HBO MAX
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στο Peacemaker δεν υπάρχουν ήρωες, μόνο δολοφόνοι

Το τηλεοπτικό «ξαδελφάκι» του Suicide Squad, με τον John Cena ως πρώτη μούρη, είναι τόσο αναπάντεχα βέβηλο και ειρωνικό που δεν μπορείς παρά να το αγαπήσεις.

«Το μόνο που θέλω είναι η ειρήνη. Και δεν με νοιάζει πόσους άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά θα χρειαστεί να σκοτώσω προκειμένου να τα καταφέρω». Το συγκεκριμένο μότο του super hero β’ διαλογής που υποδύεται ο πάλαι ποτέ mega star του WWE, συμπυκνώνει όλα όσα χρειάζεται για μια σειρά που κάθισε και έγραψε με τόση αγάπη και στοργή ο James Gunn (βλέπε Guardians of the Galaxy) εν μέσω πανδημίας.

Τόσο γιατί, προφανώς, ο συγκεκριμένος «όλο μούσκουλα με μυαλό μούσμουλα» χαρακτήρας (με sidecick έναν εκπαιδευμένο φαλακρό αετό) που μας σύστησε στο πρόσφατο κινηματογραφικό Suicide Squad (και τον οποίο περιγράφει ως “the world’s biggest douchebag”) κάτι του κάνει δημιουργικά.

Όσο και γιατί εξαρχής γνώριζε ότι σκόπευε να κάνει δώρο τον πιο αβανταδόρικο ρόλο, αυτό της ψυχρής ξανθιάς δολοφόνου που αναλαμβάνει (μαζί με μια deep state ομάδα) να τον βγάλει από τη φυλακή και να τον κουμαντάρει προκειμένου να κάνει τη βρώμικη δουλειά της κυβέρνησης, στη σύντροφο της ζωής του με την οποία συζεί.  Την 34χρονη δηλαδή Jennifer Holland που έχει φονικά χέρια (αλλά και βλέμμα).

To ότι το Peacemaker είναι vintage James Gunn (βλέπε «ποιος είπε ότι οι super ήρωες είναι καλά, ατσαλάκωτα παιδιά και όχι απλά -λίγο ή πολύ- ψυχάκηδες;») φαίνεται ήδη από τον μοναδικό, φαντασμαγορικό, εθιστικό χορό των τίτλων της αρχής (και το γενικότερα vintage soundtrack).

Εκεί που ο John Cena κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να μη φοβάται δηλαδή να γελοιοποιήσει τον εαυτό του, δίπλα στο υπόλοιπο cast από το οποίο ξεχωρίζει ο Robert Patrick ως ο full metal jacket ρατσιστής πατέρας του ο οποίος, μεταξύ άλλων, του κατασκευάζει και τα trademark κράνη με τις σούπερ-ιδιότητες.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα κουνήσεις με επιδοκιμασία το κεφάλι βλέποντας τις επιδόσεις των υπόλοιπων μελών της deep cover ομάδας (υπό τη διεύθυνση της Viola Davis που κάνει ένα cameo) που καλείται να σώσει την ανθρωπότητα από μια κρυμμένη εξωγήινη «πεταλουδάτη» απειλή.

Ξεκινώντας από την Danielle Brooks ως τη rookie κόρη της Viola Davis και τον Steve Agee ως τον Έλληνα tech expert John Economos. Και καταλήγοντας στον υπέροχο Freddie Stroma ως τον Vigilante, τον ψυχάκια sidekick/φίλο του Peacemaker που δεν έχει κανένα ενδοιασμό να σκοτώσει οποιοδήποτε παραβάτη, όσο μικρό και αν είναι το έγκλημά του. Και ο οποίος επίσης καταλήγει να κλέβει όποια σκηνή στην οποία εμφανίζεται.

Προφανώς, το Peacemaker την έχει τη μακρινή συγγένεια με το The Boys, στη λογική ότι και τα δύο αποδομούν αποτελεσματικά τον μύθο των μαρβελικών υπερ-ηρώων. Με τη βασική διαφορά ότι η σειρά του HBO Max συνδυάζει -όπως ακριβώς το Guardians of the Galaxy– τη δράση με το χιούμορ, την ειρωνεία και τον αυτοσαρκασμό.

Επίσης, σε εντελώς Die Hard λογική, o John Cena τρώει το ξύλο της αρκούδας σχεδόν σε κάθε επεισόδιο (από -μεταξύ άλλων- την εξωγήινη με την οποία έκανε one-night stand, ένα μικροσκοπικό judomaster, κ.τλ.) και γενικώς όποιον συναντά στο διάβα του. Εντάξει, λογικό το βρίσκω, αυτή είναι όντως μια φάτσα που θέλεις να πλακώσει στο ξύλο.

Ακόμη και αν, στην πορεία, ο -πάσχοντας από σφοδρά daddy issues- Peacemaker, λόγω της επαφής του με την υπόλοιπη ομάδα, αρχίζει να καταλαβαίνει ότι δεν είναι ο ήρωας που πιστεύει ότι είναι όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη, αλλά ένας ακόμη άφιλος bully/κόπανος που πρέπει επειγόντως να αλλάξει.

Μια σειρά λουτρό αίματος που συνδυάζει τα εφέ και τη γρήγορη δράση με κοφτερούς διαλόγους, καλά προσδιορισμένους χαρακτήρες, ανθρωπιά και χιούμορ. Τι μένει για το τέλος; Το να δούμε αν το Peacemaker μπορεί στη 2η σεζόν, για την οποία πήρε μόλις το πράσινο φως, να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό.