάση- Peter, που είχε αποφασίσει να προβεί σε αυτή την κίνηση για να βοηθήσει τον Tony Stark να προμοτάρει το Superhuman Registration Act κατά τη διάρκεια του Civil War. Η πρωτοβουλία αυτή είχε τεράστιο κόστος για τον Peter. Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη, ο Kingpin προσπάθησε να τον σκοτώσει, όμως θύμα της απόπειρας ήταν τελικά η θεία του, May. Αντί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των αποφάσεών του, ο Peter είχε προσεγγίσει τον δαίμονα Mephisto και είχε συνάψει μία σκοτεινή συμφωνία: Ο Mephisto θα έσωζε τη ζωή της May, όμως ως αντάλλαγμα θα έπαιρνε τον γάμο του με τη Mary-Jane Watson. Δε θα θυμόταν κανείς τους ότι είχαν παντρευτεί. Το Spider-Man: No Way Home θα επιχειρήσει το ίδιο αποτέλεσμα, αν και λιγότερο δραματικά κατά τα φαινόμενα.

Το One More Day, το παραπάνω storyline του Spider-Man στα κόμικ, υπήρξε μία από τις λιγότερο δημοφιλείς αποφάσεις στην ιστορία των εκδόσεων Marvel. Δεν είχε μόνο θυσιάσει την πορεία του χαρακτήρα και των διαπροσωπικών του σχέσεων από τα ‘90s και μετά, αλλά είχε δημιουργήσει και κάμποσες τρύπες στη συνοχή των κόμικ. Γιατί, ας πούμε, στα κόμικ που ακολούθησαν είχαν ξαφνικά ξεχάσει όλοι την ταυτότητα του Spider-Man και γιατί φαινόταν να τη θυμάται μόνο η MJ;

Ο Editor-in-Chief των κόμικ, Joe Quesada, αφού είχε παραδεχτεί πως ο γάμος του Peter με την MJ είχε ακυρωθεί γιατί ποιος θέλει να διαβάζει για ευτυχισμένους, παντρεμένους υπερήρωες (ερμμμ, οι χιλιάδες άνθρωποι που έβαζαν τότε τον Spider-Man στην κορυφή των πωλήσεων;), είχε προσπαθήσει να κλείσει αυτές τις τρύπες με το storyline One Moment in Time. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στην έμπνευση του No Way Home και την ανάμειξη του Doctor Strange.

Spider-Man Εξώφυλλο από τα τεύχη του One Moment in Time

Όπως διαπιστώσαμε μέσα από φλάσμπακ στο One Moment in Time, ο Kingpin είχε στείλει δεύτερο εκτελεστή για να δολοφονήσει την ευρύτερη οικογένεια του Peter και, στην προσπάθειά της να σώσει τη θεία της, Anna, η MJ είχε τραυματιστεί θανάσιμα. Μέσα στην απόγνωσή του, ο Peter την είχε πάει αναίσθητη στον Doctor Strange, εκλιπαρώντας τον να κάνει ένα ξόρκι που θα έσβηνε την ταυτότητά του από τη συλλογική μνήμη.

Ίσως, έτσι δε θα γινόταν κανένα από τα δεινά που είχαν βρει την οικογένειά του. Ο μάγος συμφώνησε και ο Peter μπήκε σε μία προστατευτική φούσκα που θα τον εξαιρούσε από τις επερχόμενες αλλαγές, αλλά τη στιγμή που ο Strange έκανε το ξόρκι του, ανήμπορος να διανοηθεί μία ζωή που η MJ δε θα ήξερε την αλήθεια, την τράβηξε κι αυτή μέσα στη φούσκα.

Spider-Man Still από το Spider-Man: No Way Home

Το No Way Home φαίνεται πως θα επιστρατεύσει το ξόρκι του Strange για να προκαλέσει πανικό μέσα από το multiverse, ενώ η ανάγκη του Peter να θυμάται η MJ την αλήθεια για τον Spider-Man, χρησιμοποιείται στο τρέιλερ για χιούμορ. Το βάρος της στιγμής μοιάζει να λείπει, αν και ίσως αυτό είναι καλύτερο για όσους είχαμε απογοητευτεί τραγικά από το One More Day και το One Moment in Time. Θέλει τόλμη να εμπνευστείς από μία ιστορία τόσο ευρέως μισητή όπως αυτές, γι’ αυτό και μάλλον δανείζονται απλώς κάποια στοιχεία της.

Το Spider-Man: No Way Home αναμένεται στις 15 Δεκεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες.