Scott A Garfitt/Invision/AP
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ

Στο all star κόκκινο χαλί της παγκόσμιας πρεμιέρας της Οδύσσειας

Matt Damon, Zendaya, Tom Holland και πολλοί ακόμα από τους πρωταγωνιστές βρέθηκαν στο Λονδίνο για την πρώτη επίσημη προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SCOTT A GARFITT/INVISION/AP

Με μια λαμπερή πρεμιέρα στο Λονδίνο ξεκίνησε την Δευτέρα (06/07) το κινηματογραφικό ταξίδι της Οδύσσειας του Christopher Nolan, που αναμένεται να αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλοκαιριού. Αναμφίβολα και της χρονιάς.

Στο κόκκινο χαλί βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της υπερπαραγωγής, με τους Matt Damon, Zendaya, Tom Holland, Anne Hathaway, Robert Pattinson, Lupita Nyong’o και Charlize Theron να ξεχωρίζουν.

Το cast της Οδύσσειας μαζί με τον σκηνοθέτη και την παραγωγό της ταινίας, Emma Thomas.

Ο Matt Damon, που υποδύεται τον Οδυσσέα, χαρακτήρισε τα γυρίσματα ως μια εμπειρία που «έμοιαζε με έξι ή επτά ταινίες σε μία», εξαιτίας των απαιτητικών γυρισμάτων σε διαφορετικές τοποθεσίες. Παραδέχτηκε επίσης ότι ένιωσε βαθιά ευγνωμοσύνη όταν ο Nolan του πρότεινε τον εμβληματικό ρόλο, τον οποίο χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Ο Robert Pattinson, που συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη μετά το Tenet, εξήρε την ικανότητά του να διαχειρίζεται μια τόσο απαιτητική παραγωγή χωρίς ποτέ να δείχνει αγχωμένος. Από την πλευρά της, η Zendaya αποκάλυψε ότι συγκινήθηκε βλέποντας τον Tom Holland, ο οποίος υποδύεται τον Τηλέμαχο, λέγοντας πως ανυπομονεί το κοινό να ανακαλύψει μια διαφορετική πλευρά του ηθοποιού.

Η Anna Hathaway με τον Matt Damon.

Η Charlize Theron χαρακτήρισε τον Nolan έναν από τους ελάχιστους σκηνοθέτες που θα τολμούσαν να μεταφέρουν στην οθόνη ένα τόσο εμβληματικό έργο, ενώ ο John Leguizamo περιέγραψε την ταινία ως το προσωπικό του magnum opus, αποκαλώντας τον σκηνοθέτη «σύγχρονο Όμηρο».

Ο Christopher Nolan και η παραγωγός Emma Thomas.

Οι προσδοκίες για την ταινία είναι ιδιαίτερα υψηλές μετά τη σαρωτική επιτυχία του Oppenheimer, ενώ η προπώληση εισιτηρίων για τις προβολές IMAX έχει ήδη καταγράψει ρεκόρ.

Μάλιστα, η Οδύσσεια είναι η πρώτη μεγάλου μήκους παραγωγή που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX 70mm. Θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.